Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

30 Απριλίου, 2018

Ατύχημα του σ. Βαγγέλη Μπούτα, -ανατράπηκε το τρακτέρ που ράντιζε κ τον καταπλάκωσε,,

Αναρωτηθείτε όσοι σπέρνατε χολή για τον Βαγγέλη 
-ότι δήθεν είναι μεγαλοαγρότης και άλλα τέτοια- 
 Τι εξαναγκάζει να είναι ακόμη στο χωράφι και να μοχθούν, υπερήλικοι αγρότες ;;
 Ας ζητήσετε έστω συγγνώμη,, 

Δύσκολες ώρες για το Βαγγέλη Μπούτα στο νοσοκομείο Καρδίτσας - Ανατράπηκε το τρακτέρ του

Δύσκολες ώρες για το Βαγγέλη Μπούτα που τραυματίστηκε μετά από ατύχημα που είχε τις απογευματινές ώρες (περί τις 6μ.μ.) της Κυριακής (29/4) στο αμπέλι του και μετά από ανατροπή του τρακτέρ του.

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το Karditsalive.Net o Βαγγέλης Μπούτας εκτελούσε σύμφωνα με πληροφορίες εργασίες ψεκασμού στο αμπέλι του. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών το τρακτέρ ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει τραυματίζοντας τον στα άκρα (πολλαπλά κατάγματα). Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου και του παρέχονται από εκείνη την ώρα οι πρώτες βοήθειες.

Στο χώρο του νοσοκομείου βρίσκονται οι συγγενείς του που αναμένουν να βγει από το πολύωρο χειρουργείο αλλά και πολλοί φίλοι και συναγωνιστές που έσπευσαν στο νοσοκομείο μαθαίνοντας το δυσάρεστο περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net η κατάσταση των τραυμάτων του κρίνεται σοβαρή ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Ανανέωση 23.05 
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το χειρουργείο ολοκληρώθηκε και ο ασθενής διακομίζεται με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. Λάρισας για την περαιτέρω νοσηλεία του και αποκατάσταση των τραυμάτων του.
*********
Βαγγέλης Μπούτας: Ο άνθρωπος πίσω από τον συνδικαλιστή

Ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, μέλος της γραμματείας της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συσπείρωσης και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάθε χρόνο με τα αγροτικά μπλόκα. Είναι, δηλαδή, πιο γνωστός ως μπλοκατζής, παρά ως αγρότης.
Όταν λοιπόν επισκέφθηκα την πόλη της Καρδίτσας (2015) για ένα ρεπορτάζ, ξαφνιάστηκα μόλις «έπεσα» τυχαία πάνω στη βιτρίνα ενός καταστήματος με τσίπουρο και κρασί που έγραφε απ’ έξω «Κάβα Μπούτας».
Χωρίς να περιμένω ότι είναι του ίδιου, αλλά μάλλον κάποιου συγγενή του, μπαίνω μέσα και βρίσκω μία κυρία: «Εδώ είναι το μαγαζί του Βαγγέλη Μπούτα, του συνδικαλιστή;» ρωτάω και μου λέει «ναι» κι «εσείς είστε η γυναίκα του;» ξαναρωτάω για να πάρω την ίδια απάντηση. Αφού γνωριστήκαμε και μου είπε ότι ο κ. Μπούτας είναι στο χωριό, στη Μητρόπολη, 8 χλμ. έξω από την Καρδίτσα και ετοιμάζει το καινούριο τσίπουρο, μου τον έδωσε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο:
Έχετε αμπέλια; Δεν ήξερα ότι είστε αμπελουργός.
Ναι, έχω τώρα 38 στρέμματα αμπέλια. Είχα 4-5 στρμ. παλιότερα, παράλληλα με άλλα προϊόντα. Τώρα τα έχω βάλει όλα αμπέλια και παράγω κρασί και τσίπουρο και το πουλάω στο μαγαζί στην πόλη.
Τι προϊόντα είχατε δοκιμάσει να καλλιεργήσετε παλιότερα;
Πολλά και διάφορα, βαμβάκια, μήλα και άλλα.
Πόσα χρόνια έχετε μόνο αμπέλια;
Δεν είναι πολλά, τα τρία τελευταία χρόνια μόνο.
Τώρα αν φορολογηθεί το τσίπουρο όπως τα άλλα οινοπνευματώδη ποτά, τι θα κάνετε;
Τελείωσε, θα δοκιμάσω κάτι άλλο ή θα μείνω μόνο με το κρασί. Θα μας τελειώσουν εμάς τους μικρούς παραγωγούς, που διαθέτουμε μόνοι μας το προϊόν μας.


Στο μαγαζί από τις 9 το πρωί του Σαββάτου ήταν η γυναίκα του Βαγγέλη Μπούτα.
Την επόμενη μέρα μίλησε στη Λάρισα στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Ένα πάγιο αίτημα, που υποστηρίζει τόσο ο ίδιος με σθένος όσο και η ΠΑΣΥ, είναι να μείνει αφορολόγητο το αγροτικό εισόδημα, είτε αυτό προέρχεται από τη δουλειά είτε από τις επιδοτήσεις - ή και τα δύο φυσικά - μέχρι τα 30.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ένιωσε και μόνος του την ανάγκη να δικαιολογήσει τον «πήχυ» των 30.000 ευρώ, όταν γνωρίζει ότι δεν είναι και τόσοι πολλοί οι αγρότες που κερδίζουν πάνω από 30.000 ευρώ το χρόνο. Και τότε πετάχτηκε κάποιος από κάτω και τον ρώτησε: «Εσύ πόσα παίρνεις από τις επιδοτήσεις;» Ο κ. Μπούτας απάντησε: «3.600 ευρώ μόνο».

Νέα Ενημέρωση: 

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το Βαγγέλη Μπούτα από τη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Λάρισας


Ενθαρρυντικά για την πορεία της εξέλιξης της υγείας του Βαγγέλη Μπούτα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net.
Ο κ. Μπούτας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ωστόσο οι γιατροί προχώρησαν σε αποσωλήνωση με τον τραυματία να έχει ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον του. 
Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά τα επόμενα 24ωρα και με τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών αναμένεται να εξέλθει της Μ.Ε.Θ. και να μεταφερθεί σε δωμάτιο νοσηλείας.
3/5/18 
Νεότερη Ενημέρωση 
Σε θάλαμο του Νοσοκομείου Καρδίτσας, εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται πλέον ο Βαγγέλης Μπούτας, μετά τη μεταφορά του χτες το μεσημέρι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.