Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

08 Απριλίου, 2016

Πελετίδης: ένας -απ τους πολλούς- Στρατιώτης του Αγώνα

Πάτρα: Έχουν πάθει πλάκα όλοι με την αντοχή και την πίστη που δείχνει ο Κ. Πελετίδης (pics+vids)
Αίσθηση έχει προκαλέσει ακόμα και στους πιο στενούς συνεργάτες του η αντοχή που δείχνει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια του αγώνα πορείας κατά της ανεργίας.
Ο Κώστας Πελετίδης είναι 63 ετών. Όλες αυτές τις μέρες, από την Κυριακή και μετά που ξεκίνησε η πορεία κατά της ανεργίας, δεν είναι μόνο ότι περπατάει μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αλλά ζει στο μέγιστο βαθμό την αγωνιστική αυτή εκδήλωση, με όποια κούραση και αν συνεπάγεται. 

Τις νύχτες, κατά την διάρκεια της διαμονής των συμμετασχόντων στους διάφορους σταθμούς ο Κώστας Πελετίδης είναι μαζί τους. Δεν κοιμάται, δηλαδή, σε κάποιο ξενοδοχείο ή σε κάποιο δωμάτιο που θα μπορούσε άνετα να βρει, αν ερχόταν σε συνεννόηση με τους κατά τόπους Δήμους ή τα Εργατικά Κέντρα που υποδέχονται σε κάθε στάση την πορεία. 
Ούτε επιστρέφει φυσικά σπίτι του κάθε νύχτα για να έρθει με το λεωφορείο ή κάποιο όχημα του Δήμου, την επόμενη μέρα το πρωί.
Κοιμάται μαζί με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην πορεία, σε γυμναστήρια ή όπου αλλού τους φιλοξενούν κάθε φορά, έχοντας ξεχάσει τι πάει να πει στρώμα ή κρεβάτι τις μέρες όπου διαρκεί η πορεία.


Πιστός στον αγώνα πορείας όπου ο ίδιος εμπνεύστηκε και ξεκίνησε, συνεπής ως προς τους στόχους της πρωτοβουλίας αποδεικνύεται όχι απλά επικεφαλής για τους τύπους, αλλά ταυτόχρονα και στρατιώτης, ενεργός μαχητής της διαμαρτυρίας αυτής που έχει κάνει αίσθηση στο πανελλήνιο και όχι μόνο.
Και αυτό είναι κάτι που ανεξάρτητα αν συμφωνούν με την πρωτοβουλία του Δήμου ή το μήνυμα που θέλει να περάσει, του το αναγνωρίζουν παρασκηνιακά, σε επίπεδο «πηγαδιών» και συζητήσεων ακόμα και οι αντίπαλοι του.
Ας λένε βέβαια μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας ή στα social media ότι το κάνει μόνο και μόνο για να βγάλει μία φωτογραφία με τον Κουτσούμπα στην πλατεία Συντάγματος.
Γιατί μέσα τους γνωρίζουν καλά ότι για αυτή την φωτογραφία που του καταλογίζουν θα μπορούσε να είχε πάρει απλά ένα αμάξι και να έφτανε στην Αθήνα και όχι να περπατήσει 216 χιλιόμετρα, δίχως ουσιαστικά να ξεκουραστεί πουθενά…





Φωτογραφίες από την 5η μέρα πορείας του αγώνα:
Πάτρα: Έχουν πάθει πλάκα όλοι με την αντοχή και την πίστη που δείχνει ο Κ. Πελετίδης (pics+vids)

Οι οδοιπόροι ήδη στην Αττική, ανταπόκριση και φωτο:  εδώ 


και για να μην ...παρεξηγιόμαστε: 
Νίκος Βουρτσάνης
Η Μεγάλη Πορεία οργανώθηκε από Κομμουνιστές! Υιοθετήθηκε κι από μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς που δεν είναι της επιρροής των Κομμουνιστών!
Καλωςορίσθηκε από δεκάδες Δημάρχους -πολλοί απ' αυτούς βέροι αντικομμουνιστές- γιατί τους ανάγκασε να το κάνουν η πρωτοφανής Λαϊκή υποστήριξη της!
Η μεγάλη εκδήλωση των Κομμουνιστών,πριν καν ολοκληρωθεί, πέτυχε το στόχο της: Να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα της Εργατικής τάξης που έτεινε να χαρακτηριστεί ως φυσικό φαινόμενο!