Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

08 Δεκεμβρίου, 2016

Τι ανάγκασε τον Τσίπρα για το αποψινό διάγγελμα κοροϊδία: διαδώστε






Με ψίχουλα προσπαθεί να «εξαγοράσει» ανοχή στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Με ψίχουλα από τους φτωχούς στους φτωχότερους προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να χρυσώσει το χάπι για τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει και για εκείνα που έχει ήδη δεσμευθεί η κυβέρνηση στο Eurogroup.
Σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα ποσό 617 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 850 ευρώ. 
Επίσης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εκείνα που δέχονται προσφυγικές ροές. Το μέτρο δεν καταργείται, αλλά απλά παρατείνεται η εφαρμογή του για όσο διαρκεί το προσφυγικό πρόβλημα.
Σε ό,τι αφορά στους συνταξιούχους ο πρωθυπουργός παραπλανητικά έκανε λόγο για «χορήγηση 13ης σύνταξης» σε «όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», αν και το ποσό που θα δοθεί εφάπαξ. 
Επί της ουσίας θα δοθούν κατά μέσο όρο 385 ευρώ (που αντιστοιχεί σε 1,05 ευρώ την ημέρα) στους συνταξιούχους που τους μείωσε τις συντάξεις με το τρίτο μνημόνιο και διατήρησε τις μειώσεις συντάξεων και την κατάργηση 13ης και 14ης συνταξης με τα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Το 2016 η κυβέρνηση έκοψε 140 εκατ. ευρώ από το ΕΚΑΣ, ενώ για το 2017 σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό θα κοπούν άλλα 570 εκατ. ευρώ από το ΕΚΑΣ.**
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως προηγούμενα και ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να στήσει σκηνικό ενός success story προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής προσπαθώντας να εξαγοράσει την ανοχή στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι θα τηρήσει στο ακέραιο το μνημόνιο και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει το συντομότερο την δεύτερη αξιολόγηση. 
Να θυμίσουμε ότι τον Μάρτη του 2014, ο τότε πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς είχε και αυτός ανακοινώσει τη χορήγηση «κοινωνικού μερίσματος» 525 εκατ. ευρώ για «τους πιο ευάλωτους», ως αποτέλεσμα του «ματωμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος που είχε πετύχει και η δική του κυβέρνηση.   





ΚΚΕ:

Προκλητική κοροϊδία τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα


Σε σχόλιο για το διάγγελμα του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, 
μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.

Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές - ψίχουλα.

Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα».
Δες Τι λέει η Αλέκα:
και ο Θανάσης:



*************************************
**9/12/16
Η κυβέρνηση διά του Πρωθυπουργού προκειμένου να κατευνάσει την οργή των συνταξιούχων μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε για τις 15 Δεκέμβρη στη Αθήνα προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια με μερικά ψίχουλα όπως έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, από αυτά που έχουν αφαιρέσει διαχρονικά από τις λεηλατημένες συντάξεις μας.
Την στιγμή που έχουν αδειάσει δισεκατομμύρια από τις τσέπες των συνταξιούχων με τις διαρκείς περικοπές, τη 13η, τη 14η σύνταξη, το ΕΚΑΣ, το πετσόκομμα σε κύριες και επικουρικές μας συντάξεις, την αφαίρεση των μερισμάτων μας. 
Την στιγμή πού μόνο πρόσφατα με την αφαίρεση του ΕΚΑΣ, το κούρεμα σε εφάπαξ, επικουρικές, μας άρπαξαν ακόμα 700 εκατομμύρια.
Την στιγμή που ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει αυτόματο κόφτη και αυτοχρηματοδότηση του ασφαλιστικού που το ύψος φθάνει το 1,6 δις. 
Την στιγμή που η εξαφάνιση του ΕΚΑΣ για το 2017 πλησιάζει τα 450 εκατομμύρια που αν λάβουμε υπόψη και τις περικοπές από την αύξηση των εισφορών υγείας, τότε η αφαίμαξη φτάνει και ξεπερνά τα 3.9 δις.
Την στιγμή που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν όχι όμως τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Έρχονται να μας πετάξουν πίσω κάποια ψίχουλα και αυτά στην λογική του διαχωρισμού των συνταξιούχων.

