Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Έτσι οι Εργατοπατέρες Είναι στη ηγεσία του συνδ/κού κινήματος. Δείτε τις Νοθείες Τους

Μαθαίνουμε από http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/97521/das-toys-piasame-me-ti-gida-stin-plati-kai-skoyzoyn ότι Τους πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη και σκούζουν !! Δείτε το λόγο:

29ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
«Τους πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη και σκούζουν». Με αυτή τη λαϊκή παροιμία απαντά η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 

στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ εναντίον του ΠΑΜΕ και των στελεχών του, σχετικά με τη διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Αναφέρει συγκεκριμένα η ΔΑΣ:
«Η ΔΑΚΕ με μια ανακοίνωση λίβελο, κατηγορεί το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του για τη διαδικασία της νομιμοποίησης των συνέδρων. 

Διαδικασία η οποία προβλέπεται κυρίως από το καταστατικό του ΕΚΑ καθώς και από τη νομοθεσία που διέπει τα συνδικάτα, συγκεκριμένα το ν.1264/82.
 Η παράταξη της ΔΑΣ, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, ποτέ δεν έκαναν και δεν κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ποτέ δεν έκαναν και δεν κάνουν εκπτώσεις στη γνήσια έκφραση της θέλησης των εργαζομένων. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ κάλεσε σε κοινή σύσκεψη την ΠΑΣΚΕ και το ΜΕΤΑ που συμμετέχει κύρια η ΛΑΕ που έχει ως επικεφαλής, όπως δήλωσε ο προηγούμενος, το διευθυντικό στέλεχος του "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ". 
Στην κοινή σύσκεψη συζήτησαν πως θα αντιμετωπίσουν την επιμονή των στελεχών της ΔΑΣ για την ενιαία αντιμετώπιση των συνδικάτων και να νομιμοποιήσουν σωματεία με νόθους αντιπροσώπους με στόχο τη συνέχιση του εκφυλισμού του ΕΚΑ και της γραμμής του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Καλούμε τους αντιπροσώπους να ξεμπερδέψουν με τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με όλους αυτούς που χρόνια τώρα έβαλαν και βάζουν πλάτη για να ικανοποιούνται οι επιλογές του κεφαλαίου για όλο και πιο φτηνούς εργαζόμενους.


Αναφέρουμε μερικά παραδείγματα από τη νοθεία που αποκαλύφτηκε στη διαδικασία του ελέγχου.

