Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

20 Μαΐου, 2016

ΑΕΝ Ασπροπύργου: Μήνυμα στη σχολή και στα καράβια !!


Πρώτη δύναμη η «Αγωνιστική Ενότητα»


Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων – Μηχανικών», στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην ΑΕΝ Ασπροπύργου.
Συγκεκριμένα, από τους 185 ψηφίσαντες, η «Αγωνιστική Ενότητα» έλαβε 171 ψήφους, εκλέγοντας και τα 7 μέλη του ΔΣ.
Στην ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ενότητα» αναφέρει:
«Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΑΓΕΝ) πλοιάρχων - μηχανικών χαιρετίζει τους 185 συναδέλφους που προσήλθαν στις εκλογές και τους πάνω από 170 που στήριξαν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΑΓΕΝ εκλέγοντας και τα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τα ψηφοδέλτιά της!
Είναι μήνυμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής ανάτασης! 
Με νέες δυνάμεις να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σχολή και τη ζωή μας! Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής μάχης με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς τους στη σχολή πραγματοποιήθηκαν εκλογές και ανέδειξαν την ΑΓΕΝ σε πρώτη δύναμη!
Το αποτέλεσμα αυτό στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι οι σπουδαστές παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τόσο μέσα στη σχολή όσο και μέσα στα καράβια! 
Η προσπάθεια και οι πρακτικές που για άλλη μια φορά προσπάθησαν να αξιοποιήσουν οι εφοπλιστές και η ΔΑΠ σε βάρος των σπουδαστών έπεσαν στο κενό.
Ακόμα απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς τους συναδέλφους που δεν ψήφισαν στις εκλογές. Τους καλούμε να σκεφτούν. Όσοι καλούν σε αποχή είναι αυτοί που θέλουν οι σπουδαστές να είναι στη γωνία, παθητικοί παρατηρητές των εξελίξεων για να περνάει ανεμπόδιστα η πολιτική που οδηγεί και τη ναυτική εκπαίδευση στην απαξίωση και στην κατάσταση που ζούμε καθημερινά στη σχολή.
Στην οργάνωση βρίσκεται η δύναμη, στον αγώνα βρίσκεται η νίκη!
Η ΑΓΕΝ και οι εκπρόσωποί της στο ΔΣ, όπως έκαναν και μέσα από τη δράση της Επιτροπής Αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα, θα μπουν μπροστά για την οργάνωση του συλλόγου, για όλα τα προβλήματα που αφορούν τις σπουδές μας, αλλά και για να είναι ο σύλλογος ζωντανός, με διάφορες δραστηριότητες. Με νέες δυνάμεις, πιο μαχητικά και αποφασιστικά!».

Καραθανασόπουλος: "μετατρέπεστε σε χανουμάκια του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου"


«Παίρνετε πολλά από πολλούς και από τους λίγους τίποτα», τόνισε στην κατ' άρθρο συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος
και επισήμανε ότι στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών είχε καλές ειδήσεις μόνο για το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλεμπόρους.
Αναφερόμενος στο κρατικό χρέος σημείωσε ότι η όποια απομείωσή του θα πληρωθεί από τον ελληνικό λαό με τα 5,6 δισ. ευρώ μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και ενδεχομένως με άλλα 3,6 δισ. ευρώ μέτρα του «κόφτη» το 2018, 
ενώ οι κεφαλαιοκράτες θα είναι ωφελημένοι, αφού από τον «κόφτη» εξαιρούνται οι δαπάνες που πάνε για αυτούς μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τον αναπτυξιακό νόμο και θα έχουν «ζεστό χρήμα» από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.
Για τη φοροεπιδρομή ανέφερε πως 1,8 δισ. ευρώ έμμεσων φόρων προστίθεται στα 1,8 δισ. ευρώ άμεσων φόρων που ψηφίστηκαν πριν λίγες μέρες και η μέση επιβάρυνση των οικογενειών θα είναι περίπου 700 ευρώ. 
Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε πως με τη ρύθμιση για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη σε 280.000 αγρότες δεν θα ισχύουν οι μειώσεις για τον ΕΝΦΙΑ που θα ισχύει και σε οικόπεδα.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «μετατρέπεστε σε χανουμάκια του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου» και για το «υπερταμείο» των ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε πως για 99 χρόνια η δημόσια περιουσία στο σύνολό της θα συνδιαχειρίζεται με τους δανειστές με κάθε μορφή παραχώρησης. Για την ενέργεια σημείωσε ότι η ΔΕΗ μετατρέπεται σε χονδρέμπορος με τους επιχειρηματικούς ομίλους «να αγοράζουν φτηνή ενέργεια από τη ΔΕΗ και να την πωλούν ακριβά».  

