Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

16 Ιανουαρίου, 2018

Απάντηση ΚΚΕ σε "καλοθελητές"-συκοφάντες Ζακύνθου


Συμπολίτισσες – Συμπολίτες,
Με αφορμή την παραίτηση του τοπικού συμβουλίου Κατασταρίου και τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου, γίναμε μάρτυρες ενός οργίου φημών, εσκεμμένης παραπληροφόρησης και εκστρατείας συκοφάντησης του ΚΚΕ, για δήθεν συνεργασία του κόμματος ή στελεχών ή οπαδών του με τη Δημοτική αρχή . 
Οφείλουμε, λοιπόν, να απαντήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανθρώπους και παρατάξεις που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου σε τοπικό, δημοτικό, περιφερειακό και κυβερνητικό επίπεδο.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η πορεία Δημοτικής αρχής και Περιφέρειας χαρακτηρίστηκε από υπόγειες συναλλαγές. 
Η Δημοτική αρχή εκλέχτηκε με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑ» και το γνωστό σε όλους αλισβερίσι μεταξύ δήμου (ΝΔ) και περιφέρειας (ΣΥΡΙΖΑ) στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Η Περιφέρεια, εκτός από το προαναφερθέν εκλογικό «πάρε δώσε», στηρίζει επί της ουσίας την πολιτική της κυβέρνησης και του Δήμου αφού όλοι μαζί εξυπηρετούν τον καπιταλισμό τον οποίο διαχειρίζονται. 

Αντίθετα, μόνο το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχαν έγκαιρα αποκαλύψει τη φύση του «Καλλικράτη»:
 την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, την εγκατάλειψη των υποδομών (που την πληρώνουμε και με νεκρούς), την παράδοση υπηρεσιών, όπως τα απορρίμματα, τελικά σε ιδιώτες, που θα σημάνουν τη δυσβάσταχτη αύξηση των τελών σε λαϊκές οικογένειες.
Ειδικά για το θέμα των απορριμάτων, από την πρώτη στιγμή αντιταχτήκαμε στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος επιχειρεί να επιλύσει το ζήτημα. 
Απορρίψαμε οποιαδήποτε λύση που δε βασίζεται σε ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη, η οποία θα λάβει υπόψιν τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον γύρω από κατοικημένες περιοχές.
Όσον αφορά το θέμα των επαναληπτικών εκλογών στο Καταστάρι και τη δήθεν κάθοδο «μελών» ή «στελεχών» του κόμματος σε αυτές, κατηγορηματικά διαψεύδουμε κάθε τέτοιο σενάριο. 
Ο κύριος που παρουσίασε εαυτόν ως «κομμουνιστή» δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ ως μέλος ή οπαδός και η πρώην δημοτική σύμβουλος του ψηφοδελτίου Κολοκοτσά, κα. Πυριόχου, που προσπάθησε να εμπλέξει το Κόμμα σε τέτοιου είδους δοσοληψίες, καλό είναι να ενημερώνεται έγκυρα πριν ξεστομίσει ο,τιδήποτε. 
Τα παραπάνω ισχύουν και για κάθε καλοθελητή που προσπαθεί να σπιλώσει το όνομα του Κόμματος.
Καλούμε, λοιπόν, κάθε σκεπτόμενο και τίμιο άνθρωπο, εργαζόμενο, αυταπασχολούμενο, αγρότη, νέο και νέα να απέχει από τις επερχόμενες εκλογές, να μην ψηφίσει ξανά τους ίδιους, να μη νομιμοποιήσει κάθε «νέο» τοπικό συμβούλιο που ουσιαστικά θα στηρίζει την ίδια πολιτική.
Η Κομματική οργάνωση Βάσης Βορειοανατολικής Ζακύνθου του ΚΚΕ σας καλεί να παλέψουμε μαζί για τα χρόνια προβλήματα, για γενικότερες ρήξεις και ανατροπές, ξεμπερδεύοντας από πολιτικά παιχνίδια, από τη σαπίλα και βρώμα του ίδιου του συστήματος του καπιταλισμού. 
Ειδικά φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια ζωής και αγώνων του τιμημένου ΚΚΕ, ας γίνει βήμα συστράτευσης και συμπόρευσης με την πιο νέα και ελπιδοφόρο προοπτική, το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό!
Ζάκυνθος 16/1/2018

Τίτλος-παρουσίαση κειμένου: