Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

24 Μαρτίου, 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ: -ΓΑΜΟI και ΧΩΡΟI ΓΙΑ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ- ΔΩΡΕΑΝ ??!!

Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 28 Μάρτη. 

Πάτρα:Δωρεάν οι πολιτικοί γάμοι, δωρεάν και χώροι για δεξιώσεις!!

Αλλάζουν τα δεδομένα για την τέλεση πολιτικών γάμων στο δημαρχείο της Πάτρας.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας την προσεχή Τετάρτη 28 Μαρτίου έρχεται προς συζήτηση η τροποποίηση της απόφασης του 2008 και ζητείται η έγκριση του σώματος για να καταργηθεί το τέλος που πληρώνουν οι νεόνυμφοι για τον πολιτικό τους γάμο.

Παράλληλα προωθείται η δωρεάν παραχώρηση δημοτικών χώρων για τη διευκόλυνση των νέων ζευγαριών προκειμένου να διοργανώσουν τη γαμήλια δεξίωσή τους!

http://www.patranews.gr

27/3/18

Καταργεί το τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων - Δωρεάν δημοτικοί χώροι για την γαμήλια δεξίωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΠάτραςΤο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας
Εγκρίθηκε η κατάργηση του τέλους τέλεσης πολιτικών γάμων και η δωρεάν παραχώρηση δημοτικών χώρων για τη διευκόλυνση των νέων ζευγαριών στη διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων.
Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 591/2008 είχε επιβάλλει τέλος 70 ευρώ, που κατατίθεται στο ταμείο του Δήμου, για την τέλεση κάθε πολιτικού γάμου.
Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε, ότι και η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν, να μην έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα δηλαδή, όπως διεκδικούμε για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δήμο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που ωστόσο δεν είναι εφικτό για άλλες υπηρεσίες λόγω της υποχρεωτικής κείμενης νομοθεσίας και της έλλειψης χρηματοδότησης.
Στην κατεύθυνση αυτή που έχουμε ως Δημοτική Αρχή και λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια, λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών της εκάστοτε κυβέρνησης εισηγούμαστε την τροποποίηση της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τη δωρεάν τέλεση των πολιτικών γάμων από τις Υπηρεσίες του Δήμου". Πρόσθεσε πως "εισηγούμαστε την παραχώρηση δωρεάν δημοτικών χώρων, σε άνεργα ζευγάρια που ή και τα δύο μέλη του ζευγαριού είναι άνεργα ή μόνο το ένα, καθώς και σε ζευγάρια που το ετήσιο εισόδημα και των δύο είναι μέχρι 25.000 ευρώ, τα οποία επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γαμήλια δεξίωση μετά το γάμο τους».
Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 28 Μάρτη.