Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

25 Αυγούστου, 2016

μνμ προς Πρωτοετείς του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Συνάδελφε πρωτοετή, καλώς ήρθες στη σχολή με αρχή αγωνιστική!

πανεπιστημιο



    


       










Καλωσορίζουμε στις σχολές μας τους νέους συναδέλφους μας. 
Σας ευχόμαστε καλή αρχή. 

Ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σας. 
Κουβαλάτε μαζί σας τα όνειρα για το επιστημονικό σας αντικείμενο και το αυριανό σας επάγγελμα, τις αγωνίες για τη ζωή, τις θυσίες και τους κόπους που κάνατε εσείς και οι οικογένειες σας.

            Τα προβλήματα που θα συναντήσετε σε αυτή τη νέα σελίδα της ζωής σας είναι πολλά, αλλά δεν πρέπει να σας κάνουν να σκύψετε το κεφάλι. 
Τα τριτοβάθμια ιδρύματα λόγω της  υποχρηματοδότησης, πολιτική που για χρόνια εφαρμόζουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, έχουν ελλείψεις που τις περισσότερες φορές φορτώνονται στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας. 
Η υποτιθέμενη δωρεάν εκπαίδευση, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που θα ακούσεις!
            Αυτή την κατάσταση μπορούμε να την παλέψουμε ενωμένοι μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, με τη δύναμη του συλλογικού μας αγώνα, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από όσα δικαιούμαστε στις σπουδές μας.
            Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είναι πανελλαδική συσπείρωση στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 54 φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, περισσότερες από 154 επιτροπές αγώνα φοιτητών και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές φοιτητές και σπουδαστές των ΤΕΙ.

Μάθε τα δικαιώματα σου, διεκδίκησε τα…
  • Διεκδίκησε δωρεάν βιβλία, συγγράμματα που να καλύπτουν όλη την ύλη για να σπουδάσεις σωστά. Σήμερα, με βάση το νόμο, επιτρέπεται να παίρνουμε μόνο 1 βιβλίο σε κάθε μάθημα, που κάποιες φορές δεν καλύπτει όλη την ύλη και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε ή να φωτοτυπούμε άλλα βιβλία. Σε αρκετές σχολές ειδικά των ΤΕΙ δεν υπάρχουν καν βιβλία!

  • Διεκδίκησε επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, ώστε να σου παρέχουν ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση!! Θα συναντήσεις τεράστιες ελλείψεις και κενά ακόμη και στα στοιχειώδη γιατί τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση όσο και η προηγούμενη μείωσαν κατά 80% τους προϋπολογισμούς και "κούρεψαν" 2 φορές τα αποθεματικά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, οδηγώντας τα σε οικονομικό στραγγαλισμό.

  • Διεκδίκησε δωρεάν αναλώσιμα. Πιθανά να σου ζητήσουν να τα αγοράσεις. Διεκδίκησέ τα!

  • Διεκδίκησε δωρεάν καθημερινή σίτιση στο εστιατόριο της σχολής. Αυτό συνεχώς προσπαθούν να το περιορίσουν. Μην το επιτρέψεις!

  • Ενώ δικαιούσαι δωρεάν στέγαση, τα δωμάτια στις φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστα. Διεκδίκησε να φτιαχτούν νέες εστίες που να καλύπτουν τις ανάγκες και μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου!

  • Διεκδίκησε πάσο για μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακόμα όμως κι έτσι, τα έξοδα για τις μεταφορές σου είναι μεγάλα, αν προσθέσεις τα εισιτήρια για τα αστικά ΜΜΜ, με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ ή τα πλοία που πιθανά χρειάζεσαι. Διεκδίκησε δωρεάν μεταφορές για όσο σπουδάζεις!

  • Διεκδίκησε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τη σχολή σου.

το Μανιφέστο Μας !!


Η ιστορία όλων των ως τώρα κοινωνιών [1] είναι η ιστορία ταξικών αγώνων. 

