Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

6 Αυγούστου 1945, 8.15′: το βομβαρδιστικό Enola Gay ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.6 Αυγούστου 1945, 8.15′Σαν σήμερα το 1945 στις 8.15 το βομβαρδιστικό Enola Gay ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. 
Είχαν προηγηθεί ανηλεείς βομβαρδισμοί εναντίον Ιαπωνικών πόλεων με συμβατικά όπλα όπως αυτή της νύχτας της ενάτης προς δεκάτης Μαρτίου της ίδιας χρονιάς του Τόκιο που παραμένει η πιο καταστροφική επίθεση στην ιστορία του πολέμου. Περίπου 16 τετραγωνικά μίλια της πόλης κάηκαν και τα θύματα υπολογίζονται σε 120000, ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων από οποιοδήποτε βομβαρδισμό πόλης.
Σήμερα ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να δολοφονεί, σε κάθε γωνιά της γης. Από τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» της Γιουγκοσλαβίας μέχρι τις χθεσινές επιθέσεις στη φτωχότερη χώρα της μέσης Ανατολής την Υεμένη οι λαοί θερίζονται για να μοιραστεί ξανά η γη, να χαραχτούν νέα σύνορα. 
Για να αποκτήσουν τα τραστ και τα μονοπώλια τον έλεγχο παραγωγικών πηγών, αγορών και δρόμων διακίνησης αγαθών.
Η αστική τάξη της χώρας μας συμμετέχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην προσπάθεια για αρπαγή λείας από λαούς που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τον δικό μας λαό. 
Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του μόνο δεινά μπορούν να μας φέρουν κι αν ο πόλεμος δεν χτύπησε ακόμα τη χώρα μας η γειτονιά βρωμάει μπαρούτι.
Μόνη ελπίδα των λαών η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό ,η πάλη για το σοσιαλισμό.
Έξω από το ΝΑΤΟ! 
Στίχοι τραγουδιού
Enola Gay
You should have stayed at home yesterday
Ah-ha words can’t describe
The feeling and the way you lied
These games you play
They’re going to end in more than tears some day
Ah-ha Enola Gay
It shouldn’t ever have to end this way
It’s eight fifteen
And that’s the time that it’s always been
We got your message on the radio
Conditions normal and you’re coming home
Enola Gay
Is mother proud of little boy today
Ah-ha this kiss you give
It’s never ever going to fade away
Enola Gay
It shouldn’t ever have to end this way
Ah-ha Enola Gay
It shouldn’t fade in our dreams away
It’s eight fifteen
And that’s the time that it’s always been
We got your message on the radio
Conditions normal and you’re coming home
Enola Gay
Is mother proud of little boy today
Ah-ha this kiss you give
It’s never ever going to fade away
Written by Christopher Henry Difford, Glenn Martin Tilbrook • Copyright ©Universal Music Publishing Group
πηγή:  Απέθαντος στοΣτρυχνίνη !!

.....................................................................

ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τα 71 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

«Συμπληρώνονται φέτος εβδομήντα ένα χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ατομικές βόμβες, ενώ χιλιάδες εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας.
Σήμερα 71 χρόνια μετά, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ κρατών και μονοπωλίων, για τη διανομή των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, με εμπλοκή και της Ελλάδας. 
Απόδειξη οι επεμβάσεις, οι δεκάδες τοπικοί και περιφερειακοί πόλεμοι με θύματα τους λαούς και με χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Αναδεικνύεται η ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να έχει σταθερά στον προσανατολισμό του την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμμετέχει πρόθυμα και ενεργά σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό ολοκαύτωμα στους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα. 
Στήριξε τις πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ, την εμβάθυνση της συνεργασίας με την ιμπεριαλιστική ΕΕ, που με πρόσχημα την "ειρήνη" και την "ασφάλεια", επιδιώκουν την "ασφάλεια" της κερδοφορίας των ευρωαμερικανικών μονοπωλίων σε βάρος των δικαιωμάτων των λαών.
Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να δώσει λύση στα βασικά λαϊκά προβλήματα, ούτε να εξασφαλίσει ειρήνη για τους λαούς. 
Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών.
Η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, είναι αναπόσπαστη με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου με τους λαούς κυρίαρχους και τη δική τους εξουσία.»

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...