Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

28 Αυγούστου, 2017

Τι κρύβεται πίσω απ' τις Φωτιές ;;

Από τις φωτιές στη Ζάκυνθο
Υποβαθμίζεται συνειδητά η δασοπυρόσβεση για να περάσει σταδιακά σε ιδιωτικά συμφέροντα:


Για συνειδητή πολιτική υποβάθμισης της δασοπυρόσβεσης με σκοπό σταδιακά να περάσει σε ιδιωτικά συμφέροντα έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο «Κανάλι ένα».

Σημείωσε πως ήδη η ιδιωτικοποίηση συμβαίνει στη δασοπυρόσβεση με ενοικίαση αεροσκαφών και ελικοπτέρων και υπενθύμισε ότι περίπου 700 πυροσβέστες δεν συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών διότι έχουν διατεθεί για πυρασφάλεια στα 14 αεροδρόμιο της Fraport και των Εθνικών Οδών που τις εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρείες.

Ανέφερε ότι αυτή την κατεύθυνση υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ψηφισμένοι νόμοι που προετοιμάζουν αυτή τη διαδικασία.

Τόνισε ότι απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική που κόβει από το λαό και τις ανάγκες τους για να δώσει περισσότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε ερώτηση για κονδύλια της ΕΕ που μπορούν να διατεθούν για τις πυρκαγιές σημείωσε ότι η ΕΕ στις απαντήσεις που έχει δώσει στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν αποζημιώνονται λαϊκές κατοικίες και περιουσίες αλλά από τα ελάχιστα που δίνει είναι μόνο για υποδομές.



Οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική, τη Ζάκυνθο και το νομό Ηλείας, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις ευχαριστίες στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι ίδιοι, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών όλες αυτές τις μέρες, για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές. 
Η έμπρακτη αναγνώριση του έργου των πυροσβεστών σημαίνει την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό, σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των εποχικών πυροσβεστών.

Το ματωμένο πλεόνασμα για το οποίο καμαρώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση διαμορφώνεται εκτός όλων των άλλων περικοπών και από τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης τόσο στο κομμάτι του εξοπλισμού όσο και σε αυτό των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών, που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες. 

Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνονται χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, διατηρούνται και αυξάνονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ζωνών πυροπροστασίας, οι κακοσυντηρημένοι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι, αλλά και η συνολική έλλειψη σε μέσα πυρόσβεσης, που γίνεται πιο αισθητή όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές πυρκαγιές στη χώρα.

Η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να εξασφαλίσει τα αναγκαία εναέρια και επίγεια μέσα για να αποτρέψει την εκδήλωση νέων πυρκαγιών το επόμενο διάστημα.

Οι Κομματικές Οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών στις πληγείσες περιοχές, αλλά και σε όλη τη χώρα, χρειάζεται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και τις επόμενες ημέρες μπροστά στον κίνδυνο νέων πυρκαγιών.
**************************


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Διαχρονικές οι ευθύνες των πολιτικών που αποσάθρωσαν την πυροπροστασία της χώρας


Από τις φωτιές στη ΖάκυνθοΑπό τις φωτιές στη Ζάκυνθο
Τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών που αποσάθρωσαν την πυροπροστασία της χώρας στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.
«Δυστυχώς για την κυβέρνηση και όλους τους προκατόχους της, η πραγματικότητα για τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες που έχουν, στη σχεδιασμένη προσπάθεια αποσάθρωσης του ενιαίου χαρακτήρα της πυροπροστασίας της χώρας, καταγράφεται μέσα από την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών και τα ίδια τ΄ αποτελέσματα των πολιτικών που εφάρμοσαν σε βάθος 20ετίας, έτσι όπως καταγράφηκαν για ακόμη μία φορά μέσα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ηλεία», τονίζει η ΕΑΚΠ. (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Επισημαίνει ότι «κάθε νέα αντιπυρική περίοδο η ΕΑΚΠ έδινε την μάχη για να προλάβει τα χειρότερα και παρενέβαινε ανελλιπώς σε όλες τις κυβερνήσεις. Έγκαιρα είχε προειδοποιήσει και την τότε κυβέρνηση της ΝΔ το 2005, το 2006, το 2007, αλλά και το 2009 με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με έγγραφες παρεμβάσεις και ψηφίσματα προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, για το τι θα μπορούσε να επακολουθήσει αν επικρατούσαν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών. Δυστυχώς όμως η ΕΑΚΠ επιβεβαιώθηκε από τις ίδιες τις εξελίξεις τόσο το 2007 όσο και το 2009 με τον ποιο τραγικό τρόπο.
Όπως επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαμε εκφράσει προς την κυβέρνηση από τον φετινό Μάιο για την περιοχή της Λακωνίας με τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές σε Μάνη και Κύθηρα, έτσι επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς και οι κραυγές αγωνίας που εκπέμψαμε από τις αρχές του χρόνου για την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά».
Μόνη διέξοδος, τονίζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, είναι το μαζικό λαϊκό κίνημα να απαιτήσει την σύσταση δημόσιου ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και την κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων.


Δες για την Ζάκυνθο περισσότερα Εδώ:http://zanterevolucion.blogspot.gr/2017/08/o.html