Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και στις οργανώσεις-μέλη της ΠΣΟ στη Γαλλία που παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στις κινητοποιήσεις
ΠΑΜΕ - ΜΑΣ - ΠΣΟ:

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Γαλλίας (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στη γαλλική πρεσβεία
Από την παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη γαλλική πρεσβείαΑπό την παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη γαλλική πρεσβεία
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 26 Μάη παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.
Η κινητοποίηση είχε ως στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη των εργαζομένων και της νεολαίας της Ελλάδας, καθώς και της ΠΣΟ στον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων. Σε μια προκλητική κίνηση, η πρεσβεία της Γαλλίας αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Συνδικάτων, τους οποίους «υποδέχτηκε» ο επικεφαλής ασφαλείας της πρεσβείας.
Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε τη στάση αυτή της πρεσβείας, η οποία έρχεται ως συνέχεια των τρομοκρατικών τακτικών και απειλών της γαλλικής κυβέρνησης που στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών.
Το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας, κατέθεσε κείμενο όπου δηλώνει:
«Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ:
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Γάλλους συναδέλφους μας και απαιτούμε την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων του "πακέτου Ελ Κομρί".
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και στις οργανώσεις-μέλη της ΠΣΟ στη Γαλλία που παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στις κινητοποιήσεις».
(Διαβάστε στο συνημμένο την επιστολή του ΠΑΜΕ που παραδόθηκε στη γαλλική πρεσβεία).
1 / 4
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

26/5/2016:

Επεκτείνεται η απεργία - «Καρότο και μαστίγιο» από την κυβέρνηση


Απεργιακή φρουρά στην είσοδο της βιομηχανικής περιοχής της Μασσαλίας (πηγή: ΑΡ)Απεργιακή φρουρά στην είσοδο της βιομηχανικής περιοχής της Μασσαλίας (πηγή: ΑΡ)
Σε ολόκληρη τη Γαλλία επεκτείνεται το νέο «κύμα» των κινητοποιήσεων κατά των μεταρρυθμίσεων «Ελ Κομρί», με χιλιάδες εργαζόμενους από κρίσιμους κλάδους της οικονομίας να απεργούν, καταγγέλλοντας το αντεργατικό έκτρωμα, που λύνει τα χέρια στην εργοδοσία να κάνει απολύσεις, ενώ τσακίζει ότι εργασιακά δικαιώματα έχουν.
Από σήμερα, στους εργάτες από τα διυλιστήρια και τους σταθμούς αποθήκευσης καυσίμων που απεργούν από την προηγούμενη εβδομάδα, προστέθηκαν και χιλιάδες εργάτες από τους σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας. 
Σε απεργία κατέβηκαν και εργαζόμενοι σε διάφορα τμήματα μεγάλων λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας, επίσης εργαζόμενοι σε αστικές συγκοινωνίες, αλλά και το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Από το πρωί ως και το απόγευμα, έγιναν διαδηλώσεις σε μια σειρά πόλεις όπως ΠαρίσιΝάντηΡενΜονπελιέ,ΜπεζιέΚαένΛυόνΚαλαί κ.τ.λ. ενώ σε μαχητικότητα φαίνεται ότι ξεχώρισαν οι συγκεντρώσεις στηΜασσαλία αλλά και τη Χάβρη.

Τακτική «καρότου και μαστιγίου» από την κυβέρνηση

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε μέσο για να καταστείλει τον απεργιακό αγώνα, επενδύοντας όπως είναι φυσικό στη λογική του «ρεαλισμού» και την ανάγκη της «κοινωνικής συνοχής» που χρειάζεται η «ανάπτυξη» της χώρας, δηλαδή η ανάπτυξη υπέρ της πλουτοκρατίας.
Εδώ και μέρες, οι δυνάμεις καταστολής ενισχύουν την παρουσία τους και αναλόγως «αναλαμβάνουν δράση», όπως έκαναν για να σπάσει η περιφρούρηση σε διυλιστήρια, αλλά και στη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων π.χ. σε Παρίσι και Μπορντό, αξιοποιώντας και την δράση διαφόρων «μηχανισμών» που σχεδιασμένα στήνουν σκηνικά έντασης.
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαμήνυε πως «θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διασφαλίσουμε την τροφοδοσία των Γάλλων και την οικονομία», από την άλλη, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μίλησε για πιθανότητα ορισμένων «τροποποιήσεων» και «βελτιώσεων» στο νομοσχέδιο «Ελ Κομρί», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «δε θα υπάρξει καμιά αλλαγή στη φιλοσοφία του κειμένου». Επιτέθηκε μάλιστα σε απεργούς, διαδηλωτές και συνδικάτα δηλώνοντας ότι «αυτή η χώρα μερικές φορές πεθαίνει εξαιτίας συντηρητισμών, της αδυναμίας της να μεταρρυθμιστεί».
Όπως ανακοινώθηκε, το Σάββατο, ο Βαλς θα επιδιώξει συνάντηση με συνδικαλιστές από το χώρο των διυλιστηρίων.

δες κ εδώ:  - http://www.revolutionpermanente.fr/Greves-raffineries
http://www.revolutionpermanente.fr/Direct-A-Paris-100-000-personnes-contre-la-loi-Travail-Des-corteges-de-travailleurs-combatifs

Παρασκευή 27/05/2016 - 13:44

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στις εργατικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία


Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Γαλλία για να εκφράσει τη στήριξη του ταξικού κινήματος στην Ελλάδα στις εργατικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλλία.
Όπως αναφέρει «στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης και για να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας, του ΠΑΜΕ, των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων στους αγώνες των Γάλλων εργαζομένων, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει σε σειρά Γενικών Συνελεύσεων Συνδικάτων και Ομοσπονδιών καθώς και στις εργατικές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.
Ζήτω ο αγώνας των Γάλλων εργατών!
Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη!».

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...