Νοθείες που αποκαλύφτηκαν για το συνέδριο του ΕΚΑ:
Σωματείο Εμπορίου Τροφίμων: κόπηκε 1 αντιπρόσωπος του ΜΕΤΑ, λόγω διπλοψηφιών με Super Market
Σωματείο Εργοδηγών ΔΕΗ: κόπηκαν 4 αντιπρόσωποι του ΜΕΤΑ, γιατί πάνω από το 90% των ψηφισάντων ήταν με επιστολική ψήφο
ΠΕΠ ΔΕΗ: κόπηκαν 3 από τους 5 αντιπροσώπους (ΔΑΚΕ) ήταν με επιστολικές ψήφους
Καταμετρητών ΔΕΗ: κόπηκαν 3 από τους 4 αντιπροσώπους (ΔΑΚΕ) για επιστολικές ψήφους
Αγροτική Ασφαλιστική: κόπηκε 1 αντιπρόσωπος (ΠΑΣΚΕ) για επιστολικές
Τράπεζα πρώην ΕΤΒΑ: κόπηκε 1 αντιπρόσωπος (της ΠΑΣΚΕ) για επιστολικές
Ταμειακών Εθνικής Τράπεζας: κόπηκαν 4 αντιπροσώποι της ΠΑΣΚΕ (από τους 7) λόγω επιστολικών ψήφων
Οδηγών ΔΕΗ: κόπηκαν 5 αντιπροσώποι (από τους 6 του ΜΕΤΑ) για επιστολικές
Τράπεζα στις υπηρεσίες της Πειραιώς (πρώην Κύπρου): κόπηκε 1 αντιπρόσωπος του ΜΕΤΑ για διπλοψηφίες
Wind: κόπηκε 1 αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για επιστολικές ψήφους
Επιχειρήσεις Καλλυντικών: κόπηκε 1 αντιπρόσωπος (ΕΜΕΙΣ) για διπλοψηφίες
Eurobank Ergasias: κόπηκαν 3 αντιπροσώποι (ΠΑΣΚΕ) για επιστολική
Σωματείο security: με απόφαση της διοίκησης εκτός της ΔΑΚΕ αποκλείστηκε το Σωματείο που ιδρύθηκε από Χρυσαυγίτες
Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος: Η ίδια η διοίκηση του σωματείου όταν διαπιστώσαμε ότι στην κατάσταση ψηφισάντων ήταν αρκετά πρώτα στελέχη ακόμη και πρόεδροι μεγάλων σωματείων πήρε πίσω τα νομιμοποιητικά χαρτιά. Είχε 4 αντιπροσώπους (4 ΠΑΣΚΕ) Επιστημονικός σύλλογος Εθνικής: κόψαμε το σωματείο ολόκληρο (6 αντιπρόσωποι της ΔΑΚΕ) γιατί ήταν εκπρόθεσμο
Συσπείρωση: Το Σωματείο παρουσίασε κατάσταση ψηφισάντων με μέλη που ποτέ δεν έχουν εγγραφεί ως μέλη και ποτέ δεν έχουν ψηφίσει με δήλωσή τους. Όπως φαίνεται και απο τα πρακτικά σε χώρο 10 τετραγωνικών έκαναν συνέλευση με 400 μέλη
Σωματείο της ΕΡΤ: κόπηκαν 3 αντιπροσώποι του ΜΕΤΑ, έφεραν χαρτιά με σφραγίδα πρωτοδικείο (Αγ. Παρασκευής) το οποίο δεν υπάρχει.
Σχολικών Φυλάκων: Η ΔΑΚΕ έφερε το σωματείο να πάρει μέρος με θητεία που έληξε πριν ένα χρόνο.
Επιστημονικού προσωπικού ΔΕΗ: Έχει λήξει η θητεία του, κόπηκαν 4 αντιπροσώποι (3 ΠΑΣΚΕ, 1 ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Τέσσερα σωματεία φορτοεκφορτωτών: Στα 4 σωματεία ψήφισαν συνολικά 60 ψηφίσαντες και ήθελαν να βγάλουν 4 αντιπροσώπους.

Δεν έγιναν αποδεκτά ως μέλη του ΕΚΑ τα σωματεία:
Σωματείο ΦΑΜΑΡ:
Έχει έδρα τη Βοιωτία, το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ
Wind - Vodafone: Στο καταστατικό του προβλέπει ψήφο με επιστολή
Σωματείο φορτοεκφορτωτών: Το έφερε η ΔΑΚΕ, ανήκει στο ΕΚ Ελευσίνας
Σωματείο φορτοεκφορτωτών στρατού που με λίγες ψήφους ήθελε να βγάζει αντιπρόσωπο, το έφερε η (ΔΑΚΕ)
Πανελλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Το έφερε η (ΔΑΚΕ) και από πρώτο έλεγχο, ακόμη δεν ιδρύθηκε, είχε 17 διπλοψηφίες ακόμη και προέδρων δευτεροβάθμιων οργανώσεων, όπως ο πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ (Γκλεζάκος)».Γι Αυτό και οι Εργαζόμενοι τους "γυρίζουν" τη πλάτη 
Δείτε το βίντεο: 
απ' τη Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωσή Τους !!
..................................................................................................................................
Στο 29ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Δικαστική συνδρομή στην προσπάθεια αλλοίωσης του συσχετισμού:


