Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

14 Δεκεμβρίου, 2016

25 χρόνια μετά την πτώση των Σοβιέτ, οι Ρώσοι τα Nοσταλγούν:

Νίκος Βουρτσάνης

...όσο βλέπουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο μισός πληθυσμός των Χωρών του υπαρκτού Σοσιαλισμού νοσταλγεί το Σοσιαλισμό που γνωρίσαμε,* τόσο θα μπαίνουν στο πειρασμό της κατασκευής ειδήσεων και γεγονότων:
"Επιστήμονες του τμήματος Ανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Ν. Μαραντζίδη (sic!!!) 
παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνας για τους Έλληνες πράκτορες της ΣΤΑΖΙ. Σ' αυτήν αποκαλύπτεται, σε 12.000 σελίδες, η δράση Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, ως πρακτόρων της ΣΤΑΖΙ, οι οποίοι παρακολουθούσαν και κατέδιδαν
 Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες, Ανατολικογερμανούς που ήθελαν να φύγουν από το Ανατολικό Βερολίνο, την Ελληνική στρατιωτικοδιπλωματική αποστολή στο Δυτ. Βερολίνο κλπ, κλπ"
Πάντως η εφημερίδα "Καθημερινή" που παρουσιάζει την έρευνα σε μισή περίπου μεγάλου μεγέθους σελίδα, αποκαλύπτει το ψευδώνυμο (μόνο, χωρίς κάποιο άλλο στοιχείο), ενός.......κάποιου Anton και τίποτα άλλο επί της ουσίας......

*

"Περισσότεροι από τους μισούς Ρώσους νοσταλγούν την Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Παρόμοια είναι τα ευρήματα και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, όπως η Εσθονία.

Πιο συγκεκριμένα, κάτι παραπάνω από το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν πως η επιστροφή σε μια κομμουνιστική, διακυβέρνηση θα μπορούσε να βελτιώσει τις ζωές τους.
 Ενδεικτικό είναι εξάλλου ότι, 25 χρόνια μετά την πτώση των σοβιέτ, οι πολίτες δεν έχουν αποδεχτεί την Δημοκρατία και την ανοιχτή οικονομία.
Η έρευνα έδειξε ότι μόλις το 15% των Ρώσων θεωρούν ότι η ζωή τους είναι καλύτερη 
(σε σχέσημε το 30% που ίσχυε το 2010), 
ενώ μόλις 
το 9%βλέπει αύξηση στα έσοδα των νοικοκυριών."

Που το Βρήκαμε ;;
 Δες: