Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

28 Σεπτεμβρίου, 2017

Έτσι ελέγχουν οι εργατοπατέρες τα Συνδικάτα:




Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στα Σούπερ Μάρκετ βρίσκει καταφύγιο στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο χώρο των εκλογών οι εργαζόμενοι προσέρχονται ανά 5άδες, σφιχταγκαλιασμένοι από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με προϊσταμένους τμημάτων, με διευθυντικά στελέχη χωρίς να γνωρίζουν τι και ποιους ψηφίζουν.

Οι καταγγελίες κι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στον κλάδο των Σούπερ-Μάρκετ δείχνουν ένα τοπίο που κατά βάθος όλοι το υποψιάζονται, αλλά δύσκολα μπορούν να φανταστούν όλες τις λεπτομέρειες του, καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι του.
Οι ιδιοκτήτες των Σούπερ-Μάρκετ ενεργώντας έξυπνα και πονηρά, σκέφτηκαν πως αντί να απαγορεύσουν κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα στις επιχειρήσεις τους, θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό να ελέγξουν τα σωματεία του χώρου τους ή να στήσουν δικές τους εργοδοτικές ενώσεις, εγκλωβίζοντας τους υπαλλήλους τους και τη διάθεση για συλλογικές κινητοποιήσεις.

Όταν λέμε εργοδοτικός συνδικαλισμός, όμως, σε αυτήν την περίπτωση, δε μιλάμε απλά για αιρετούς συνδικαλιστές, που εξαγοράζονται από την εργοδοσία και υπηρετούν τα συμφέροντά της. 
Το πάνε ένα βήμα παραπέρα, εννοώντας τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων, που κατεβαίνουν στις εκλογές και εκβιάζουν τους υφιστάμενούς τους να τους ψηφίσουν, για να εκλεγούν και να τους εκπροσωπούν, λες και έχουν κοινά συμφέροντα. Με άλλα λόγια, αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για περικοπές μισθών και προσωπικού, καλούνται να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους και τις συλλογικές τους διεκδικήσεις…
Το μενού είναι πλούσιο και περιλαμβάνει: γενικές συνελεύσεις εν κρυπτώ χωρίς πρακτικά. 
Αρχαιρεσίες-μαϊμού που ανακοινώνονται τελευταία στιγμή, για να παραμείνουν οι διοικήσεις τους κλειστό κλαμπ. Σωματεία-φαντομάδες (ή σφραγίδες, όπως λέγονται) που εμφανίζουν εκατοντάδες μέλη, οικονομικώς τακτοποιημένα, αλλά δεν έχουν καμία παρουσία και δράση στους χώρους δουλειάς και προφανώς στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου. 

Εσωτερικά mail κι ενημερώσεις για το “δικαίωμα ψήφου” που δεν είναι ακριβώς προαιρετικό, επιλεκτικές εγγραφές μελών και παρεμπόδιση περιοδειών στις ανεπιθύμητες παρατάξεις (του ταξικού μπλοκ), κοκ.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι “αρχαιρεσίες” της “Ένωσης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων Αθηνών”, με χιλιάδες μέλη -στα χαρτιά- κι άλλες τόσες καινούριες εγγραφές, ανήμερα των εκλογών, για να ψηφίσουν τους προϊστάμενούς τους, που βρίσκουν ζεστή φιλοξενία στο ψηφοδέλτιο του ΜΕΤΑ, της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ -πιστού φίλου της “υγιούς επιχειρηματικότητας”.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ:
«στο χώρο των εκλογών οι εργαζόμενοι προσέρχονται ανά 5άδες, σφιχταγκαλιασμένοι από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με προϊσταμένους τμημάτων, με διευθυντικά στελέχη αλλά και ανθρώπους από τα τμήματα προστασίας του “Σκλαβενίτη”. 
Με εντολές και σαφές σπρώξιμο από τον όμιλο “Παντελιάδη” αλλά και τον “ΑΒ Βασιλόπουλο”, που στηρίζει το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών με αρκετά διευθυντικά στελέχη, η πλειοψηφία των εργαζομένων έρχεται στο χώρο των εκλογών χωρίς να γνωρίζει τι ψηφίζει και ποιους».

Το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κοσμεί πλειάδα στελεχών της εργοδοσίας. 
Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν με την παράταξη του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ως αντιπρόσωποι για τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις μια σειρά στελέχη. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε: 
Β.Κ., εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην αγοραπωλησία αυτοκινήτων, 
Γ.Κ., υπεύθυνη συντονισμού τμήματος Ασφάλειας στην «ΑΒ Βασιλόπουλος», 
Π.Δ., εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος» για την αλληλογραφία και τα συστημένα (ΦΕΚ), 
Σ.Σ., υπεύθυνος εξωτερικού ελέγχου «ΑΒ Βασιλόπουλος», 
Δ.Γ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Κ.Μ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Σ.Ξ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Α.Λ., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Α.Π., περιφερειακός διευθυντής «ΑΒ Βασιλόπουλος», Ν.Κ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Ι.Λ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Α.Μ., διευθύντρια καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Θ.Κ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Γ.Δ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Κ.Φ., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Γ.Π., διευθυντής καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος», Α.Σ., product manager «Σκλαβενίτης». Μεσοβδόμαδα ψήφισε και ο Γ.Γ., διευθυντής προσωπικού στον «Σκλαβενίτη», ο οποίος ήταν και νέα εγγραφή! 
Η πλειοψηφία των παραπάνω είναι σήμερα και υποψήφιοι…

Υστερόγραφο
Μπορείτε να δείτε ως χιουμοριστικό ανάγνωσμα -γιατί ως τέτοιο προσφέρεται- μία ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που αναμασά τετριμμένα κλισέ (τραμπουκισμοί ΠΑΜΕ, προσπαθεί να διαλύσει ό,τι δεν ελέγχει, κτλ) χωρίς να απαντά απολύτως τίποτα για όσα καταγγέλλονται. 
Είναι κι αυτό -η σιωπή- μια μορφή επιβεβαίωσης…