Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

κ το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για "αξιοποίηση" απ' τα λαμόγια του κεφαλαίου

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

Ανοίγει ο δρόμος για επιχειρηματική εκμετάλλευση

Τις πόρτες ανοίγει διάπλατα η κυβέρνηση στην εμπορική εκμετάλλευση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», με έμφαση στη δράση που θα αναλάβουν ΜΚΟ και φορείς της κοινωνικής οικονομίας, όπως μαρτυρά και η επωνυμία του νέου φορέα που συστήνεται για τη διαχείριση του Πάρκου, ο οποίος φέρει τον τίτλο «Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας "Αντώνης Τρίτσης"».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε πόρους από σειρά δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν εντός του Πάρκου, αλλά και «κάθε άλλο νόμιμο έσοδο», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 
Την ίδια ώρα, ως κύρια πηγή χρηματοδότησης του Πάρκου ορίζονται οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), δηλαδή η κρατική χρηματοδότηση που εισπράττουν οι δήμοι, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μείωση που φτάνει έως το 70%, ενώ την ίδια ώρα τα λαϊκά στρώματα στερούνται βασικές υπηρεσίες και έργα.
Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα πολύμορφη δράση με κεντρικό αίτημα το Πάρκο Τρίτση να είναι χώρος πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση. Να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση συζήτηση για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...