Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

17 Ιουνίου, 2018

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ "ΕΘΝΟΣ" ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΤΣΙΠΡΟΝΑΤΟΪΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


-- Μετά από σχεδόν 30 χρόνια, φαίνεται ότι το «Σκοπιανό» κλείνει. Πιστεύετε ότι η συμφωνία θα ωφελήσει τους δύο λαούς;
-- Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αυτό που κατάφεραν είναι να δώσουν στη γειτονική χώρα συστατική επιστολή για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
 Η συμφωνία, η οποία είναι προϊόν της απροκάλυπτης παρέμβασης αυτών των δυνάμεων, στόχο έχει να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια. 
Αρκεί να δεις ποιοι έσπευσαν να χαιρετίσουν τη συμφωνία, πριν καν μάλιστα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα και ο λαός για το περιεχόμενό της. Ήταν το State Deparment, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δια στόματος Τουσκ. 
Γι’ αυτό το λόγο, η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ μια σειρά κρίσιμα ζητήματα όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά η κατάσταση περιπλέκεται με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί «Μακεδονικού έθνους», «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού. 
Κατά συνέπεια είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής.


-- Επειδή δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα του ΝΑΤΟ, από τη μεριά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται κατηγορίες προς το ΚΚΕ ότι άλλαξε τη θέση του πάνω στο θέμα...
-- Πριν από τρεις μήνες, όταν με είχατε ρωτήσει αν θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό, σας είχα με σαφήνεια διατυπώσει τη σταθερή θέση μας. 
Επί λέξει σας είχα πει ότι πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων. Σημαίνει αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ και όχι στο απώτερο μέλλον. Σημαίνει ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes, πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό, πως εγγύηση για πραγματική λύση είναι να μην ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
 Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανακάλυψαν αλλαγή στάσης του ΚΚΕ, μπορούν να διαβάσουν ακόμα και ανακοίνωση του ΚΚΕ πριν από 10 χρόνια, το 2008, λίγο πριν από την τότε Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου και τότε μιλούσαμε για το παζάρι για το όνομα της ΠΓΔΜ στο έδαφος των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή. 
Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε τη φανέλα του ΝΑΤΟ τη φορούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα τη μοιράζονται και με το ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και τα στελέχη του πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα γιατί παίζουν στο εχθρικό για τους λαούς γήπεδο των ιμπεριαλιστών.


-- Θα σταθώ λίγο ακόμα στα εθνικά θέματα. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι η Τουρκία διατηρεί την επιθετική ρητορική; Θεωρείτε ότι το σενάριο του θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο είναι ακόμα υπαρκτό;
-- Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας ερμηνεύεται, αν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή για τις αγορές, τους δρόμους ενέργειας, τις σφαίρες επιρροής. 
Στο έδαφος αυτό η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα, διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα, δηλαδή με την ελληνική άρχουσα τάξη. 
Απ’ αυτή τη σκοπιά θεωρούμε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, το οποίο δεν εξαρτάται μόνο από τα «παιχνίδια» στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπως λέει η κυβέρνηση με τη γνωστή τακτική του εφησυχασμού και την προσπάθειά της να εμφανίσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως δήθεν εγγυητές του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων της χώρας.


-- Η κυβέρνηση μιλάει ανοιχτά για «Καθαρή Έξοδο» από τα μνημόνια και για την αρχή μιας νέας εποχής. Πώς εκτιμά το ΚΚΕ ότι θα είναι η επόμενη μέρα στη χώρα;
-- Νέα αφαίμαξη στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών και νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Αυτή είναι με δυο λόγια η επόμενη μέρα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Και για τις λεπτομέρειες σας παραπέμπω σε όσα ψήφισε προχθές η κυβερνητική πλειοψηφία. Ακόμα και αν τα νέα μέτρα και η επιτροπεία βαφτίστηκαν από την κυβέρνηση «αυξημένη παρακολούθηση», ο λαός ξέρει πως αυτός θα συνεχίζει να πληρώνει το λογαριασμό για να μπορούν οι λίγοι και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο - νόμο να απολαμβάνουν νέες φοροελαφρύνσεις, προκλητικά προνόμια και κέρδη.


