Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

09 Αυγούστου, 2016

Έχεις γίδια-πρόβατα k δεν βγάζεις 120 κιλά γάλα ανά ζώο; Dεν έχει κardia moy Επιδότηση !!


Έχεις γίδια και πρόβατα ελεύθερης βοσκής και δεν βγάζεις 120 κιλά γάλα ανά ζώο; 
Πρέπει να καταστραφείς! 
Σ' αυτήν την κατάληξη οδηγεί το μέτρο της συνδεδεμένης ενίσχυσης αιγοπρόβειου κρέατος, που άφησε έξω από την ενίσχυση σχεδόν το σύνολο των κτηνοτρόφων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που εκτρέφουν ντόπιες φυλές, που παράγουν γάλα άριστης ποιότητας για την παραγωγή της φέτας και άλλων ποιοτικών προϊόντων, αλλά δεν καλύπτουν το όριο των 120 κιλών ανά ζώο, που θεωρείται άπιαστο. 

Με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνουν, σχεδόν αποκλειστικά, τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι σταβλισμένες βελτιωμένες φυλές των, επιχειρηματικής μορφής κυρίως, κτηνοτροφικών μονάδων. 

Επίσης, έξω από τη συνδεδεμένη ενίσχυση έμειναν όλοι οι αιγοτρόφοι, γιατί οι αίγες που εκτρέφονται σε αυτές τις περιοχές αρμέγονται μόνο για 2 με 3 μήνες.
Το μέτρο επιβλήθηκε σε μια περίοδο όπου ήδη ο κτηνοτροφικός τομέας είναι υπό κατάρρευση και σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες φτωχοί κτηνοτρόφοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε όλη τη χώρα, καθώς βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της αντικτηνοτροφικής πολιτικής της ΕΕ, της ΚΑΠ που εφαρμόζουν διαχρονικά και με συνέπεια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Το μέτρο της συνδεδεμένης ενίσχυσης ήρθε να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα όπως
 το πετσόκομμα των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης, 
της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, 
των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, 
των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, 
την φορολεηλασία του εισοδήματος, 
την αύξηση του ΦΠΑ σε 24% στα μέσα και στα εφόδια, 
στις άδειες σταυλικών εγκαταστάσεων, κ.ά.

Γίνεται προφανές πως αυτή η πολιτική χτυπάει τους φτωχούς και μεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους, 
τους ξεκληρίζει μια ώρα αρχύτερα, για να μαζευτεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, οδηγώντας τη χώρα μας σε παραπέρα διατροφική εξάρτηση, αφού ήδη δαπανούμε πάνω από 2 δισ. για την εισαγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. 

Κι όλα αυτά την ώρα που η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας, αλλά μια τέτοια πολιτική σκοντάφτει στην πολιτική της ΚΑΠ, η οποία ευνοεί προκλητικά και αποκλειστικά τους μεγάλους και ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.
Η κρισιμότητα του προβλήματος ήρθε και πάλι στο φως της επικαιρότητας με αφορμή Ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στην κυβέρνηση τι άμεσα μέτρα θα λάβει για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και της ντόπιας παραγωγής, καταργώντας το άπιαστο κριτήριο των 120 κιλών γάλακτος ανά ζώο για τη συνδεδεμένη ενίσχυση του αιγoπρόβειου κρέατος για τις εγχώριες φυλές ελευθέρας βοσκής καθώς και με μέτρα ενάντια στις «ελληνοποιήσεις» προϊόντων που εισέρχονται από άλλες χώρες.