Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

09 Σεπτεμβρίου, 2017

Οι υπέρμαχοι Καμίνη k η Πραγματικότητα:

o Πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου:
kαι η Αλήθεια:

«Η δημοτική αρχή Καμίνη, έδειξε για ακόμη μια φορά το αντεργατικό της πρόσωπο, δίνοντας διαπιστευτήρια ότι μπορεί να παίξει ρόλο και στην κεντρική πολιτική σκηνή με την ανασυγκρότηση του νέου ΠΑΣΟΚ, “άξιου συνεργάτη” του ΣΥΡΙΖΑ. 
Έτσι την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμβασιούχοι κατάφεραν να κερδίσουν την παράταση και ανανέωση των συμβάσεών τους, παλεύοντας μέσα από ένα σκληρό, πολυήμερο αγώνα για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις και τα κενά έχουν “χτυπήσει κόκκινο” στις δημοτικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα στις κοινωνικές δομές, η δημοτική αρχή προχώρησε σε 83 απολύσεις εργαζομένων του βρεφοκομείου οι οποίοι κάλυπταν βασικές ανάγκες και η απουσία τους από το δυναμικό του Δήμου θα υποβαθμίσει συνολικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του δημάρχου ο οποίος θεωρεί ως πλεονάζον προσωπικό τους 83 συναδέλφους και τους πετάει στο δρόμο με το πρόσχημα ότι δεν ανήκουν στις υπηρεσίες “ανταποδοτικού χαρακτήρα”. 
Μάλιστα αρνείται πεισματικά να φέρει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο, παρότι οι συνάδελφοι συγκέντρωσαν και τις απαραίτητες υπογραφές. Προφανώς οι πανηγυρισμοί της δημοτικής αρχής για κάποιες προσλήψεις στις υπηρεσίες "ανταποδοτικού χαρακτήρα", την εκθέτουν ακόμα περισσότερο για τις απολύσεις των 83 συναδέλφων μας, ενώ αποτελούν "σταγόνα στον ωκεανό", μπροστά στη δραματική μείωση του προσωπικού του Δήμου τα τελευταία χρόνια. 
Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα, όπως τα πρόσφατα με τρεις εργαζόμενες σε παιδικούς σταθμούς, μόλις λίγες μέρες μετά την απόλυση των συμβασιούχων, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική που ασκεί και η σημερινή Δημοτική αρχή, είναι αυτή των δραστικών περικοπών σε χρηματοδότηση και στήριξη των υπηρεσιών, σε προσωπικό, σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την υπερεντατικοποίηση και εργατικά ατυχήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και θανατηφόρα».

«Σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες που δουλεύουμε και τα βάρη που φορτώνονται στις πλάτες μας, στις αγωνίες μας για τα προβλήματα και τις άμεσες λύσεις που χρειάζεται να δοθούν, η δημοτική αρχή απαντά με την πιστή εφαρμογή των πιο σκληρών αντεργατικών κατευθύνσεων της Ευρωένωσης, των “θεσμών” και της κυβέρνησης που πίνουν νερό στο όνομά της “ανάπτυξης” και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».
«το “παιχνίδι” της Δημοτικής αρχής, της συγκυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, παίζουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των παρατάξεων του ευρωμονόδρομου στα Σωματεία του Δήμου και την ΠΟΕ - ΟΤΑ που, ενώ βγάζουν “αγωνιστικές κορώνες”, την ίδια ώρα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς ενημέρωση, ανοργάνωτοι, πολυδιασπασμένοι, φοβισμένοι».

«Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει και οι ταξικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τη δράση τους για να μπει ένα τέλος.
Το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωένωσης, της κυβέρνησης, της ΚΕΔΕ και της πλειοψηφίας των δημάρχων, οι οποίοι υλοποιούν κατά γράμμα τις επιταγές επιχειρηματικών ομίλων και “θεσμών”. 

Είναι οι ίδιοι που υπηρετούν τη στρατηγική των “ισοσκελισμένων προϋπολογισμών” που απαξιώνει, υποβαθμίζει, υπονομεύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, μέσα από την όλο και μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, του προσωπικού, των μισθολογικών δαπανών και συνολικότερα των δικαιωμάτων. 
Έτσι διαμορφώνουν το έδαφος πάνω στο οποίο θα πατήσει η πλήρης εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, η θεσμοθέτηση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις)».

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ και το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ, τονίζεται στην ανακοίνωση, «δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να ενημερώνουμε και να προειδοποιούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς για αυτή την κατάσταση και τι μας ετοιμάζουν.
 Δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε για την οργάνωση των συναδέλφων και την ενότητα στη δράση με ταξικό προσανατολισμό. 

Δεν σταματήσαμε να αντιπαλεύουμε την τακτική του “διαίρει και βασίλευε” που έχουν κάνει κανόνα στο Δήμο της Αθήνας οι εκάστοτε Δημοτικές αρχές και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Συνεχίζοντας αταλάντευτα αυτό το δρόμο πιστεύουμε ότι, θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην οργάνωση του αγώνα 
η συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ στο Δήμο της Αθήνας».

«Αυτό που ενοχλεί τη Δημοτική αρχή και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα Σωματεία του Δήμου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ, 
«είναι ότι ποτέ δεν δώσαμε άφεση αμαρτιών, δεν νομιμοποιήσαμε στη συνείδηση των συναδέλφων τις απολύσεις, τη δουλειά-λάστιχο, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τις συνεχείς απώλειες στους μισθούς και τα δικαιώματά μας. 

Όλα αυτά που προωθούν στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων τους. Μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι, να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τις πολιτικές κυβέρνησης -Δημοτικής αρχής - Ευρωένωσης - επιχειρηματικών ομίλων.

 Όμως τα δικαιώματά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο 8ωρο, στους αξιοπρεπείς μισθούς, στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στη δουλειά και ζωή με δικαιώματα, είναι κατακτημένα με σκληρούς αγώνες και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σμπαραλιάζει το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας».

το κείμενο της ΔΑΣ από 902.gr