Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

03 Νοεμβρίου, 2016

το Είχε Πει ο π. Παΐσιος;;..θα χετε ευρώ και δεν θα μπορείτε να βγείτε Όξω να το χαλάσετε,, (οι Άλλοι θα χουν Άλλο !!)


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «WELT»:

Πιθανότερο το Italexit από το Grexit


Πιο πιθανό το Italexit από το Grexit αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Welt», σημειώνοντας ότι «οι ανησυχίες εντείνονται» και πως αν αυτό συμβεί, θα «έπληττε ανεπανόρθωτα τη νομισματική ένωση».
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επικαλείται την τελευταία έρευνα της εταιρείας συμβούλων «Sentix» που αφορά στον κίνδυνο εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ και γράφει: 
«Οι ανησυχίες εντείνονται. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης μόλις εκτόπισε την Ελλάδα της διαρκούς κρίσης από τη θέση της βασικής προς αποχώρηση υποψήφιας χώρας. Αυτό καταδεικνύουν τα νέα δεδομένα της εταιρείας συμβούλων "Sentix" η οποία καταμετρά κάθε μήνα τη συνοχή της νομισματικής ένωσης. Σύμφωνα με αυτά, τον Οκτώβριο συνέβη κάτι ανήκουστο: Για πρώτη φορά στην ιστορία διεθνείς επενδυτές θεωρούν πιο πιθανή την έξοδο του ιδρυτικού μέλους της ΕΕ από την Κοινότητα παρά το Grexit, δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας. Οι επενδυτές εκτιμούν στο μεταξύ τον κίνδυνο του Italexit, όπως τον ονομάζουν, στο 9,9% την ώρα που ο κίνδυνος του Grexit βρίσκεται στο 8,5%».
Στην Ιταλία η διενέργεια δημοψηφίσματος στις 4 Δεκέμβρη, με αντικείμενο μεταρρυθμίσεις για μια πιο ευέλικτη εκτελεστική εξουσία, με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τη Γερουσία και τις περιφερειακές κυβερνήσεις, προκαλεί πονοκέφαλο για τυχόν πολιτική αστάθεια που σε συνδυασμό με την άσχημη κατάσταση των ιταλικών τραπεζών θεωρούνται οι βασικοί λόγοι για ένα Ιtalexit, που σύμφωνα με την «Welt» «θα έπληττε ανεπανόρθωτα τη νομισματική ένωση» 
και σε δηλώσεις του ο Μάνφρεντ Χύμπνερ, διευθύνων σύμβουλος της «Sentix», αναφέρει πως «η χώρα των 61 εκατομμυρίων κατοίκων συνεισφέρει το 17,5% των κεφαλαίων της ΕΚΤ και συμμετέχει με αντίστοιχα ποσά στα ταμεία διάσωσης, όπως ο ESM και ο EFSF. Συγκριτικά, στην περίπτωση της Ελλάδας το αντίστοιχο μερίδιο ήταν μόλις 2% περίπου. Η νομισματική ένωση θα άντεχε πολύ δύσκολα μια ενδεχόμενη αποχώρηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας. ‘Όσο καμία άλλη χώρα η Ιταλία βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της ευρωκρίσης».

Για περισσότερα βλέπε Εδώ