Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

07 Δεκεμβρίου, 2016

το Βρώμικο Συμβόλαιο της "αριστερή" μας κυβέρνησης: Ακούστε:


ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Συζητείται ο ταξικός προϋπολογισμός με επιπλέον μέτρα 4 δισ. ευρώ - 
Το Σάββατο η ψηφοφορία (VIDEO)



Με επιπλέον 4 δισ. ευρώ μέτρα σε έμμεσους και άμεσους φόρους και με μειώσεις δαπανών εισήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 που θα ψηφιστεί, με ονομαστική ψηφοφορία, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.
Είναι «ένας ταξικός προϋπολογισμός» και ένα «εργαλείο αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου υπέρ του κεφαλαίου» τόνισε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι προβλέπει αύξηση κατά 14% των εσόδων από τα φυσικά πρόσωπα και κατά 5,8% από τους έμμεσους φόρους και την ίδια ώρα μειώνει κατά 7% τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις.
Σημείωσε ότι έγινε ακόμα χειρότερη η αναλογία άμεσων - έμμεσων φόρων υπέρ των έμμεσων φόρων που είναι και η πιο άδικη φορολογία, πως επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, συνεχίζεται η μείωση μισθών και συντάξεων και η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. 
Όπως είπε, ☺☺☺μοιράζοντας τη φτώχεια σε όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα, ενώ διευρύνει τα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.
Για την απόφαση του Eurogroup ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης οδήγησε σε ελάφρυνση του χρέους που πρέπει να συνοδευτεί από πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και πως το δίλημμα ήταν ή για πολλά χρόνια 3,5% πλεονάσματα ή 4ο μνημόνιο με συμμετοχή του ΔΝΤ.

Χαρακτήρισε κάλπικη την αντιπαράθεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα που φιλοδοξούν να θωρακίσουν την καπιταλιστική κερδοφορία και διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου προκειμένου να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της τρόικας και της αστικής τάξης, προσθέτοντας ότι τα εύσημα για την ώρα τα έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι είναι ένα κόμμα του συστήματος που έφτιαξε δουλεμπορικά γραφεία με 300 ευρώ μισθό διότι θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.
Υπογράμμισε ότι διέξοδος για το λαό δεν υπάρχει μέσα στον καπιταλισμό καθώς ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις στην Ελλάδα για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αυτό το εμποδίζει το καπιταλιστικό κέδρος, που αν δεν ξεμπερδεύουμε με αυτό, δεν πρόκειται να δούμε ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αναφέρθηκε στη θέση του ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και αποδέσμευση από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σημείωσε ότι στο λαό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή και αυταπάτη για την ανάκαμψη διότι θα είναι σε βάρος του και τον κάλεσε να αγωνιστεί για να μην περάσουν τα μέτρα, για μέτρα ανακούφισης και για ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας.
Οι τοποθετήσεις των κομμάτων
Το γαϊτανάκι των κυβερνητικών πανηγυρισμών για το αποτέλεσμα του Eurogroup συνέχισε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας, κάνοντας λόγο για θετικό βήμα και ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ  που μίλησε για «μεγάλη επιτυχία».
Από τη ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδέχθηκε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και μετά το 2018 και ότι διαιωνίζει την παραμονή της τρόικας στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή, που όμως θα έχει την ίδια στρατηγική για στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Παναγιώταρος έκανε λόγο για «εικονικό προϋπολογισμό» και εμφάνισε την εγκληματική οργάνωση υπέρμαχη του μοντέλου της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ και της Βρετανίας που μοιράζουν φοροαπαλλαγές και κρατικό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ισοπεδώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) ο Γιάννης Κουτσούκος χαρακτήρισε ως το πιο επαχθές το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε ωστόσο και το δικό του κόμμα. Από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για έλλειμμα αξιοπιστίας και μεταρρυθμίσεων, σαμποτάροντας τις ιδιωτικοποιήσεις.
Από την Ένωση Κεντρώων τοποθετήθηκε ο Μάριος Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για ανάπτυξη είναι ανεδαφικές και ότι οι επενδύσεις είναι «μακρινό όνειρο». 

Η ομιλία του Σάκη Βαρδαλή


Ο προϋπολογισμός δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα όσα προβλέπουν τα μνημόνια για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις, για να πετύχει το στόχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, για να αυξηθεί το ποσοστό κέρδους των επιχειρηματιών ομίλων με μόνιμες θυσίες για το λαό, τόνισε στην ομιλία του ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.
Σημείωσε ότι η λαϊκή οικογένεια δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει διότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι το έλλειμμα του δικού της προϋπολογισμού που δεν βγαίνει. Πρόσθεσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός σηματοδοτεί την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και πως είναι βέβαιο ότι το σύνολο των εργασιακών σχέσεων, κατώτατος μισθός, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστική δράση θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όπως είπε, θα συνεχιστούν οι θυσίες του λαού και στη φάση της ανάπτυξης
Υπογράμμισε ότι από τις αρχές του νέου έτους έρχονται νέοι φόροι σε καύσιμα, τηλέφωνα, τσιγάρα, καφέ και άλλα, ενώ η κρατική δαπάνη για στήριξη του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων διογκώνεται κατά 250 εκατ. ευρώ και κατά 20,4 εκατ. ευρώ είναι οι φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο.
Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ έκανε λόγο για κυβερνητική απάτη ολκής καθώς για το 2016 η κυβέρνηση έκοψε 165 εκατ. ευρώ και έδωσε ως αντισταθμιστικά μόλις 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή αφαίρεσε από τους συνταξιούχους 140 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2017 έχει προϋπολογίσει να αρπάξει 570 εκατ. ευρώ από το ΕΚΑΣ. Επιπλέον αναρωτήθηκε αν η νέα μέθοδος αξιολόγησης της αναπηρίας που περιγράφεται στον προϋπολογισμό είναι αναγκαία, διότι επιδίωξη είναι να κοπούν προνοιακά επιδόματα και ανέδειξε την υποχρημαδότηση του συστήματος Δημόσιας Υγείας.
ΣΧΕΤΙΚΑ