Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

18 Σεπτεμβρίου, 2016

ΗΠΑ:284 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση προγραμμάτων αλλαγής του καθεστώτος στην Κούβα

Η Josefina Vidal καταγγέλει βορειοαμερικάνικη υποστήριξη στα ανατρεπτικά σχέδια

http://cubaniagriega.blogspot.gr/2016/08/josefina-vidal.htmlγενική διευθύντρια ΗΠΑ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας Josefina Vidal κατήγγειλε σήμερα τις ΗΠΑ για χρήση του ιντερνέτ ως μέσο προώθησης της εσωτερικής υπονόμευσης στο νησί.
Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter η διπλωμάτης επισημαίνει ότι δεν τους αρκεί η παράνομη χρήση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης ενάντια στην Κούβα, αλλά επιμένουν και στη χρήση του διαδικτύου ως όπλο ανατροπής.

Η Vidal δημοσίευσε ένα κείμενο στον ιστότοπο Cubadebate με τίτλο “Με χρήμα του φορολογούμενου των ΗΠΑ θα χρηματοδοτηθεί η συνάντηση για την ανατρεπτική χρήση του ιντερνέτ στην Κούβα”.
Στην δημοσίευση αναφέρεται ότι στην πόλη του Μαϊάμι θα φιλοξενηθεί η συνάντηση στα πλαίσια των ανατρεπτικών προγραμμάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, που επιμένουν στη διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Επισημαίνεται επίσης ότι η συνάντηση θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Γραφείου Ραδιοφωνικών Εκπομπών στην Κούβα, αυτού που διαχειρίζεται το Radio & ΤV Mιami.
Σκοπός της διάσκεψης είναι ¨”να συν-ευρεθούν “ανεξάρτητοι” δημοσιογράφοι του νησιού με ψηφιακούς καινοτόμους που επιδιώκουν την αλλαγή του καθεστώτος της Κούβας μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών”, αναφέρει το Cubadebate. 
Τέλος, ο ιστότοπος σημειώνει ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών διατέθηκαν στη χώρα αυτή, 284 εκατομμύρια δολάρια για να προώθηση προγραμμάτων αλλαγής του καθεστώτος στην Κούβα.