Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

08 Οκτωβρίου, 2017

Τα χρυσαβγουλα Ξαναχτυπούν:

Η ΝΔ σάς ρωτάει: δείτε το Ερωτηματολόγιο (!!)


Διαβάστε ερωτηματολόγιο της ΝΔ και φρίξτε Αν δεν είναι αυτό πρόκληση τότε τι είναι ;
Ερωτηματολόγιο
«Προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων» ή «προστατευτική πολιτική για την αγορά εργασίας»; 

«Φιλικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα, για να δημιουργηθούν νέες δουλειές» ή «επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων»; 

Τα παραπάνω (ανάμεσα σε άλλα) «διλήμματα» περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό «ερωτηματολόγιο» της ΝΔ, ενόψει του συνεδρίου της. 
Σε πολλές ερωτήσεις, μάλιστα, όπως αυτή για την «διευκόλυνση των προσλήψεων», οι προτεινόμενες «επιλογές» είναι σχεδόν ίδιες: 
«Επιδότηση μέρους του μισθού και των εργοδοτικών εισφορών» ή «προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης»; 
«Παροχή χαμηλότοκων δανείων και χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις» ή «φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις»; 
«Ελαφρύνσεις στις εργοδοτικές εισφορές» ή «αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις»; 
Η ΝΔ ρωτάει επίσης τους εργαζόμενους πώς φαντάζονται τον εαυτό τους σε ένα - δυο χρόνια και κάποιες από τις επιλογές είναι αλήθεια πολύ πρωτότυπες: Ιδια θέση εργασίας «ακόμα και με χαμηλότερες απολαβές» ή «καλύτερα αμειβόμενη θέση εργασίας, ακόμα και λιγότερο σταθερή»; 

Ενώ σε άλλο ερώτημα καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν πώς θα προτιμούσαν να διαμορφώνονται οι όροι εργασίας. 
Οι επιλογές, εκτός από την ατομική διαπραγμάτευση (που προφανώς προτιμά η ΝΔ) 
περιλαμβάνουν και (με σαφείς υπαινιγμούς) τα «εργατικά σωματεία πολιτικού χαρακτήρα (!) που θα διαπραγματεύονται σε κλαδικό ή/και σε εθνικό επίπεδο»!
 περιβόλι
Το «περιβόλι» των επιλογών για την υπηρέτηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, με την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία για την αντεργατική - ταξική πολιτική της ΝΔ. 
Απόδειξη γι' αυτό αποτελούν και οι εκατοντάδες νόμοι με τους οποίους «φιλοδώρησε» το κεφάλαιο τα προηγούμενα χρόνια, αυξάνοντας την ευελιξία, μειώνοντας τους μισθούς, καταργώντας επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις. 
Ωστόσο, είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους, με αφορμή το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, να σχολιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι η ΝΔ θέλει να φέρει «εργασιακή ζούγκλα», όταν μέχρι και οι πέτρες ξέρουν ότι δεν πείραξε ούτε κόμμα από τους αντιλαϊκούς νόμους που κληρονόμησε, αλλά τους επέκτεινε κιόλας. 

Την εργασιακή ζούγκλα τη ζουν οι εργαζόμενοι στο πετσί τους και έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου, που με συνέπεια υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση και η ΝΔ, όσο και τα άλλα αστικά κόμματα.

Από τον σημερινό ''Ριζο''