Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

02 Μαρτίου, 2018

-ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΆΝΝΑΒΗ:


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ

Χρέος απέναντι στα παιδιά και την κοινωνία η σαφής θέση ενάντια στη νομιμοποίηση της κάνναβης


«Η νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρική χρήση είναι ο "Δούρειος Ίππος" για τη νομιμοποίηση και για την ψυχαγωγική χρήση»,  τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Πάτρας, με αφορμή την ψήφιση  από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι του νομοσχεδίου για την παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης.
«Πρόκειται για ένα νόμο που απελευθερώνει την παραγωγή και την πώληση προϊόντων κάνναβης γιατί αποφέρει τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης», τονίζει. 
Προσθέτει πως «η αλήθεια είναι ότι από την ιατρική έρευνα προκύπτει πως η φαρμακευτική κάνναβη επιλέγεται ως ύστατη λύση (όπως και άλλα ναρκωτικά) και δεν αποτελεί φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια. Η αθώωσή της προωθεί την αντίληψη ότι είναι φάρμακο και όχι ναρκωτικό, ενώ όπου έχει νομιμοποιηθεί η κάνναβη αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών και των εξαρτημένων (Ολλανδία, Τσεχία, ΗΠΑ)». Και προσθέτει:
«Η Δημοτική Αρχή Πάτρας, ανταποκρινόμενη στο χρέος της απέναντι στα παιδιά, στην κοινωνία και στο μέλλον της πόλης μας, έχει σαφή θέση ενάντια στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Παίρνει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με φορείς ενισχύοντας τον αντιναρκωτικό αγώνα. Πρόσφατα (24 - 1 - 2018) πραγματοποιήθηκε ημερίδα του δήμου σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), το ΚΕΘΕΑ και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων με θέμα "Όχι σε όλα τα ναρκωτικά".
Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη και υλοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις του Δήμου Πατρέων με τη συνεργασία του ΕΣΥΝ και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα την "Πρόληψη κατά των εξαρτήσεων" και αφορά μαθητές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους γονείς τους.
Διεκδικούμε ενίσχυση και επαρκή χρηματοδότηση των φορέων πρόληψης.
Ενίσχυση στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων.
Λέμε "όχι" σε όλα τα ναρκωτικά.
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά. Για μια κοινωνία της δουλειάς και της προκοπής».
---------------------------------------------------
Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Το ΚΚΕ λέει «ΌΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, είτε ''σκληρά'' είτε ''μαλακά'' όπως τα βαφτίζουν. 
Ζωή ολόκληρη και όχι σε δόσεις, με δόσεις ναρκωτικών», 
''Το ίδιο το σύστημα σπρώχνει τους νέους στις παραισθήσεις των ναρκωτικών με τα αδιέξοδα που δημιουργεί, και που προτιμάει τη νεολαία στη μαστούρα και όχι στον αγώνα για να ανατρέψει το σύστημα. Καλούμε τους νέους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους τους θέλουν να φυτεύουν χασίσι, είτε να παίρνουν τη δόση τους, επίσημα ή ανεπίσημα.''
«
Αφού λέτε ότι είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των ασθενών, που όντως υπάρχουν και που κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί καθένας να συζητήσει γι' αυτά, γιατί δεν προχωράτε σε κρατικές επενδύσεις; Απέραντες κρατικές εκτάσεις υπάρχουν, γιατί δεν το κάνετε αυτό», «γιατί, ακριβώς η πολιτική σας υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δίνει διέξοδο και μεγάλο κέρδος σε λιμνάζοντα κεφάλαια»
Συνεχίζοντας, ρώτησε την κυβέρνηση γιατί επέλεξε τον όρο «
τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης», αντί να προσδιορίζονται οι ουσίες, με σαφήνεια; 

«Αφήνετε περιθώριο γενικής χρήσης της κάνναβης», απάντησε, ενώ σχολιάζοντας ορισμένες τοποθετήσεις, είπε: 
«Ντροπή, αυτό το σήμα δίνουν στη νεολαία ορισμένοι, που ξεσάλωσαν, βγάλτε αστράκια και αύριο, γιατί όχι, πάρτε και τις σύριγγες και την δόση σας». 
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εμπειρία άλλων χωρών όπου η ιατρική χρήση ήταν το όχημα για την απελευθέρωση της χρήσης.