Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

*Συριζαίοι: φορέστε τις πάνες Σας κ βάλτε τέλος τις καθυστερήσεις για wc εν ώρα εργασίας
Βιομήχανοι απαγορεύoυν στους εργάτες να πηγαίνουν τουαλέτα!


Πάνες ακράτειας εξαναγκάζονται να φορούν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πουλερικών στις ΗΠΑ καθώς δεν τους επιτρέπεται να πηγαίνουν στην τουαλέτα, σύμφωνα με την έκθεση «no relief» της βρετανικής οργάνωσης «Oxfam».
Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει πως οι εργαζόμενοι «ουρούν και αφοδεύουν ενώ στέκονται στη γραμμή εργασίας» και ότι «φορούν πάνες ακράτειας στην εργασία» καθώς, όπως καταγγέλλουν, τους «στερούν τα διαλείμματα για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα» και πως οι επόπτες «αγνοούν τα αιτήματά τους και τους εκφοβίζουν με τιμωρία ή απόλυση».
Η έκθεση αναφέρει ακόμα πως οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απάνθρωπη κατάσταση και «περιορίζουν την πρόσληψη υγρών σε επικίνδυνο βαθμό, υπομένουν τον πόνο και την ταλαιπωρία, ενώ ανησυχούν για την ασφάλεια της υγείας και τη δουλειά τους».
Επιπλέον, αναφέρει πως οι υπεύθυνοι της γραμμή παραγωγής «αρνούνται τα αιτήματα για τη χρήση τουαλέτας, επειδή βρίσκονται υπό πίεση για να διατηρηθεί η ταχύτητα της επεξεργασίας και να διατηρήσουν τη ροή στην παραγωγή».
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την έκθεση, «η βιομηχανία πουλερικών σήμερα απολαμβάνει κέρδη ρεκόρ» που προφανώς στηρίζονται στην άγρια και απάνθρωπη εκμετάλλευση των εργατών που φυσικά «κερδίζουν χαμηλό μισθό, υποφέρουν από αυξημένα ποσοστά τραυματισμού και ασθένειας και μοχθούν σε δύσκολες συνθήκες».

Πηγή:http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/96793/viomihanoi-apagoreyoyn-stoys-ergates-na-pigainoyn-toyaleta

H επιβεβαίωση απ' την Ελληνοφρένεια της 13ης Μαΐου 2016 εδώ:http://www.ellinofreneianet.gr/radio/radio-shows-2/1226-2016-05-13.html

*o Τίτλος - Προτροπή του Viva La Revolucion σε ώρα ...Αγανάκτησης !!

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...