Στις αίθουσες των δικαστηρίων και με τη βούλα της αστικής Δικαιοσύνης, ανατράπηκε η απόφαση του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας να αποκλείσει από τις εργασίες του αντιπροσώπους από σωματεία - φαντάσματα ή εκλεγμένους με παράτυπες διαδικασίες. 
Μ' αυτόν τον τρόπο, επικυρώθηκε το «κομπρεμί» των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΕΚΑ και η προσπάθειά τους να αλλοιώσουν το συσχετισμό στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή.
Κρατώντας η μία την άλλη και όλες μαζί το χέρι της μεγαλοεργοδοσίας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕΔΑΚΕΝέα Πορεία και Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΜΕΤΑ με ένα κομμάτι του ΕΜΕΙΣ), αφού αποχώρησαν από τις εργασίες του συνεδρίου, επειδή δεν μπόρεσαν να επιβάλουν στο Σώμα δεκάδες νόθους και παράτυπους αντιπροσώπους, κατέφυγαν στην αστική Δικαιοσύνη, οργανώνοντας και στηρίζοντας την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τρία αποκλεισμένα σωματεία. 
Με την προσφυγή τους στα δικαστήρια, τα σωματεία αυτά ζητούσαν να καταργηθεί η εκφρασμένη βούληση των εκατοντάδων συνέδρων που τα απέκλεισαν από τις εργασίες και οι αντιπρόσωποί τους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του Σαββατοκύριακου
Πρόκειται για τα εξής σωματεία:
- Εργαζομένων στην Alpha Bank. Αποκλείστηκε από το συνέδριο, με απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα, καθώς η διοίκηση του σωματείου δεν έφερε εμπρόθεσμα κατάσταση ψηφισάντων μελών. Εκπρόθεσμα προσκόμισε μια λίστα που περιείχε περίπου 2.000 λιγότερους ψηφίσαντες από αυτούς που αναφέρονταν στο πρακτικό αρχαιρεσιών. Από τη λίστα έλειπαν ονόματα τα οποία είχαν ψηφίσει. Μάλιστα, εμφανίζονταν να έχει ψηφίσει για το ΕΚΑ εκλεγμένος εκπρόσωπος στο ΕΚΘ, ενώ με βάση αυτήν τη λίστα δεν είχε ψηφίσει ούτε ο πρόεδρος του Σωματείου! Αυτήν την καραμπινάτη νοθεία κάλυψε στο δικαστήριο ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΑ, Μ. Λιαγούρης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διώξει τη νομική υπηρεσία του ΕΚΑ από το δικαστήριο και να πει στην Πρόεδρο του δικαστηρίου ότι το ΕΚΑ συμφωνεί το συγκεκριμένο σωματείο να πάρει κανονικά μέρος στο συνέδριο!
- «Συσπείρωση» (πανελλαδικό σωματείο της Βιομηχανίας). Αποκλείστηκε από το Συνέδριο με απόφαση του Σώματος, επειδή παρουσίασε κατάσταση ψηφισάντων με μέλη που ποτέ δεν έχουν εγγραφεί ως τέτοια και ποτέ δεν έχουν ψηφίσει, κατά δήλωσή τους. Όπως φαίνεται και από τα πρακτικά, σε χώρο 10 τετραγωνικών έκαναν συνέλευση με 400 μέλη!
- Υπαλλήλων Ασφάλειας. Με απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑ - εκτός της ΔΑΚΕ - και κατόπιν του Σώματος του Συνεδρίου αποκλείστηκε το Σωματείο που ιδρύθηκε από χρυσαυγίτες.
Αργά το μεσημέρι της Τρίτης βγήκαν οι αποφάσεις για την Alpha Bank και τη «Συσπείρωση», με τις οποίες η πρόεδρος ανέτρεψε την εκφρασμένη βούληση της πλειοψηφίας των συνέδρων και επέτρεψε τη συμμετοχή των αντιπροσώπων τους στις αρχαιρεσίες! Επισφράγισε έτσι την προσπάθεια των εργατοπατέρων του ΕΚΑ να αλλοιώσουν τον πραγματικό συσχετισμό, νομιμοποιώντας τις παρανομίες και τις παρατυπίες που έγιναν στη διαδικασία της εκλογής των αντιπροσώπων. Η απόφαση για το τρίτο σωματείο αναμένεται την Τετάρτη.
Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΕΚΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καταγγέλλει στους εργαζόμενους την «πρωτοφανή παρέμβαση από την εργοδοσία και τη γνωστή γραφειοκρατική εργοδοτική ελίτ της ΓΣΕΕ» με στόχο «να αλλοιωθεί ο πραγματικός συσχετισμός δύναμης, όπως διαμορφώθηκε με τις αποφάσεις του 29ου Συνεδρίου, που ψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων».

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...