Δες το Εδώ:  

Καρλ Μαρξ - Φρίντριχ Ένγκελς:

Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος




Περιεχόμενα


Πρόλογος στη γερμανική έκδοση του 1872 
Πρόλογος στη δεύτερη ρωσική έκδοση του 1882 
Πρόλογος στη γερμανική έκδοση του 1883 
Πρόλογος στη γερμανική έκδοση του 1890 (απόσπασμα)
  1. Αστοί και προλετάριοι
  2. Προλετάριοι και κομμουνιστές
  3. Σοσιαλιστική και κομμουνιστική φιλολογία
    1. Ο αντιδραστικός σοσιαλισμός
      1. Ο φεουδαρχικός σοσιαλισμός
      2. Ο μικροαστικός σοσιαλισμός
      3. Ο γερμανικός ή ο "αληθινός" σοσιαλισμός
    2. Ο συντηρητικός ή αστικός σοσιαλισμός
    3. Ο κριτικός ουτοπικός σοσιαλισμός και κομμουνισμός
  4. Η Στάση των κομμουνιστών απέναντι στα διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης
https://www.marxists.org/ellinika/archive/marx/works/1848/com-man/index.htm

και Εδώ:

0.80-1.05 ευρώ η ώρα εργασίας (!!) στην Ατμομηχανή -ΓΕΡΜΑΝΙΑ- του "κοινού σπιτιού" Σας

Από: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB 24.8.2016 / 

Γερμανία: Με 80 λεπτά την ώρα θα πληρώνονται οι πρόσφυγες






















Με ωρομίσθιο μικρότερο από ένα ευρώ 
θα αμείβονται οι πρόσφυγες που θα εργάζονται στη Γερμανία, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα l’ express.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια 100.000 θέσεις εργασίας και θα πληρώνονται με 80 λεπτά την ώρα. 

Ο στόχος πέρα από τον προφανή, είναι όπως αναφέρει η εφημερίδα, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση καθώς ταυτόχρονα οι πρόσφυγες θα μαθαίνουν τη γλώσσα και την εργασιακή κουλτούρα της χώρας.

Ήδη, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, 
στη Γερμανία υπάρχουν τέτοιες εργασιακές συνθήκες που αφορούν τους μακροπρόθεσμα ανέργους, αλλά η αμοιβή είναι 1 ευρώ και 5 λεπτά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν πρόκειται για μισθό, αλλά ούτε για πραγματική δουλειά. Οι πρόσφυγες θα διαμένουν δωρεάν στα κέντρα υποδοχής και θα εργάζονται στις συγκεκριμένες δομές σε υπηρεσίες καθαριότητας, στους χώρους εστίασης και «δεν θα εργάζονται σε κανονικό ωράριο, ούτε θα είναι θέσεις εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες» είπε ο πρόεδρος της ένωσης των δήμων της Γερμανίας Heute-Bluhm.
«Αυτές οι εργασίες σχεδιάστηκαν για τους μακροχρόνια ανέργους που χρειάζεται να φιλοξενούνται σε οργανωμένες δομές και δεν είναι για πρόσφυγες» είπε το μέλος των Πρασίνων Brigitte Pothmer.


Σύμφωνα με στοιχεία του 2011 
που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, το 20% των Γερμανών πληρώνεται έως και 40% λιγότερο από το ελάχιστο ωρομίσθιο που ισχύει στη Γαλλία 
και το 40% έχει μισθό λιγότερο από 1.000 το μήνα.



Το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Εργασίας της Γερμανίας ανέφερε 
ότι περίπου 7,5 εκατομμύρια Γερμανοί έχουν συμβόλαια ημιαπασχόλησης 
και αμείβονται με 450 ευρώ το μήνα.
Κάντε τον κόπο να Δείτε γιατί συμβαίνουν όλα Αυτά Εδώ