Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

22 Ιουνίου, 2017

Για να γνωρίζετε Τι κάνουν οι Πρυτάνεις μας, με ''αριστερή'' κυβέρνηση:


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Προκλητική στάση του πρύτανη απέναντι στους Φοιτητικούς Συλλόγους (ΦΩΤΟ)


Η στάση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας απέναντι στις διεκδικήσεις Φοιτητικών Συλλόγων είναι ενδεικτική για το πού στοχεύει ο κουρνιαχτός που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα της εγκληματικότητας στο ΑΠΘ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Γεωλογικού, Αγγλικού, Ιατρικής, ΜΜΕ, Ιστορικού, Νομικής, Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής, Γαλλικού του ΑΠΘ καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκειμένου να ζητήσουν πληροφόρηση για το μνημόνιο συνεργασίας που έχει συνάψει το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο με το ΝΑΤΟ, το πώς αυτό επηρεάζει τις σπουδές τους και να απαιτήσουν την ακύρωσή του, με δεδομένο το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ.

Αφού περίμεναν υπομονετικά επί μιάμιση ώρα να ολοκληρωθεί η συνάντηση που είχε ο πρύτανης με εκπροσώπους του ΚΘΒΕ, στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τη γραμματέα του ότι δεν θα τους συναντήσει και ότι έχουν την επιλογή να αφήσουν το ψήφισμά τους στην ίδια ή να το θυροκολλήσουν.

Οι φοιτητές απάντησαν στην απαξιωτική και συνάμα προκλητική συμπεριφορά του πρύτανη φωνάζοντας συνθήματα. 
Στη συνέχεια μπήκαν στο γραφείο του από τις ανοιχτές έτσι κι αλλιώς πόρτες και τον κάλεσαν να ενημερώσει τους εκπροσώπους των Φοιτητικών Συλλόγων σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας του ΠΑΜΑΚ με το ΝΑΤΟ και να καταθέσει το ψήφισμά τους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. 
Και πάλι ο πρύτανης προκλητικά αρνήθηκε, αποδεικνύοντας πόσο υπολογίζει τα συλλογικά όργανα των φοιτητών, τους αντιμετώπισε με χλευασμό και με απειλές, όπως ότι θα καλέσει την Αστυνομία. 
Και σαν να μην έφτανε αυτό έβγαλε και ανακοίνωση καταγγελίας στην οποία κάνει λόγο για «εισβολή» στο γραφείο του, για «βαναυσότητα», για «υπονόμευση του κύρους των πανεπιστημιακών θεσμών» και άλλα τέτοια.

Οι φοιτητές αποχώρησαν συγκροτημένα και κατά την έξοδό τους έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του κτιρίου «Έξω το ΝΑΤΟ από το ΠΑΜΑΚ», «Έξω το ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Η συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας είχε αποφασισθεί μέσα από σύσκεψη νεολαιίστικων φορέων η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Βαλκανικού Διημέρου Αντιιμπεριαλιστικής - Αντιπολεμικής Δράσης συνδικάτων που θα γίνει στις 24-25 του μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΑΚ σημειώνει ότι είναι απαράδεκτη η τακτική της πρυτανείας απέναντι στους Φοιτητικούς Συλλόγους και ότι «εντάσσεται στο κλίμα επίθεσης και σπίλωσης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση. 
Ταυτόχρονα είναι προκλητικό να μιλάει ο πρύτανης ενός ιδρύματος που έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και το στρατηγείο που λειτουργεί δύο βήματα από το Πανεπιστήμιό μας, 
που μαζί με τις προηγούμενες διοικήσεις έχουν μετατρέψει το ΠΑΜΑΚ σε Ανώνυμη Επιχείρηση, για "δημοκρατικό διάλογο", για "επιθετική συμπεριφορά των φοιτητών", για "καταστροφή της περιουσίας του Πανεπιστημίου"».
1 / 3