Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

02 Μαρτίου, 2018

-"Ο αναπλ. φιλόλογος Γιώργος, η Οδύσσειά Του και το Ξύλο που έφαγε σήμερα"-

Ο Γιώργος είναι αναπληρωτής φιλόλογος...
Σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλης της χώρα πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις κατά της αδιοριστίας.(δες παρακάτω)

Σύλλογοι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας ενωμένοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις για το θέμα που τυραννά τους εκπαιδευτικούς, το οποίο δεν είναι άλλο από το καθεστώς του αναπληρωτή και η μη πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.


Λόγω των συγκεντρώσεων έχει δημιουργηθεί ένα πανό το οποίο κυκλοφορεί στο Facebook και δεν έχουμε βρει την πηγή του, το οποίο έχει κάνει θραύση καθώς παρουσιάζει την συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, συνθήκες μετακίνησης,
 επισφάλειας και ανασφάλειας με ολοένα και περισσότερες περικοπές στο μισθολόγιο και στα δικαιώματα
"Ο Γιώργος είναι αναπληρωτής φιλόλογος και κάνει Οδύσσεια στα παιδιά"
________________________________

Ξύλο και χημικά στους εκπαιδευτικούς στη μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας (ΦΩΤΟ)


Με ξύλο και χημικά απάντησε η κυβέρνηση σε μία ακόμη λαϊκή κινητοποίηση. Θέμα της νέας επίδειξης του κυβερνητικού αυταρχιασμού ήταν αυτή τη φορά αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτή την ώρα στο υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η χρήση χημικών στο σώμα της συγκέντρωσης, με ξεκάθαρη πρόθεση να την διαλύσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση, υπάρχουν τραυματίες, ενώ ήδη ένας εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας τραύμα στο κεφάλι.

Κάτω από την επιμονή των ταξικών δυνάμεων, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.




Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με τις οποίες κορυφώνεται η βδομάδα δράσης με κεντρικά αιτήματα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.




Στην κινητοποίηση κάλεσε και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις επιπτώσεις της πολιτικής της αδιοριστίας και των περικοπών στις εκπαιδευτικές ανάγκες και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ειδικά όσων προέρχονται από φτωχές οικογένειες.

Τρίωρες στάσεις εργασίας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.

Μεταξύ αυτών οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Χαϊδαρίου, Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», N. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», καθώς και η Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Επίσης οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, Δασκάλων, Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο πλευρό των εκπαιδευτικών, διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς καθώς και καμία απόσπαση παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο στις καθηγητικές σχολές.
1 / 5
ΣΧΕΤΙΚΑ




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

«Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε απόλυση συμβασιούχου αναπληρώτριας λόγω εγκυμοσύνης!»

Το γεγονός ότι το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της προστασίας της μητρότητας σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ν. Κοζάνης.
Όπως αναφέρει: «Το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της προστασίας της μητρότητας σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, καθώς οι συνάδελφοι δεν δικαιούνται ούτε μια παραπάνω μέρα άδειας (15 ημέρες αναρρωτικής).
Στο απάνθρωπο δίλημμα, να αποφασίσει αν θα πρέπει να φροντίσει τη συνέχιση της εγκυμοσύνης της, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ή να συνεχίζει να εργάζεται, βρίσκεται αναπληρώτρια φιλόλογος ειδικής αγωγής στο Νομό Κοζάνης.
Η αναρρωτική της άδεια λήγει σε μια εβδομάδα και είναι υποχρεωμένη να παραιτηθεί και να οδηγηθεί σε απόλυση, γιατί δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης. Είναι καταδικασμένη να παραιτηθεί από το δικαίωμά στην εργασία, που κάθε νέα μητέρα έχει ανάγκη στη σημερινή εποχή. Η αναλγησία και η ξεδιαντροπιά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαναγκάζει τελικά τη μητέρα να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της!
Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχείς περικοπές σε εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία. Η κυβέρνηση έχει βάλει την Παιδεία, όπως και το σύνολο των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, στην "κλίνη του Προκρούστη" για να πιαστούν οι αντιλαϊκοί στόχοι και τα ματωμένα πλεονάσματα. Συνεχίζει επάξια την πολιτική της χρόνιας αδιοριστίας, τη μετατροπή της ζωής των εκπαιδευτικών σε λάστιχο, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων και στην Εκπαίδευση, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Το καθεστώς των αδειών είναι απαράδεκτο. Η άδεια είναι όλη κι όλη 7 ημέρες. Η αναρρωτική 15 μέρες και αυτές με την προϋπόθεση ότι θα αρρωστήσουν τουλάχιστον 10 μέρες μετά την πρόσληψη! Ακόμα, κινδυνεύουν με απόλυση, αν κριθεί αναγκαία η αντικατάσταση μετά το δεκαπενθήμερο. Οι άδειες μητρότητας είναι 2 μήνες πριν τον τοκετό και 2 ¼ του μήνα μετά τον τοκετό. Αντίστοιχα, η μόνιμη συνάδελφος έχει πέρα των 2 μηνών πριν τον τοκετό, 1 χρόνο άδεια μετά, με αποδοχές. Οι αναπληρώτριες δεν έχουν εξασφαλισμένο ότι θα δουλεύουν στον τόπο τους. Τι θα κάνει η αναπληρώτρια όταν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της; Να νιώθει ενοχές για το φυσικό δικαίωμα της μητρότητας; Όταν 2 μήνες μετά τη γέννα πρέπει να μεταναστεύσει ξανά στον τόπο δουλειάς της; Θα πάρει το νεογέννητο μαζί της ή θα το αφήσει πίσω; Αυτά δεν είναι ατομική υπόθεση της κάθε συναδέλφου.
Η λύση είναι η εξίσωση των αδειών με αυτές των μόνιμων συναδέλφων. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεση εξίσωση όλων των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων.
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας!
Με σύγκρουση και ρήξη απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν!».