Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Νοικοκύρη μου παρά τα πανηγύρια, Δεν Τελειώσανε,,, kαι το καυχιόνται,,,Σχόλιο για την απόφαση του Eurogroup και τη στάση των κομμάτων


Σε σχόλιό του για την απόφαση του Eurogroup και τη στάση των κομμάτων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τα προκλητικά πανηγύρια της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι απανωτοί αντιλαϊκοί νόμοι και τα μνημόνια διαρκείας, όπως ο μόνιμος μηχανισμός παραγωγής σκληρών μέτρων-"αυτόματος κόφτης", είναι τα αναγκαία προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους κι ανάκαμψη, όπου κερδισμένο θα είναι μόνο το κεφάλαιο και χαμένος για μια ακόμη φορά ο λαός.
Όπως, επίσης, η κριτική των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ότι για τα κυβερνητικά μέτρα, όπως η αυτόματη δημοσιονομική αναπροσαρμογή, οι ίδιοι έχουν βάλει τις βάσεις και την υπογραφή τους, ενώ συμφωνούν στη στρατηγική της ΕΕ υπέρ του κεφαλαίου, απ’ την οποία απορρέουν οι αντιλαϊκοί νόμοι και μηχανισμοί».  


Για Εμπέδωση Άκουσε την ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ:


και το καυχιόνται:

o ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ στο «CNBC»:


«Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «CNBC», διαφημίζοντας την ικανότητα της κυβέρνησης να προωθεί και με το παραπάνω τις ανατροπές που απαιτεί η ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.


Ο ίδιος προέβλεψε ότι «είμαστε πολύ κοντά να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία με τους εταίρους και αυτά είναι τα μηνύματα που συνεχίζουμε και λαμβάνουμε και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού»,
προσθέτοντας ότι «υπάρχει η ανάγκη τώρα να γίνουν λίγα ακόμα βήματα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους».

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «ισορροπημένο» το πρόγραμμα έως το 2018, το οποίο φορτώνει 5,4 δισ. ευρώ στους εργαζόμενους και το λαό και προβλέπει αντίστροφα προνόμια και νέες απαλλαγές στο κεφάλαιο. 
«Αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την επιτυχή εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής», είπε με θράσος ο Ν. Παππάς.

Τέλος, παρουσίασε και αυτός την ψήφιση του νόμου - λαιμητόμου ως το εχέγγυο προς το κεφάλαιο και το κουαρτέτο της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να συντρίψει τα εναπομείναντα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Όπως είπε στη συνέντευξη, «οι πολύ γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στη φορολογία εισοδήματος, δίνει το σήμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα και ότι έχει μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη, κοινωνικά δίκαιη και πρόθυμη να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα σελίδα».

Πηγή: http://www.902.gr/

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...