Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

17 Ιανουαρίου, 2018

ΣΟΥΗΔΙΑ:"ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ"


Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ;



Μέρος Ι.
Ο διάλογος είναι αυθεντικός.@Panos Alepliotis
Φυσικά θα σε γράψουμε στο σωματείο. Λοιπόν, μάρτυρας μπαίνω εγώ και εγγυητής, είναι 200 κορόνες τον μήνα, το κρατάμε κατευθείαν από τον μισθό σου και 100 για την συνδρομή στο κόμμα.
Ε; ποιο κόμμα ;
Μα φυσικά το Σοσιαλδημοκρατικό.
Κι αν δεν θέλω;
Ε πως θα γίνει. Εμείς θα σε προστατεύσουμε αν συμβεί κάτι, θάχεις τα δικαιώματα σου, την σιγουριά σου κιαν πάρεις στεγαστικό δάνειο θα σου κόψουν και ένα 0,2/ 0,3 αν είσαι μέλος στο σωματείο. Το μόνο που θέλουμε είναι να γίνεις μέλος του κόμματος.»
Αυτό ξέχνα το. Γράψε με στο σωματείο και θα δω εγώ σε πια παράταξη θα ανήκω.
Μα εδώ δεν έχουμε παρατάξεις. Ένα είναι το σωματείο, μια είναι και η παράταξη!
Όποιος θέλει βέβαια βάζει υποψηφιότητα κιαν τον ψηφήσουν εντάξει αλλά δεν θα ναι παράταξη! Θα ακολουθεί αυτά που λέει η Ομοσπονδία. Αλλά ούτε η Ομοσπονδία απαρτίζεται από παρατάξεις
.”
Μα αν γραφώ στο κόμμα τότε όλοι είναι από το ίδιο κόμμα.
Έτσι είναι. Ακου! Εδώ μέσα δουλεύουν 1500 άτομα. Κανείς δεν μου αρνήθηκε να μην είναι και στο σωματείο και στο κόμμα από το 80% που είναι γραμμένοι. Τώρα εσύ αποφασίζεις βέβαια. Δεν είναι υποχρεωτικό.
Έχει να κάνει κάτι με την θρησκεία σου; με ρώτησε απορημένος.

Η σιγουριά που μου λέγε ο κοκκινοτρίχης, γενειοφόρος και διοπτροφόρος εκπρόσωπος του εργοστασιακού σωματείου πριν χρόνια, είναι σε περίπτωση απεργίας να υπάρχουν λεφτά για να αποζημιωθούν οι απεργοί(!). 
Μα δεν γίνεται απεργία. Σήμερα εγγεγραμμένοι στα σωματεία είναι 74% στους υπαλλήλους και 62% στους εργάτες. Μέσος όρος 69% απο 83% που ηταν τα χρονια της κρισης 90-98. Τεράστια δύναμη. Ομως σημειώνω μόνο μια κινητοποίηση το 1995 για εργαζόμενους στα γήπεδα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις και η επόμενη είναι το 1999 με τους οδηγούς λεωφορείων ιδιωτικών εταιριών όπως και πρόσφατα το 2012 και 2014. Δείτε και το γράφημα.
 Σημειώνω δεκάδες εξαγγελίες απεργιών όταν διαπραγματεύονται την αύξηση των μισθών. Μόλις εξαγγέλλονται αμέσως εφαρμόζουν ΛΟΚ ΆΟΥΤ οι εργοδότες.
 Μετά λειτουργεί το μοντέλο. Ποιό είναι το μοντέλο; "Εργασιακή Ειρήνη με Αμοιβαίες υποχωρήσεις, διάλογος και στο τέλος σιωπή ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Στρογγυλοκάθισμα της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας στην καρέκλα ". 
Τα δημοτικά λεωφορεία δούλευαν σαν να μην έτρεχε τίποτα κατά την διάρκεια της τελευταίας απεργίας των οδηγών ιδιωτικών λεωφορείων το 2014. 
Δεν προβλεπόταν η συμπαράσταση από το καταστατικό. 
Όπως απαγορεύεται η απεργία χωρίς απόφαση δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.
 Αν γίνει, σπανιότατα, και δεν έχει την συνδρομή της αντίστοιχης Ομοσπονδίας, δεν προβλέπεται οικονομική στήριξη των απεργών από τα τρισεκατομμύρια που υπάρχουν στα ταμεία και στο χρηματιστήριο από τις συνδρομές των μελών και ονομάζεται άγρια, vild, wild. Σαν να μην έχει εξημερωθεί ακόμα!


Αλιεύτηκε από Εδώ