Τους Μάθαμε πλέον, τα "καθρεπτάκια
τους Δεν μάς ξεγελούν
Δεν θα σταματήσουν εδώ: Έπονται η περικοπή - εξαφάνιση της «προσωπικής διαφοράς» η κατάργηση των επικουρικών και επιδομάτων προς χάριν της δεύτερης αξιολόγησης καθώς η εφαρμογή νέων μέτρων με βάση τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα του 3.5% που συζητούν με την εφαρμογή τους πέραν του 2018.
Απαιτούμε τώρα και μπροστά στα Χριστούγεννα
να καταβληθούν κανονικά τα δώρα μας

στο ακέραιο η 13η και 14η σύνταξη.

Την επαναφορά του ΕΚΑΣ σε όλους του δικαιούχους.

Την πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων μας και ότι άλλο μας έχει
αφαιρεθεί.

 οργανώνουμε την Μαζική Αγωνιστική μας κάθοδο στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 15.12.16 στις 5μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.
**απ' το δελτίο Τύπου 
της Ομοσπονδίας 
Συνταξιούχων
 Ελλάδας ΙΚΑ @ ΕΤΜ
**************************************
10/12/16: 
Ο «γυμνός βασιλιάς»… ξεβρακώθηκε!

«Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, Αυτή είναι η Σαπίλα του καπιταλισμού», Εδώ με Αγώνα Ταξικό:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μυριόστομη απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ έδωσαν χιλιάδες απεργοί από τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ 
(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ που στόχο έχουν να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους, για να διασφαλίζουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου έδωσαν χιλιάδες απεργοί συμμετέχοντας στη μαζική απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Απαίτησαν τα δικαιώματά τους στη ζωή και τη δουλειά ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά βροντοφωνάζοντας «Όχι στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Σήκωσαν ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων και πορεύτηκαν μαζικά και δυναμικά από την Ομόνοια ως τη Βουλή. Ενδεικτικό της μαζικότητας είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στη Βουλή, υπήρχαν ακόμα μπλοκ απεργών στην Ομόνοια που δεν είχαν ξεκινήσει.

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας:

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και συνταξιούχοι πίσω από τα πανό των Συλλόγων, των Σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών φώναζαν συνθήματα όπως «Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, στον καπιταλισμό την πλάτη να γυρίσεις», «Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις των μισθών είναι η απαίτηση των εργατών», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού».

Η συγκέντρωση στην Ομόνοια ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί όταν κατέφθασαν και οι προσυγκεντρώσεις.
Απ τη Προσυγκέντρωση των Οικοδόμων 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Αττικής.

 Νωρίτερα χαιρέτισαν ο Ζαφείρης Βέλλας μέλος της Επιτροπής Αγώνα στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου»

 και η Μαρία Μανιατάκου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Επικουρικών Γιατρών Αθήνας.

Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν ενάντια στη νέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, την εδραίωση και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη νέα μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και τη σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.

Κατήγγειλαν τον ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και την «ταφόπλακα» στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Διαδήλωσαν ενάντια στην τακτική της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που βρίσκεται στη γραμμή του κοινωνικού διαλόγου, στο να βάζει εμπόδια για την ανάπτυξη αγώνων, στο να σπέρνει τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, την υποταγή και το συμβιβασμό.

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι μόνο ένα δρόμο έχουν: Τον οργανωμένο αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.




ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ


ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις (ΦΩΤΟ)17:45


ΠΑΜΕ
Η απεργία έδωσε απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης - Nα κλιμακωθεί ο αγώνας15:19


Οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ σε Στερεά και Εύβοια (ΦΩΤΟ)14:36

«ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Διεθνές Σεμινάριο στην Αθήνα για τον έναν αιώνα από την έκδοσή του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ17:20

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 48ωρη απεργία
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ17:05

ΓΑΛΛΙΑ
Η Λεπέν «θα απαγορεύσει» τη δωρεάν Παιδεία στα παιδιά «παράτυπων» μεταναστών
Οι Εκπρόσωποι της Εργατιάς και των Λαϊκών Στρωμάτων στη Βουλή:
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ: Μόνο τράπεζες και επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση του χρέους




Δ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ: Φορολεηλατείτε αγρότες και ναυτεργάτες, διατηρείτε τα προνόμια στους εφοπλιστές


Η ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη συζήτηση του προϋπολογισμού.