-- Το επιχείρημα της άλλης πλευράς είναι ότι θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας. Για παράδειγμα, δεν είναι θετική η επιστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων;
-- Από που προκύπτει αυτό; 
Ίσα - ίσα η κυβέρνηση το απέρριψε, αρνούμενη την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατατέθηκε από 530 συνδικάτα κι έφερε το ΚΚΕ στη βουλή. 
Η επαναφορά των ΣΣΕ θα είναι μια καρικατούρα, ένας μηχανισμός μονιμοποίησης της εργασιακής ζούγκλας, των τσακισμένων εργατικών δικαιωμάτων και των εκατοντάδων αντεργατικών νόμων, που είναι σε πλήρη ισχύ και προστίθενται και νέοι. 
Τα ψίχουλα που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στον κατώτερο μισθό, στα πρότυπα της Πορτογαλίας, θα τα ξαναπάρει πίσω από το λαό διπλά και τριπλά από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και απ’ όλα τα υπόλοιπα μέτρα. Αυτό σημαίνει προσαρμογή. Και η μεγαλοεργοδοσία να έχει φθηνούς εργαζόμενους να εκμεταλλευτεί και το κράτος «μεγαλύτερη ευελιξία», δηλαδή μεγαλύτερες δυνατότητες να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή τους.
 Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ελπίζουν για λύσεις από τις κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και τους ανθρώπους του. Μπορούν να ελπίζουν στον αγώνα τους, κάτω από τη σημαία των συμφερόντων και των αναγκών τους. Μπορούν να ελπίζουν και να παλέψουν για μία ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις εργατικές, λαϊκές ανάγκες.


-- Σας προβληματίζει ότι ορισμένα στελέχη της ΝΔ χρησιμοποιούν γλώσσα που θυμίζει τις μετεμφυλιακές εποχές;
-- Είναι κι αυτό έκφραση της αντιδραστικοποίησης του πολιτικού συστήματος, παντού και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η οποία δεν εκφράζεται μόνο με την άνοδο ακροδεξιών - φασιστικών - εθνικιστικών δυνάμεων και κομμάτων, όπως η ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αλλά και με την αντιδραστικοποίηση των άλλων αστικών κομμάτων, των νεοφιλελεύθερων, των λεγόμενων δεξιών και κεντροδεξιών, όπως είναι η ΝΔ στη χώρα μας και των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, της ονομαζόμενης κεντροαριστεράς.

Βεβαίως, εκφράζεται και με πιο αντιδραστική μετατόπιση και του οπορτουνιστικού ρεύματος, όλων των ροζ αποχρώσεων της «αριστεράς», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι στη χώρα μας. Μετεμφυλιακές εποχές δεν θυμίζουν μόνο ο αντικομμουνισμός στελεχών της ΝΔ. 
Μετεμφυλιακές εποχές θύμισε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την προστασία που προσέφερε στο άγαλμα του Τρούμαν και το πώς αντιμετώπισε τους διαδηλωτές. Αυτού που έριξε ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, που σκόρπισε βόμβες Ναπάλμ στα βουνά της Ελλάδας, που οργάνωσε το αντικομμουνιστικό πογκρόμ του Μακάρθι στις ΗΠΑ, που οργάνωσε τον ψυχρό πόλεμο, που έφερε τόσα δεινά στην ανθρωπότητα και στον ελληνικό λαό. Το «yes men» προς τις ΗΠΑ και τον Αμερικανό πρέσβη έχει ενταθεί από την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.


-- Πρέπει να νοιάζει έναν δεκαεπτάχρονο τι συνέβη πριν 50 χρόνια;
-- Έναν 17χρονο τον νοιάζει πώς θα ζήσει καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές, πώς θα καλύπτει τις ανάγκες του στη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, τον ελεύθερο χρόνο, χωρίς να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, πώς θα εξασφαλίσει ένα μέλλον χωρίς ανασφάλεια και αβεβαιότητα, αλλά με δικαιώματα.
 Σ' αυτόν τον αγώνα πολύτιμο εφόδιο είναι όλη η ιστορία της ανθρωπότητας και η πιο πρόσφατη και η πιο παλιά. Αυτή η ιστορία πρέπει να διδάσκεται, να γίνεται κτήμα όλο και περισσότερων νέων, μαζί βεβαίως με τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτή, με πιο βασικό ότι το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας δεν είναι αιώνιο, ότι όταν ένας λαός αποφασίσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του, όταν αποφασίσει ο ίδιος να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τότε μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, μπορεί να νικήσει αυτόν που στα μάτια του φαίνεται ανίκητος…
902.gr


