Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

σε δίκη ο Πελετίδης επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις εργαζομένων


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ - Mynima-Hellas.com 20-7-16
Τρίτη 19/07/2016 - 13:52
ΠΑΤΡΑ

Την Τετάρτη η δίκη του δημάρχου - Κινητοποίηση αλληλεγγύης από τα εργατικά σωματεία


Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών καλείται να εμφανιστεί για να δικαστεί αύριο Τετάρτη 20 Ιούλη, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις εργαζομένων
Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση συμπαράστασης στον Κ. Πελετίδη στις 9 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμου Πατρέων, ενώ στο πλευρό του δημάρχου στέκονται ακόμα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Αχαΐας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πάτρας σημειώνει:
«Η κατηγορία σαφής. Το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: "…προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά τον νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά τον νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…". Δηλαδή, ο Δήμαρχος μπήκε εμπόδιο με αυτή του τη στάση, σε απολύσεις εργαζομένων.
Θυμίζουμε τι ακριβώς είχε καταθέσει μεταξύ άλλων στον Ανακριτή σε υπόμνημά του, τον Οκτώβριο του 2014:
"…Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ' αρ. 5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών). Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ' όλα νόμιμοι. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί… Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014…".
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τις διώξεις όσων αντιστέκονται.
Η Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου τις διώξεις, επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων. Θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Θα συνεχίσει να στηρίζει το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη δουλειά, που ήταν και το κεντρικό σύνθημα - αίτημα της πρόσφατης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα».

Στο πλευρό του δημάρχου εργατικά σωματεία

«Είμαστε στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου και καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο δικαστικό μέγαρο απαιτώντας: Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δήμαρχου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και επισημαίνει: «Η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια και πάλι τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις συναδέλφους μας.
Με αποφασιστικότητα να απαντήσουμε όλοι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων, υλοποιούν την πολιτική των μνημονίων και ανατροπών σε βάρος των εργαζομένων με την στήριξη της ΕΕ για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που βλέπουν στην Τοπική Διοίκηση μεγάλα φιλέτα κερδοφορίας με εργαζόμενους σκλάβους.
Ο αυταρχικός κατήφορος είναι προϊόν και συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Αχαΐας εκφράζει τη στήριξή του στον Δήμαρχο Πατρέων, δηλώνοντας συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια. 
«Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλα τα σωματεία του Δήμου Πατρέων, να σταθούμε στο πλευρό του κομμουνιστή Δημάρχου, βασικού και σταθερού συμπαραστάτη των λαϊκών - εργατικών δικαιωμάτων μας. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους, με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Απαιτούμε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική παρέμβαση», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας
......................................................................

ΠΑΤΡΑ

Αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου - Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης από εργατικά σωματεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαζική μαχητική απάντηση έδωσαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της Πάτρας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου είχε κληθεί ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης,  να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, για να δικαστεί,  
επειδή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων των εργαζομένων για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ανέβαλε για τις 27 Απρίλη 2017 τη δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη
Το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας έγινε μαζική συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν τα εργατικά σωματεία του Δήμου Πατρέων, όπως ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου, το σωματείο της ΔΕΥΑΠ, άλλα εργατικά σωματεία, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, μαζικοί φορείς, καθώς και κάτοικοι της Πάτρας, απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι δικαστικές διώξεις ενάντια στον δήμαρχο και τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. 
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία από το Δικαστικό Μέγαρο στο δημαρχείο με συνθήματα, αλλά και πανό όπως αυτό του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων που ανάγραφε: «Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δημάρχου».

Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους, που είχαν αποκλείσει την οδό Γούναρη μπροστά από τα Δικαστήρια και τόνισε: 
«Σήμερα δεν δικάζεται ο Πελετίδης, αλλά οι εργαζόμενοι. 
Αυτοί είναι στο στόχαστρο των κυβερνώντων. 
Ως δημοτική αρχή δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, για μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
Γι’ αυτό, όσες δίκες και αν στήσουν, ας γνωρίζουν οι κυβερνώντες πως θα βρίσκουν κάθε φορά απέναντί τους εργαζόμενους. 
Αυτούς που παράγουν και χτίζουν το μέλλον του τόπου».


Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει: 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ 
οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, ενιαία επιτίθενται ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους! 
Υλοποιούν κάθε απαίτηση των πολυεθνικών για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από εργαζόμενους με δικαιώματα, 
να μπορούν να στέλνουν στην ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους. 
Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν απέναντι τους, 
με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, 
ενάντια στην πολιτική των αντιδραστικών δικαστικών διώξεων και τον αυταρχισμό».
1 / 6

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...