περί "Εφημερίδας των Συντακτών" !!!


Ψευδές το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»


Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος μιλάει στους πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά   Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος μιλάει στους πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά
Με επιστολή της προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου διαψεύδει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο δήμος έκοψε το νερό σε βρύση που είχαν πρόσβαση 40 πρόσφυγες που μένουν έξω από τη δομή φιλοξενίας.
Ειδικότερα στην επιστολή το γραφείο Τύπου του Δήμου προς το διευθυντή της εφημερίδας αναφέρεται:
«Την Παρασκευή 20 Μάη η "Εφημερίδα των Συντακτών" δημοσίευσε άρθρο του κ. Δημήτρη Αγγελίδη με τίτλο "Γύρω στην ελπίδα το συρματόπλεγμα", με θέμα την κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά.
Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο δήμος έκοψε το νερό σε βρύση που είχαν πρόσβαση 40 πρόσφυγες που μένουν έξω από τη δομή φιλοξενίας. Αυτή η αναφορά είναι εντελώς ψευδής. Στο χώρο δεν υπάρχει καμία σύνδεση ή παροχή νερού που να βρίσκεται στην ευθύνη του δήμου και δεν υπήρξε καμία ενέργεια διακοπής ή οποιαδήποτε άλλη εργασία από συνεργεία του δήμου.
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος μάλλον "ξεχνά" τη στάση και τη θέση που πήρε ο δήμος μας για το Προσφυγικό από την πρώτη στιγμή του πολέμου. 
Σαν δήμος με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναδείξαμε την αιτία τη προσφυγιάς, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 
Μετά από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σταθήκαμε στο ύψος των ευθυνών και καλωσορίσαμε στο δήμο μας τους πρόσφυγες, διεκδικώντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν, καλέσαμε τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους λαούς και έτσι χιλιάδες πράγματα μαζεύονται και μοιράζονται στους πρόσφυγες μέσω του δήμου.
Καταγγείλαμε την επαίσχυντη συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας που δημιουργεί συνθήκες εγκλεισμού των προσφύγων στη χώρα μας.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Δεν μπορεί ένα δημοσίευμα να καταγγέλλει το Δήμο Χαϊδαρίου που κράτησε την παραπάνω στάση και αυτό να βασίζεται στο "Αλληλέγγυοι αναφέρουν ότι…", χωρίς να μπαίνει στον κόπο να απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς ή το δήμο για να διασταυρώσει το γεγονός. Δεν μπορεί να είναι μόνο ένα λάθος, υπάρχει σκοπιμότητα, να στοχοποιηθεί η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου και να μεταφερθεί η ευθύνη από την κυβέρνηση στο δήμο.
Στις απειλές των φασιστών για την αλληλεγγύη που εκφράζουμε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες έρχεται να προστεθεί η λάσπη, η συκοφαντία και η προβοκάτσια δήθεν αλληλέγγυων και "αδέσμευτων" δημοσιογράφων. Άξιος ο μισθός τους…
Είναι απορίας άξιον πως σε ολόκληρο το άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά σε εκείνους που διοικούν, ελέγχουν και αποφασίζουν για τη μοίρα των προσφύγων, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Μάλλον δεν ενόχλησαν και τόσο τον αρθρογράφο οι πολιτικές συμφωνίες που τους κρατούν ομήρους… αλλά με λάσπη προσπάθησε να συκοφαντήσει τη δημοτική αρχή.
Στη πραγματικότητα τους ενοχλεί που στη δημοτική αρχή Χαϊδαρίου είναι οι κομμουνιστές. 
Τους ενοχλεί που λέμε στους πρόσφυγες την αλήθεια για τον πόλεμο, που όσο περνά από το χέρι μας δεν αφήνουμε ΜΚΟ και δήθεν "αλληλέγγυους" να κάνουν εμπορικό ή πολιτικό αλισβερίσι με τον πόνο τους, την ξενιτιά τους. 
Τους ενοχλεί που διεκδικούμε για εκείνους βελτίωση σε όλους τους τομείς στο κέντρο φιλοξενίας.
Τους ενοχλεί που στα μάτια των προσφύγων η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου είναι κάτι δικό τους, έτσι άπλα το καταλαβαίνουν οι ίδιοι, όμως αυτό ακριβώς έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εμάς. 
Εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλάι των προσφύγων και στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των αναγκών τους και πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Καλούμε την εφημερίδα να διαψεύσει την ψευδή αναφορά, διαφορετικά να τεκμηριώσει αυτό που ισχυρίζεται, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ακολουθήσει τη λογική "πες-πες κάτι θα μείνει"».
κ λογοκριτής !!!

