Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

18 Οκτωβρίου, 2017

Αλήθειες: Για τη χρήση της κάνναβης








· 
Φωτογραφία της Thesska Katerina.


- Το 2016 (και το 2015) οι πολιτείες Αρκάνσας, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο και Πενσιλβάνια (ΗΠΑ) ενέκριναν τη χρήση κάνναβης για «ιατρικούς» σκοπούς είτε για «ψυχαγωγικούς» λόγους.
Έτσι λοιπόν σε αυτές : το 66% των 16χρονων μαθητών κάνει χρήση κάνναβης και 1 στους 3 μαθητές κάνει χρήση κάνναβης με ιατρική συνταγή (!!!!).
Οι εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές στις παραπάνω Πολιτείες, που μονοπωλούν την παραγωγή και διάθεση κάνναβης, είναι από τις πιο κερδοφόρες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον υποδείκτη ...«green economy»!
Η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 11 Αυγούστου 2016 ότι η κάνναβη δεν πληροί επί του παρόντος τα κριτήρια αποδεκτής ιατρικής χρήσης της χώρας, ότι δεν υπάρχει αποδοχή πως η χρήση της υπό ιατρική παρακολούθηση είναι ασφαλής και ότι παρουσιάζει υψηλές πιθανότητες κατάχρησης (αφού τα οπιοειδή συνταγραφούμενα και μη σκότωσαν πάνω από 28000 ανθρώπους).
- Στην Ολλανδία, τα «shooting rooms» (χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών) λειτουργούν παράλληλα με προγράμματα χορήγησης ηρωίνης σε χρήστες, με την ευθύνη του κράτους και με την εμπλοκή 180 διαφορετικών φορέων (υπουργεία, εκκλησία, ΜΚΟ κ.ά.). Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η ίδια η ολλανδική κυβέρνηση, όσοι συμμετέχουν σε αυτά δεν έχουν την τάση να ενταχθούν σε προγράμματα θεραπείας, ενώ αυξάνεται σταθερά η χρήση ηρωίνης.
- Στην Ελβετία, οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τέτοιο χώρο στο πάρκο της Ζυρίχης, καθώς μέσα σε λίγα χρόνια μετατράπηκε σε κόλαση ζωντανών νεκρών.
Από την Έκθεση του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών
Στην Πορτογαλία, η αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης ξεκίνησε όταν τα πρώτα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης άρχισαν να γίνονται αισθητά στην αύξηση της ανεργία στις νέες ηλικίες....
«Απ' όλες τις έρευνες δε φαίνεται πουθενά και για καμία ασθένεια να είναι η κάνναβη το φάρμακο επιλογής. Ολες οι έρευνες λένε ότι κατά κάποιο τρόπο μπορεί να επηρεάσει θετικά σε ορισμένες ασθένειες. 
Από την άλλη, η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι πολλαπλή, πρώτον στην υγεία καθώς είναι ψυχομιμητική (ψυχοδραστική) ουσία η κάνναβη και όχι μόνο μιμείται την ψύχωση αλλά "ανοίγει" την ψύχωση (Πρόδρος του ΚΕΘΕΑ).
Η χρήση της κάνναβης έχει αρνητικές επιπτώσεις στις γνωστικές λειτουργίες (μάθηση, μνήμη, προσοχή, με πιο έντονες τις συνέπειες στους εφήβους και νέους), στην ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική συμπεριφορά, καθώς και στο ενδεχόμενο κατάχρησης ή και εξάρτησης, εντοπίζοντας αυξημένη συσχέτιση εξάρτησης, για όσους παρουσιάζουν κατάθλιψη ή προβλήματα συμπεριφοράς ή καταναλώνουν και άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες.
************
Φωτογραφία της Thesska Katerina.
Το ήξερες ότι όταν οι Αμερικάνοι με τους συμμάχους τους βομβαρδίζαν με τις ¨ειρηνευτικές-ανθρωπιστικές τους δυνάμεις¨το Αφγανιστάν, τα μόνα μέρη που δεν άγγιξαν, δεν έπεσε ποτέ βόμβα, ήταν οι χασισοφυτείες;
Στα χρόνια αυτά της κατοχής της χώρας από τις ΗΠΑ (από το 2001 που εισέβαλαν) εκτοξεύεται η παραγωγή της κάνναβης, οπότε και εγκαταστάθηκε εκεί και η διεθνής μαφία της ηρωίνης.
Το 2015, η καλλιέργεια οπίου (στο κατεχόμενο Αφγανιστάν) καταλάμβανε 1.830.000 στρέμματα, κρατώντας ωστόσο την παραγωγή οπίου σε ασύλληπτα ψηλά επίπεδα.

Η εκτιμώμενη παραγωγή οπίου το 2015 ήταν περίπου 3.300 τόνοι!!!! 

Ποσότητα που καλύπτει πάνω από το 80% της παγκόσμιας παραγωγής!!!!!!!

Στα χρόνια αυτά της αύξησης της παραγωγής κάνναβης στο Αφγανιστάν ανοίγει η συζήτηση σε πολλά ευρωπαικά κράτη για την αποποινικοποίησή της.

Παράλληλα οι περισσότεερες χώρες στις οποίες η χρήση της κάνναβης είναι ελεύθερη, είναι εκείνες οι χώρες που δαπανούν πολλά δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς των εθνικών στρατών τους και ανήκουν στα κράτη με τους ισχυρότερους στρατούς...
Από:

Thesska Katerina
15 Οκτωβρίου 2017