Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

16 Δεκεμβρίου, 2016

οι Συνταξιούχοι δεν Σκύβουν το Κεφάλι:

Αθήνα 16.12.2016
Οι Συνταξιούχοι δεν Σκύβουν το Κεφάλι
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της ΣΕΑ, χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους όλης της χώρας που αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, τα προβλήματα του ταξιδιού εκατοντάδων και χιλιάδων χιλιομέτρων, αλλά και από την θάλασσα έφτασαν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων.
Η χθεσινή Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα ήταν μια μαζική, μαχητική, καλά οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος της.
Οι συνταξιούχοι όλης της χώρας συντεταγμένοι στα μπλοκ των σωματείων της ΣΕΑ με αγωνιστικό παλμό τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην μαζική πορεία, πρόσθεσαν ακόμη μια ιστορική αγωνιστική σελίδα στη δράση του συνταξιουχικού, αλλά του εργατικού και λαϊκού κινήματος της χώρα μας. 

Με αποφασιστικότητα, επιμονή και θάρρος απαίτησαν από την κυβέρνηση να ανοίξει το «άβατο» της οδού Ηρώδου Αττικού, από τις κλούβες της αστυνομίας, που οδηγεί μπροστά στο μέγαρο Μαξίμου και η διαδήλωσή τους να φθάσει έως το Πρωθυπουργικό γραφείο. Αυτό έγινε πραγματικότητα και χιλιάδες απόμαχοι της δουλειάς, όχι του αγώνα και της ζωής, διαδήλωσαν μπροστά στο Μέγαρο
Μαξίμου.
Από χιλιάδες στόματα ακούστηκαν τα αιτήματα και η απαίτηση για την λύση τους.
«Μας πήραν πίσω δικαιώματα και τώρα μας δίνουν επιδόματα. Θα τα πάρουμε είναι δικά μας
χρήματα, δεν κάνουμε τσάμπα τους αγώνες και δεν τρώμε τα χημικά για το θεαθήναι. Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα, αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με αυτά, θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί
Απαίτησαν:
 Μπροστά στα Χριστούγεννα την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διαχωρισμούς.
 Κατώτερη σύνταξη από 340ευρώ σε 600ευρώ
 Κατώτερο μισθό για τα παιδιά μας 751ευρώ και καταβολή επιδομάτων ανεργίας στους ανέργους.
 Καμία περικοπή στο ΕΚΑΣ και κανονική καταβολή σε όλους τους δικαιούχους του.
 Καμιά περικοπή και αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας και αναπήρων.
 Κατάργηση κάθε πληρωμής στην υγεία, εξετάσεις, φάρμακα, άμεση πρόσληψη ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
 Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία.
 Καταβολή στους δικαιούχους το μέρισμα και το εφάπαξ.
 Φορολογική ανακούφιση με επαναφορά του αφορολόγητου στις 12000 ευρώ.
 Άμεση είσπραξη των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία από τους
επιχειρηματικούς ομίλους.
 Ανακεφαλαιοποιήση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Οι συνταξιούχοι κάνουν καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση στον δρόμο του αγώνα. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στην συνείδησή τους κανένα αντεργατικό, αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό μέτρο που έχει ψηφιστεί, και θα διεκδικήσουν ότι τους έχει αφαιρεθεί μέχρι τέλους.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις






Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθήνα κατέφθασαν περισσότερα από 50 πούλμαν με συνταξιούχους από κάθε γωνιά της χώρας.

Με συνθήματα όπως «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», «Με αίμα έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» οι συνταξιούχοι διεκδίκησαν την αποκατάσταση των απωλειών τους, την ικανοποίηση των αναγκών τους, ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΕΓ.

Η συγκέντρωση έγινε στα Προπύλαια και από εκεί ξεκίνησε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Φτάνοντας στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, οι συνταξιούχοι για ακόμη μια φορά βρέθηκαν μπροστά στο φραγμό από τις κλούβες της Αστυνομίας. Ύστερα από τη δυναμική τους παρέμβαση, οι κλούβες απομακρύνθηκαν και οι συνταξιούχοι, κάτω από χειροκροτήματα και με τη Συντονιστική Επιτροπή μπροστά, πραγματοποίησαν πορεία ως το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής συναντήθηκε με τον Αλ. Φλαμπουράρη, υπουργό Επικρατείας, στον οποίο επέδωσε επιστολή με τα αιτήματά τους και ζήτησε να οριστεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση στα Προπύλαια μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (Διαβάστε αναλυτικά και δείτε το βίντεο παρακάτω).

Ακόμη χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Γεωργία Παπαδάκου, πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. (Δείτε εδώ βίντεο)

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:
Την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διαχωρισμούς. Κατώτερη σύνταξη από 340 ευρώ σε 600 ευρώ.
Καμία περικοπή στο ΕΚΑΣ και κανονική καταβολή σε όλους τους δικαιούχους του. Καμιά περικοπή και αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας και αναπήρων.
Κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, για εξετάσεις, φάρμακα, άμεση πρόσληψη ιατρικού -νοσηλευτικού προσωπικού και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία. Καταβολή στους δικαιούχους του μερίσματος και του εφάπαξ.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουμπούρη




Μιλώντας στη συγκέντρωση των συνταξιούχων στα Προπύλαια ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλωσόρισε όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση και όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν παρότι το ήθελαν.

Ο αγώνας μας είναι συνέχεια και απάντηση σε όσους λένε ότι δεν γίνεται τίποτα, επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι συνταξιούχοι είναι και θα συνεχίσουν να είναι στο δρόμο του αγώνα γιατί όλες οι κυβερνήσεις τούς τσάκισαν. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες. «Μόνο για τα δύο χρόνια μας πήραν 3,7 δισ. Και άλλα τόσα μέχρι το 2018», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν σταματούν να έρχονται νέες περικοπές.

Αναφέρθηκε στα μέτρα για τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι διαπραγματεύονται ΣΣΕ, ωράρια, μισθούς - μεροκάματα, εργασία μέχρι τον τάφο, καταστολή, περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας, τονίζοντας ότι σε αυτά έχουν συμφωνήσει και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, μαζί ψήφισαν τα μνημόνια.

«Δεν επιλέγουμε δημίους για το ποιος μας έκοψε τα περισσότερα» υπογράμμισε ο Δ. Κουμπούρης. «Μας πήραν πίσω δικαιώματα και τώρα μας δίνουν επιδόματα», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «δεν κάνουμε τσάμπα τους αγώνες και δεν τρώμε τα χημικά για το "θεαθήναι". Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Επισήμανε ότι «δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν δανειστήκαμε τα χρήματα που πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή. Είναι δικά μας, για τις ανάγκες μας. Διεκδικούμε με βάση τον πλούτο που παράγουμε, με τις δυνατότητες της εποχής μας» και τόνισε ότι «οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους κανένα αντεργατικό, αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό μέτρο που έχει ψηφιστεί, ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».
1 / 15

ο Γιατρός Επισημαίνει:


Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC), περίπου 6% των νοσηλευόμενων ασθενών στην Ευρώπη αναπτύσσει νοσοκομειακές λοιμώξεις (ΝΛ). 
Μάλιστα, την περίοδο 2011-2012 ο συνολικός αριθμός των ασθενών με νοσοκομειακές λοιμώξεις ανήλθε στα 3,2 εκατομμύρια στην Ευρώπη, γεγονός που καθιστά ξεκάθαρο πως πρόεκειται για μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Spyros Logothetis «Βέβαια, σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το ρόλο της υποστελέχωσης των ελληνικών νοσοκομείων στην αυξημένη συχνότητα εμφάνισης ΝΛ. Διεθνή δεδομένα δείχνουν ότι η κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων από μη μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και υποστελεχωμένο προσωπικό καθαριότητας του νοσοκομείου ,το οποίο είναι σύνηθες στις μέρες μας (π.χ. επικουρικοί ιατροί, συμβασιούχοι νοσηλευτές κ.τ.λ.) λόγω αποδυνάμωσης των μονάδων υγείας, σχετίζεται με αύξηση των ΝΛ. Επίσης, καθοριστικό ρόλο παίζει η υποστελέχωση των ομάδων και επιτροπών επιτήρησης λοιμώξεων των νοσοκομείων
Για περισσότερα κάνε κλικ παρακάτω να μεταφερθείς στη Σελίδα τoυ http://www.902.gr/ygeia: