Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

19 Φεβρουαρίου, 2018

οι ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ στας ΕΥΡΩΠΑΣ (τα προαπαιτούμενα Μισθών-Πλειστηριασμών) και η ΔΙΕΞΟΔΟΣ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Διαβατήριο οι κατά 40% μειώσεις των μισθών και οι πλειστηριασμοί κατοικιών
Από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup
Η βεβαιωμένη μείωση των μισθών ήδη στο 40% και η επίσπευση των πλειστηριασμών κατοικιών είναι τα κλειδιά που δίνουν στην κυβέρνηση το δικαίωμα να πανηγυρίζει, βεβαιώνουν αξιωματούχοι της ΕΕ και επιβεβαιώνει η κυβέρνηση. 
Χαρακτηριστική η συνέντευξη στην «Augsburger Allgemeine Zeitung» του Κλάους Ρέγκλινγκ επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
«Η Ελλάδα, είπε, έχει ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 20-40%». Ο Ρέγκλινγκ υποδεικνύει τη Διοίκηση ως τον τομέα στον οποίο πρέπει ακόμη να βελτιωθεί η κατάσταση: «Η Διοίκηση, είπε, είναι ακόμα αδύναμη. Πρέπει να γίνουν περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και να μεταρρυθμιστεί το Δημόσιο».
Για το χρέος δήλωσε ότι η Ελλάδα είχε ήδη «μεγάλες ελαφρύνσεις» και αναφέρεται στην περικοπή χρέους άνω του 50% που δέχθηκαν το 2012 οι ιδιώτες πιστωτές, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι δημόσιοι πιστωτές δεν δέχονται «κούρεμα» χρέους. «Αντ' αυτού χορηγείται μια συμφέρουσα χρηματοδότηση, χωρίς κόστος για τον φορολογούμενο στη Γερμανία. Υπάρχουν σκέψεις μήπως στο τέλος του προγράμματος καταστούν για ακόμα μια φορά αναγκαίες ελαφρύνσεις, π.χ. μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής. Όλα αυτά όμως δεν συνιστούν άφεση του χρέους», τονίζει ο κ. Ρέγκλινγκ.
Ο επικεφαλής του EMΣ εμφανίζεται απολύτως πεπεισμένος ότι ο Μηχανισμός θα πάρει πίσω τα δάνεια ύψους 273 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει χορηγήσει για τα προγράμματα διάσωσης.

Η βεβαιότητα του επικεφαλής του ΕΜΣ ενισχύεται από τις πληροφορίες που διοχετεύουν κυβερνητικοί παράγοντες σχετικά με την εκκρεμότητα για τους πλειστηριασμούς κατοικιών. 
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών φέρονται να δηλώνουν στο ΑΠΕ ότι τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το Ελληνικό. 
Για το Ελληνικό δηλώνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα 
και για τους πλειστηριασμούς ήδη προωθούνται σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ώστε να αποκλειστούν πολλοί από την όποια προστασία υπάρχει ως σήμερα. 
Το επόμενο διάστημα έρχονται τουλάχιστον 1.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν βγει στο σφυρί περίπου 12-14.000 ακίνητα.
Μέχρι τέλος Απρίλη θα έχουν ψηφιστεί αλλαγές στο νόμο Κατσέλη ώστε να μειωθεί ο αριθμός αυτών που προσφεύγουν στο νόμο για προστασία.
Γι Αυτό έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή μας Εδώ:

Κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη και αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς

Σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών καλεί το ΠΑΜΕ και σε αυτό το πλαίσιο τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται καθημερινές πρωτοβουλίες μπροστά και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 21 Φλεβάρη
Το ΠΑΜΕ τονίζει «κανείς να μη μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει» και καλεί σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, με κίνημα αλληλεγγύης που να απλώνεται σε κάθε γειτονιά και πολυκατοικία. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, είναι την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις 6.30μ.μ., στο Υπ. Οικονομικών, ενώ στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν όλες οι προσυγκεντρώσεις στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Κάνιγγος:  Ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα από τις Κατασκευές, το Εμπόριο, τους Λογιστές, τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, τις Καθαρίστριες, τον Επισιτισμό -Τουρισμό, το Χρηματοπιστωτικό, τα ΜΜΕ, τους ΟΤΑ, το Δημόσιο, την Υγεία, την Εκπαίδευση, τους Καλλιτέχνες, τα ΜΜΕ. Η ΟΒΣΑ, κλαδικά σωματεία ΕΒΕ και ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Α’ Αθήνας. Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, Σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους της Ανατολικής Αθήνας, του δήμου Αθήνας και του Γαλατσίου, του Λαυρίου και της περιοχής των Μεσογείων.
  • Πλατεία Ομονοίας: Ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα από το Μέταλλο, το Φάρμακο, τον Τύπο - Χαρτί, τα Τρόφιμα - Ποτά, τη Χημική Βιομηχανία, την Ενέργεια, την ΕΥΔΑΠ, την Κλωστοϋφαντουργία, τις Μεταφορές, τις Τηλεπικοινωνίες, τα Ταχυδρομεία και τις Ταχυμεταφορές.Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, Σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, του Βορείου Τομέα της Αθήνας, των δήμων του Θριασίου και της Μεγαρίδας.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Σύλλογοι συνταξιούχων του δημοσίου, κλάδων του ιδιωτικού τομέα και του ΟΑΕΕ. Ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους του Πειραιά και του Νότιου τομέα της Αθήνας.
Στη Θεσσαλονίκη, η γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία δημαρχείου στον Εύοσμο. Την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 9 π.μ., η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ μαζί με τη Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.
Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Οικοδόμων καλούν σε κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην ΔΟΥ.
Στην Αλεξανδρούπολη, η Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο.
Στην Άμφισσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 11 π.μ. έξω από την Εφορία.
Στο Άργος, κινητοποίηση θα γίνει στις 10 π.μ., στην Εφορία.
Στην Άρτα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από την Εφορία.
Στο Βόλο, Σωματεία και φορείς καλούν στις 12 το μεσημέρι στην Εφορία
Στη Δράμα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στην Ζάκυνθο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. στη ΔΟΥ.
Στην Ηγουμενίτσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 7 π.μ. στην Εφορία.
Στο Ηράκλειο, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ καλούν στις 9 π.μ. στην Εφορία.
Στην Θήβα, στις 9 π.μ. στην Εφορία, θα γίνει κινητοποίηση από σωματεία της περιοχής.
Στην Καβάλα, στις 10 π.μ. στην Εφορία, παράσταση διαμαρτυρίας από σωματεία.
Στην Καλαμάτα, στις 11 π.μ., συγκέντρωση και αποκλεισμό της Εφορίας από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Στην Κατερίνη, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία.
Στην Κέρκυρα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολουμένων και η ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην Εφορία.
Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10.30 π.μ. σε κινητοποίηση στην Εφορία στο Αργοστόλι.
Στην Κοζάνη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 10 π.μ. στις Εφορία και στις 7 μ.μ. σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία.
Στην Κόρινθο,  το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 8 π.μ. στη ΔΟΥ Κορίνθου.
Στη Λαμία, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10 π.μ. στην Εφορία.
Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. έξω από το Ειρηνοδικείο.
Στην Πάτρα, Συνδικάτα, Σωματεία και Συνταξιούχοι καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Στην Πρέβεζα, ο Εμπορικός Σύλλογος και τα σωματεία Ιδ. Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Οδηγών ΟΤΑ ,Εργαζομένων Νοσοκομείου, Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούν σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην Εφορία.
Στον Πύργο, τα σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούν σε κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια.
Στην Σάμο, το Εργατικό κέντρο καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ. στην Εφορία στο Βαθύ. Επίσης καλούν και συμμετέχουν και οι Γυναικείοι Σύλλογοι (μέλη της ΟΓΕ) του νησιού.
Στη Σπάρτη θα γίνει κινητοποίηση στις 10 π.μ. στην Εφορία
Στα Τρίκαλα η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 π.μ. στην Εφορία
Στην Χαλκίδα, στην Εφορία θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ., σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι από την Εύβοια.
Στα Χανιά, στην Εφορία θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Τρίτη 20 Φλεβάρη

  • Στην Πάτρα, Συνδικάτα, Σωματεία και Συνταξιούχοι καλούν στις 10.30 π.μ. στην Εφορία (Ά ΔΟΥ) στη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών 15
  • Στην Κομοτηνή, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Καλλίστης και περιφέρειας Ροδόπης, οι Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών και ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) καλούν σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από την Εφορία.
  • Στην Χαλκίδα σωματεία και φορείς της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις κατασχέσεις στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς Χαλκίδας και στην πλατεία Αρτάκης.
  • Στον Λαγκαδά, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί στις 10.30 π.μ. μπροστά στην Εφορία.

Παρασκευή 23 Φλεβάρη

  • Στα Γιάννενα το Εργατικό Κέντρο και ο Εμπορικός Σύλλογος καλούν σε κινητοποίηση στις 7 π.μ. στην Εφορία.
Στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας(ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και ενώσεις επαγγελματιών - βιοτεχνών και εμπόρωνΕπιπλέον, καλούν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς και εργατικές Ομοσπονδίες και Σωματεία μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, η ΠΕΜΕΝ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Επίσης καλούν και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, όπως ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και ο σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», η ΕΛΕΠΑ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, ο Πανελλήνιος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, η ΣΕΑΑΝ.

Καθημερινές πρωτοβουλίες

Στο μεταξύ, σωματεία και φορείς προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση με συσκέψεις αλλά και κινητοποιήσεις στις γειτονιές. Συγκεκριμένα:
Την Τρίτη 20 Φλεβάρη:
Συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη (Αιγάλεω), στις 6 μ.μ., από τη Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω και μαζικούς φορείς από Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα.
Στις 10 π.μ. παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Εφορίες οργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά. Συγκεκριμένα: Οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Ρέντη, Κορυδαλλού, στη ΔΟΥ Νίκαιας (Καισαρείας 32, Νίκαια). Οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, στην Ε΄ ΔΟΥ Πειραιά (Σωκράτους 21, Δραπετσώνα). Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά, στη Δ΄ ΔΟΥ Πειραιά (Μαυρομιχάλη 3, Πειραιάς).
Στις 8 π.μ. η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει κινητοποίηση έξω από την εφορία Καλλιθέας.
Στις 9 π.μ. Οι Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς Ιλίου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, διοργανώνουν κινητοποίηση στην Εφορία Αγίων Αναργύρων.
Στις 8 π.μ. - Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου διοργανώνει συγκέντρωση - διαμαρτυρία έξω από την Εφορία Αγίου Δημητρίου.
Δραστηριότητες αναπτύχθηκαν και τις προηγούμενες μέρες. Τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη τα σωματεία και οι φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας πραγματοποίησαν σύσκεψη και δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Την Τρίτη 13 Φλεβάρη ο Σύλλογος Γυναικών Πετρούπολης προχώρησε σε σύσκεψη, καλώντας τα μέλη του να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ορίστηκαν εξορμήσεις σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολεία και χώρους άθλησης. Την Τετάρτη 14 Φλεβάρη η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου πραγματοποίησε σύσκεψη όπου καταλήχτηκε πρόγραμμα δράσης. Την Πέμπτη 15 Φλεβάρη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, από σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου.