Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

02 Μαΐου, 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 Εκατομμύρια εργατών σε όλο τον κόσμο τίμησαν την 1η Μάη (ΦΩΤΟ)

Και βίντεο της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εκατομμύρια εργατών σε όλο τον κόσμο τίμησαν με διαδηλώσεις την 1η Μάη, στην 132η επέτειο από τη σφαγή των εργατών στο Σικάγο, που διεκδικούσαν την καθιέρωση της 8ωρης δουλειάς.
Από την Ιαπωνία μέχρι την Κούβα 


και από τη Ρωσία μέχρι τη Νότια Αφρική, οι εργάτες τίμησαν την Πρωτομαγιά όπως της αξίζει, ως μέρα αγώνα και διεκδίκησης της εργατικής τάξης, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Φυσικά, το εύρος και το βάθος των διεκδικήσεων έχει σχέση με την κατάσταση που βρίσκεται το συνδικαλιστικό σύστημα και το κατά πόσον το ταξικό εργατικό κίνημα βάζει τη σφραγίδα του κόντρα στο κεφάλαιο, αλλά και στην εργατική αριστοκρατία, που λειτουργεί ως δεκανίκι των κεφαλαιοκρατών. 
Στην πρώτη γραμμή των αγωνιστικών γιορτασμών βρέθηκαν οι κομμουνιστές.


Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά


Μεγάλες ήταν, όπως κάθε χρόνο, οι συγκεντρώσεις σε Αβάνα και Μόσχα, αλλά και στη Νότια Κορέα και άλλες χώρες της Ασίας, όπου οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων, ενώ στην Τουρκία διαδηλωτές δέχτηκαν για μία ακόμη χρονιά τη βάναυση επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων.