Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

28 Ιουλίου, 2017

Για την «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ»

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
«…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…»
Με αφορμή τη δράση που προγραμματίζει η ΚΕΔΕ με τίτλο «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ», ο Δήμος Πατρέων σχολιάζει: 
«Με πρόσφατη επιστολή του ο κ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., ενημέρωσε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., να υλοποιήσει δράση με τίτλο “Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ”, σε συνεργασία με τον φορέα “Όλοι μαζί μπορούμε” και με την υποστήριξη του "ΣΚΑΪ". Σύμφωνα με όσα σχεδιάζουν θα διοργανωθούν σε 52 Δήμους τοπικοί αγώνες δρόμου, όπου οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσφέρουν τρόφιμα στα αντίστοιχα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία θα θέλαμε να θίξουμε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων προς όλους εκείνους που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία.
Είναι γνωστή στον πατραϊκό λαό και δοσμένη η ευαισθησία και η στήριξη του Δήμου μας στις λαϊκές οικογένειες που βιώνουν καθημερινά, τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Έχουμε αναπτύξει μια σειρά δραστηριότητες, όπως την απαλλαγή ή τη μείωση στα δημοτικά τέλη και στην ύδρευση, τα Λαϊκά Φροντιστήρια, τις θερινές κατασκηνώσεις κ.ά. Ο Κοινωνικός Οργανισμός λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σε όλες τις δομές του Δήμου μας, μόνιμο μέλημά μας είναι να μπορούν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να βρίσκουν αποκούμπι χωρίς να χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Γι’ αυτό δεν έχουμε δώσει δημοσιότητα και ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε στο μέλλον, σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη συλλογή τροφίμων, ώστε να καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε οικογένειες της πόλης μας. Πρωτοβουλίες που στηρίζονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, από επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, χωρίς να απαιτούν τη διαφήμισή τους ως χορηγοί. Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event…
Αυτές οι εκφράσεις της αλληλεγγύης του λαού μας, καμία σχέση δεν έχουν με εκδηλώσεις - πυροτεχνήματα που διοργανώνονται για τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν. Το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΕ, που δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη τόσο καιρό, για την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της ΕΕ, θυμίζουν σε όλους μας πως ''…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…'', όπως γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Με τον προκλητικό τίτλο ''Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ'', δείχνουν ακριβώς ποια είναι τα όρια τους. Ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους σήμερα και από αύριο πίσω στην ανεργία και την πείνα.
Ως Δήμος Πατρέων θα συνεχίσουμε στη ρότα που έχουμε χαράξει, στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις όποιες ανάσες μπορούμε, μέσα στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο και παράλληλα να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Nα διεκδικούμε Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Άρχισε η δράση του Σκαι σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ για την καταπολέμηση της φτώχειας με την επωνυμία ''Όλη η Ελλάδα για ένα πιάτο ''  Σε πρώτη φάση αντικαταστάθηκαν χωρίς καμιά επιβάρυνση των δικαιούχων όλα τα πιατάκια επαιτείας από μεγαλύτερα!
Οταν περικόπτονταν οι μισθοί και οι συντάξεις έπεφταν στα όρια της πείνας 
η παρέα του ''όλοι μαζί μπορούμε '' με επικεφαλής το Σκαι συμφωνούσε και επικροτούσε πως ετσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε !
Οταν λεηλατούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία η παρέα του ''όλοι μαζί μπορούμε '' με επικεφαλής το Σκαι οχι μόνο δεν έβγαζε μηλιά αλλά το διαφήμιζε σαν αξιοποίηση των αποθεματικών !
Όταν θέριζαν προνοιακά επιδόματα και πετσόκοβαν το αναπηρικό κοινωνικό κράτος 
η παρέα του ''όλοι μαζί μπορούμε με επικεφαλής το Σκαι επιβράβευε την ολη προσπάθεια βλέποντας σπατάλες πολυτελείας !
Κι αφού εξαθλίωσαν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και έστειλαν κόσμο να ψάχνει στους κάδους για τροφή έρχονται σήμερα 
αυτά τα καθάρματα μαζί με την ΚΕΔΕ να μας πουλήσουν το νέο φρούτο φιλανθρωπίας που το ονόμασαν '' Όλη η Ελλάδα για ένα πιάτο φαΐ !''
Είναι αυτό που λέει ο λαός «πρώτα μας χέζουν και μετά μας σκουπίζουν»
Αυτοί είναι ! Μαφιόζοι που εξαφάνισαν κοινωνικό πλούτο και κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών μέσα σε λίγα χρόνια κι από πάνω να το παίζουν και φιλάνθρωποι ! Είναι οτι πιο πρόστυχο , βρώμικο και ξεδιάντροπο κυκλοφορεί γύρω μας !
Ξεσκεπάστε τους !