Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

18 Σεπτεμβρίου, 2017

Για ,,όσους οι προσδοκίες τους, οι ελπίδες τους δεν περιορίζονται στα όρια του συστήματος της φτώχειας και της εξαθλίωσης,,



(...) Απευθυνόμαστε σε όσους σήμερα μελετούν και αξιοποιούν σωστά την πείρα τους.


Την πείρα που λέει πως δεν υπάρχουν άλλοι σωτήρες, πως το μικρότερο κακό οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.


Απευθυνόμαστε σε όσους οι προσδοκίες τους, οι ελπίδες τους δεν περιορίζονται στα όρια του συστήματος της φτώχειας και της εξαθλίωσης.


Σε όσους κοιτούν πίσω στο παρελθόν όχι για να χάσουν κι άλλα, αλλά για να πάρουν αυτά που έχασαν.


Κυρίως, όμως, κοιτούν μπροστά για να διεκδικήσουν αυτά που μπορούν να έχουν σήμερα, αυτά που δικαιούνται και τους τα στερούν μια χούφτα παράσιτα-καπιταλιστές.


Τους καλούμε να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Με το ΚΚΕ στο εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με το καπιταλιστικό σύστημα.

Με το ΚΚΕ για το κίνημα που ανασυντάσσει τις δυνάμεις του, που δεν υποχωρεί, δεν τα διπλώνει, δεν κάνει πίσω, δεν σκοντάφτει σε κυβερνήσεις και κόμματα, δεν τα χάνει, δεν ταλαντεύεται, γνωρίζει πως η αστάθεια του βάρβαρου αυτού πολιτικού συστήματος είναι προς το συμφέρον του.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την κοινωνική συμμαχία, όπου εκεί μπορούν να συναντηθούν οι εργάτες με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, τα νέα παιδιά και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και μαζί να βαδίσουν στο δρόμο της σύγκρουσης για να βρεθούν πραγματικά όλοι αυτοί στην εξουσία.



Με το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία που την εξουσία θα την έχει η εργατική τάξη.

Αυτή η εξουσία, η εργατική εξουσία είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, μπορεί να καλύψει σύγχρονες ανάγκες στη νέα γενιά.

Γιατί απαλλαγμένη από εμπόδια που βάζουν σήμερα οι νόμοι της καπιταλιστικής οικονομίας, όλοι οι νέοι θα έχουν ισότητα δικαιωμάτων και δυνατοτήτων για να αξιοποιήσουν τη σύγχρονη ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής, για να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, τις ικανότητές τους και να συμμετάσχουν με τον πιο πρωτοπόρο τρόπο στην οικοδόμησή της.



Μόνο αυτή η κοινωνία μπορεί να καλλιεργήσει πραγματικά την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα, την πραγματικά καινοτόμα σκέψη και τη συνειδητή δράση, να απελευθερώσει όλες εκείνες τις δυνατότητες των νέων ανθρώπων που σήμερα στραγγαλίζει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Η Ελλάδα έχει σήμερα μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να απελευθερωθούν μόνο με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής από την εργατική εξουσία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής.

Διαθέτει έμπειρο, πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, ακόμα και υψηλής τεχνολογικής και επιστημονικής ειδίκευσης. Διαθέτει σημαντικές εγχώριες ενεργειακές πηγές, αξιόλογο ορυκτό πλούτο, βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροτική παραγωγή, μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των λαϊκών αναγκών, όπως των διατροφικών και ενεργειακών, των μεταφορών, των κατασκευών δημόσιων έργων υποδομής και λαϊκής στέγης.



Με το ΚΚΕ, γιατί σήμερα το πραγματικά “σύγχρονο και νέο” είναι να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη με τη δουλειά της δημιουργεί, για να δουλεύει με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.

Με το ΚΚΕ, γιατί σήμερα το πραγματικά "σύγχρονο και νέο" είναι η νεολαία να έχει μόνιμη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζει χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας. Να απολαμβάνει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του.

Με το ΚΚΕ γιατί ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου! ''


Από την σημερινή ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα στο 43ο Φεστιβαλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στην Θεσσαλονίκη ! Όλη η ομιλία εδώ
και Εδώ:

Δες Ακόμα την