Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

12 Ιουλίου, 2016

Γερμανία: ένα δισ/ριο ώρες από υπερωρίες εργαζομένων με υψηλά εργασιακά προσόντα δεν πληρώθηκαν το 2015


Απλήρωτες σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ώρες εργασίας


Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ώρες εργασίας από υπερωρίες εργαζόμενων δεν πληρώθηκαν το 2015 στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας που εμπεριέχονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Saarbrücker Zeitung».
Το 2015 αυξήθηκαν κατά 1,8 δισ. ώρες οι υπερωρίες των εργαζομένων, από αυτές οι 816,2 εκατ. ώρες εργασίας πληρώθηκαν, ενώ για τις 997,1 εκατ. ώρες εργασίας δεν κατεβλήθη καμία αμοιβή!
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυξήθηκε ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων που απασχολήθηκε το 2015 κατά μέσο όρο 46,8 ώρες περισσότερο από ό,τι προέβλεπε η σύμβαση εργασίας του, δηλαδή για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας, οι απλήρωτες υπερωρίες προέρχονται κατά κύριο λόγο από άτομα που διαθέτουν υψηλά εργασιακά προσόντα.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρά τη θετική οικονομική συγκυρία για τις γερμανικές επιχειρήσεις, πολλοί επιχειρηματίες προτιμούν να μην κάνουν προσλήψεις, αλλά να καλύπτουν τις αυξημένες απαιτήσεις με υπερωρίες του υπάρχοντος προσωπικού.