Μήνυμα ΠΑΜΕ στους Εργαζόμενους της Γαλλίας


Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλλίας


Την αλληλεγγύη στο λαό της Γαλλίας και τον αγώνα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του αντεργατικού «πακέτου Ελ Κομρί» εκφράζει το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ.
Στο μήνυμά του σημειώνει:
«Στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα, προωθούνται αντεργατικά μέτρα που στόχο έχουν τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 
Προϋπόθεση της κερδοφορίας τους, όμως, είναι ο σφαγιασμός της εργατικής τάξης. 
Οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, καταργήσεις εργατικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας. 
Μεγαλύτερο θύμα αυτής της επίθεσης είναι η νεολαία, η οποία καταδικάζεται στην ανεργία ή σε εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα!

Η υλοποίηση αυτής της αντεργατικής πολιτικής περνάει μέσα από την κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης. 
Για αυτό βλέπουμε να γιγαντώνεται η επίθεση ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στους εργάτες που παλεύουν και κινητοποιούνται. 
Για αυτές τις εξελίξεις φέρουν μεγάλες ευθύνες και οι δυνάμεις αυτές στο συνδικαλιστικό κίνημα που για χρόνια καλλιεργούσαν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, της υποχώρησης και του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις των εργοδοτών. 
Δυνάμεις, που, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, υιοθέτησαν για αιτήματα των εργατών την “ανταγωνιστικότητα” και την “επιχειρηματικότητα”.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, οι εργαζόμενοι της Γαλλίας δίνουν ένα μεγάλο αγώνα. 

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σας εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. 

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και στις οργανώσεις-μέλη της ΠΣΟ στη Γαλλία που παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στις κινητοποιήσεις».

Τρώτε έξω? -ότι σας σερβίρουν-,, ή Φτιάχνετε Εσείς οι ίδιοι "φαγητό" στο "σπίτι" ??



Δεν είναι και πολύ παλιά που φωνάζαμε για απατεώνες. 
Πήγατε να μας φάτε ζωντανούς, που δε θέλαμε συμπόρευση με τέτοια Αριστερά. 
Το τι ακούσαμε τότε! 

Τώρα όλοι ζητάτε κατανόηση για το λάθος σας να ψηφίσετε, γι ακόμα μια φορά την διαφαινόμενη Αριστερή συντήρηση.. 

Σε λίγο απ' την Αριστερή αφέλεια, αλλά κι απ την σφυροδρεπανοφοβία σας, είσαστε ικανοί να πιστέψετε και να συμπορευτείτε, με άλλα μορφώματα, του ιδίου κόμματος.. 
(Το ίδιο κόμμα κυβερνά, αν δεν το καταλάβατε, εδώ και εκατό χρόνια). 

Είστε απ τους "Δε δοκιμάζω το φαγητό, γιατί ξέρω εκ των προτέρων ότι δε θα μ' αρέσει". 

Κι εκεί λοιπόν, πάτε και τρώτε έξω, ότι σκατά σας σερβίρουν, αντί να φάτε το φαγητό, που θα φτιάξετε εσείς οι ίδιοι, και ξέρετε τι υλικά έχει.. 

Αλλά για να το φτιάξετε, θέλει κόπο κι ιδρώτα πάνω απ' το τσουκάλι.. 

Εδώ, τώρα να δούμε, τι σκατά θα φάτε, με 3,60.
Υ.Γ. Άσε, που δε σας διόρισε και πουθενά, ενώ συνεχίζει την παλιά τακτική..
.........................................................................................................................

:

Για να Νιώσετε τι Τρώγατε τόσα Χρόνια κάντε κλικ κ ακούστε Εδώ