Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

το ΚΚΕ για το δούλεμα Τσίπρα περί συνταγματικής αναθεώρησης


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποπροσανατολισμός και «προοδευτικό» περιτύλιγμα σε αντιδραστικές αλλαγές
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για την ομιλία του πρωθυπουργού σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση
http://www.rizospastis.gr/
Σε ανακοίνωσή του, για την ομιλία του πρωθυπουργού σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τη γνωστή τακτική του συνεχούς αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα, τακτική την οποία ακολουθούν διαχρονικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις. 
Ταυτόχρονα, επιχειρεί να ντύσει με προοδευτικό περιτύλιγμα τις προτάσεις της για το Σύνταγμα, οι οποίες στοχεύουν σε περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές στη λειτουργία του αστικού κράτους, στο όνομα της "δημοκρατίας", παράλληλα με την επιδίωξη ενσωμάτωσης και χειραγώγησης του λαού.
Με τις προτάσεις της, η κυβέρνηση επιδιώκει να ανοίξει νέο γύρο παζαριών με τα άλλα κόμματα, με στόχο τη σταθερότητα στην ανεμπόδιστη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της, την παραπέρα θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, για να υπηρετεί αποδοτικότερα τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι κυβερνητικές κορόνες περί "επανάστασης της δημοκρατίας" σταματούν 
έξω από τους τόπους δουλειάς, 
καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, 
των λυκοσυμμαχιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ το οποίο ετοιμάζεται για νέες επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τη σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θα στήνει σε όλη την Ελλάδα φιέστες δήθεν διαλόγου για το Σύνταγμα, θα υλοποιεί τα βάρβαρα μέτρα και θα προετοιμάζει νέο πλήγμα σε μισθούς, μεροκάματα, συνδικαλιστικές ελευθερίες και φοροληστεία του λαού. 

Απέναντι στις παγίδες του αποπροσανατολισμού και της ενσωμάτωσης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών 
χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους, να προετοιμάσουν το δικό τους σχέδιο για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας στο δρόμο της συσπείρωσης, της ρήξης και της ανατροπής.
Την ώρα που αυτοί θα συζητάνε και θα διαβουλεύονται, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό, εμείς θα συζητάμε για το δρόμο ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, 
για τις αναγκαίες συνολικές ανατροπές, για να ξεφύγουμε από τη σημερινή βαρβαρότητα των μνημονίων,
 για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».
..................................................

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

πηγή: 902. gr  

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...