Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

,,ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη:Το πραγματικό, ταξικό ΟΧΙ των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων,,


ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη«Πριν έναν χρόνο το ΚΚΕ είχε πει ότι το δημοψήφισμα, με το κάλπικο δίλημμα που έθετε, ήταν ναρκοθετημένο. 
Ότι το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" θα χρησιμοποιηθεί ως δήθεν έγκριση του λαού, για το κλείσιμο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με την τρόικα. 
Η συνέχεια είναι γνωστή στον ελληνικό λαό. 
Τα κόμματα του "ΟΧΙ" και του "ΝΑΙ" από κοινού ψήφισαν ένα νέο μνημόνιο, με βάση το οποίο κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος του λαού.Σήμερα, όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις αξιοποιούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να εμφανιστούν δήθεν δικαιωμένες. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να συνεχίσει το -χρεοκοπημένο πια- παραμύθι της "σκληρής" διαπραγμάτευσης και του "καλού" δικού της μνημονίου. 
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του "ΝΑΙ", για να "ξεπλύνουν" τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική και την ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο. 
Οι πολιτικές δυνάμεις που αποσκίρτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κρύψουν ότι επί μήνες, από κυβερνητικές θέσεις, καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και καθησύχαζαν το λαό ότι η κυβέρνησή τους δε θα υπογράψει μνημόνια, 
ενώ σήμερα συνεχίζουν την εξαπάτηση προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.Το πραγματικό, ταξικό ΟΧΙ των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων στα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, 
μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από το εργατικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία τους, 
απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, 
σε ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση».
..................................................

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

«Είχαμε πει ότι για το δημοψήφισμα ό,τι και να ψηφίσει ο λαός, "Ναι" θα βγει στο τέλος»
«Είχαμε πει ό,τι και να ψηφίσει ο ελληνικός λαός, "Ναι" θα βγει στο τέλος, σημείωσε για το δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είχε εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση «θα ακολουθήσει την ίδια ακριβώς αντιλαϊκή πολιτική διότι διαφορετική πολιτική μέσα στην ΕΕ και με την εξουσία στο κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει».

Σε ερώτηση αν υπήρχε «Plan B» απάντησε ότι «αυτό μπορεί να το πει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση». 

Για τον εκλογικό νόμο επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της απλής αναλογικής χωρίς πλαφόν εισόδου στη Βουλή και όσοι επικαλούνται εθνικά ζητήματα ανοίγουν πολύ επικίνδυνους δρόμους διότι στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική. 

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει άρθρα για την κατάργηση του μπόνους των εδρών και την ψήφο στα 17 έτη.

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...