Δες Ακόμη:


4ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΟΠ ΣΤΕΡΕΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η εκδήλωση στην Παύλιανη - Χαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Στην κατάμεστη πλατεία της Παύλιανης, όπου αποτελεί την βάση της κατασκήνωσης του Ιστορικού Διημέρου που οργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, στην ανταρτομάνα Ρούμελη, χαιρέτησε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με την συμβολή των κατοίκων του χωριού, που συνέβαλαν στο να φτιαχτεί και το στέγαστρο για την ομιλία, ενδεικτικό των δεσμών αίματος του Κόμματος με το λαό της περιοχής.
Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παύλιανης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Λαμίας. 
Το ιστορικό Διήμερο, ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Γοργοπόταμο, όπου και έγινε η παρουσίαση της επιχείρησης και της σημασίας της ανατίναξης της γέφυράς του κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
Στην ομιλία του ο Δημητρης Αλεξόπουλος γραμματέας του ΤΣ Φθιώτιδας και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στα μονοπάτια της Οίτης τιμάμε τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη όπου σαν σήμερα 73 χρόνια πριν έδωσε τέλος στη ζωή του στο Φαράγγι του Φάγγου, στην Μεσούντα Άρτας, περικυκλωμένος ο ίδιος και η ομάδα του από κυβερνητικό Τάγμα Εθνοφυλακής. Τιμάμε τον ηρωικό Διαμαντή, τον Γιώτη τον Ανάποδο, τον Καλλία, τον Μπελλή, τον Τριανταφύλλου, την Κούλα Ντάνου, την Ψωμά και τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες που πολλοί απ αυτούς σ΄ αυτά τα μέρη έδωσαν και την ίδια τους τη ζωή, κάνοντας μία θυσία-συμβολή στην πάλη για μια άλλη κοινωνία.
Εμπνεόμαστε από όλους αυτούς που δεν δίστασαν να μπουν στον αγώνα για αυτό που σε κάποιους εκείνα τα χρόνια έμοιαζε παράτολμο και αδύνατο.
Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι πηγή έμπνευσης και γνώσης, ιδιαίτερα για μας τους νεότερους και πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επιτακτική.
Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ μέσα σ αυτές τις συνθήκες να γνωρίσει η νεολαία την ιστορία του ΚΚΕ, που είναι νύχι-κρέας η ιστορία της εργατικής τάξης και του λαού μας, και δεν μπορεί να σβηστεί όσο μελάνι ψέματος και διαστρέβλωσης κι αν ρίξουν, γιατί είναι γραμμένη με αίμα πιθαμή προς πιθαμή σε όλη την Ελλάδα. Στους τόπους δουλειάς, στις πόλεις, στα βουνά, παντού. Και στα βουνά της Ρούμελης, κάθε μονοπάτι είναι και μια ιστορία. Πίσω από κάθε δέντρο κι ένας αντάρτης. Στα ριζά του κάθε λόφου και μια μάχη». (Δείτε βίντεο ΕΔΩ και διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του).
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή (Δείτε αποσπάσματα ΕΔΩ), ενώ ακολούθησε και λαϊκό γλέντι.
1 / 28

Ο χαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα


Στον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:
«Χαιρετίζουμε όλους εσάς τους νέους και τις νέες, της ΚΝΕ, από όλες τις πόλεις της Στερεάς που για τέταρτη χρονιά συνεχίζετε την προσπάθεια να γνωρίσετε την Ιστορία του Κόμματος μας εδώ στην ανταρτομάνα Ρούμελη.
Χαιρετίζουμε όλους εσάς που περπατάτε στα αγωνιστικά μονοπάτια των ηρώων του λαού μας, του ΚΚΕ.
Από τα χρόνια της Αντίστασης και της Ελεύθερης Ελλάδας, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, τα ηρωικά χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του αρχηγείου Ρούμελης με ηγέτες τον καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) και τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαο