Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

14 Ιανουαρίου, 2017

Να γιατί η Χώρα μας πρέπει να φύγει απ' το ΝΑΤΟ, Να Γιατί χρειάζεται Εργατολαϊκή Εξουσία

Έτσι παρουσιάζουν και δικαιολογούν την ενδοϊμπεριαλιστική όξυνση 
τα μμε εδώ:
Σημάδια όξυνσης...
Προχτές, φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων Humvee και φορτηγών των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρασε τα γερμανο-πολωνικά σύνορα εγκαινιάζοντας τη μεταφορά στην Πολωνία Αμερικανών στρατιωτών και βαρέος στρατιωτικού υλικού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» («Ατλαντική Αποφασιστικότητα»). 
Το γενικό επιτελείο της ΝΑΤΟικής ταξιαρχίας θα εγκατασταθεί στη δυτική Πολωνία και σήμερα, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί τελετή με συμμετοχή 3.500 στρατιωτών, 87 αρμάτων μάχης «Abrams» και άνω των 550 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς στρατευμάτων.
Πρόκειται για κρίκο μιας αλυσίδας αποφάσεων και κινήσεων σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο για παραπέρα ανάπτυξη ΝΑΤΟικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και μήνες, στο πλαίσιο σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, όπως εκφράζεται ανάγλυφα στην επέμβαση αλλά και στη συνέχεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία. 
Παρότι η νέα ηγεσία των ΗΠΑ 
φέρεται να επιδιώκει συμβιβασμό με τη Ρωσία, εντούτοις τέτοιες κινήσεις δεν βρίσκονται έξω από τον προσανατολισμό της. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προοριζόμενος για υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση Τραμπ, στρατηγός ε.α. Τζέιμις Μάτις, 
μιλώντας στο Κογκρέσο, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της μόνιμης εγκατάστασης αμερικανικών και ΝΑΤΟικών βάσεων στις Βαλτικές Χώρες, κοντά στη Ρωσία.
Άλλωστε, οι τέτοιες αποφάσεις έχουν δρομολογηθεί ήδη 
από τον Ιούλη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, όταν αποφασίστηκε και επισήμως 
- προς ενίσχυση ήδη ανεπτυγμένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη - 
η προώθηση 4 ενισχυμένων μονάδων σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, με τη διοίκηση σε καθεμιά απ' αυτές να ασκείται από ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδά και Βρετανία. 
Ταυτόχρονα, η συγκρότηση πολυεθνικής ταξιαρχίας στη Ρουμανία, με άμεση υποστήριξη από Βουλγαρία, για τον έλεγχο στη Μαύρη Θάλασσα. 
Προσθέστε τη διασύνδεση της ναυτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, SEA GUARDIAN, με αυτή της ΕΕ, SOPHIA, προς έλεγχο και αυτής της θάλασσας.
Η ίδια Σύνοδος αποφάσισε, εξάλλου, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και τη λειτουργία της λεγόμενης «Πυραυλικής Ασπίδας» με βάσεις στη Ρουμανία, στην Πολωνία, με τη ναυτική στήριξη και γενικότερες υποδομές που συνδέονται με τη χρήση πυρηνικών όπλων σε μια καταστροφική αναμέτρηση. 

Οχι τυχαία, στην Ανακοίνωση των Συμπερασμάτων της Συνόδου δηλωνόταν η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα...
Την ίδια στιγμή, το πρόγραμμα στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ και τα «εθνικά» προγράμματα εκπαιδεύσεων των κρατών - μελών του, όπως έχουν οριστικοποιηθεί για το α' εξάμηνο του 2017, πιάνουν μια σειρά ζώνες όπου ΝΑΤΟ και ΕΕ συγκρούονται με ρωσικά και άλλα μονοπώλια: Ατλαντικό, Βαλτική, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, σφίγγοντας το στρατιωτικό κλοιό γύρω από τη Μόσχα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον και τους λαούς. Αλλωστε, με όχημα τις τέτοιες ασκήσεις, το ΝΑΤΟ μεταφέρει επιπρόσθετες πάνοπλες μονάδες του στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.
Περιττό να αναφέρουμε ότι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και την υλοποίησή τους βασικό ρόλο παίζει η ελληνική αστική τάξη, οι κυβερνήσεις της οποίας, και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σπεύδουν να παράσχουν στο ΝΑΤΟ υποδομές, βάσεις, μέσα και προσωπικό, θαλάσσιες διόδους, με στόχο τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, μπλέκοντας ακόμα βαθύτερα το λαό σε μια δίνη εξελίξεων που όλο και πιο έντονα βρωμά μπαρούτι.
Ολα αυτά, βέβαια, γίνονται με εύηχα προσχήματα, όπως η διασφάλιση της «ειρήνης» και η αποκατάσταση «ισορροπιών», προτάγματα που, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των λαών, αλλά μονάχα με την «ασφάλεια» της κερδοφορίας μονοπωλίων. 
Σε αυτό το φόντο,
 τώρα περισσότερο από ποτέ, 
απαιτείται 
να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στη συμμετοχή της χώρας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία, για να μη χύσουν οι λαοί το αίμα τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Απ' την Άποψή μας στο Ριζοσπάστη 
κάνε κλικ πάνω στη εικόνα:
 να δεις Περισσότερα.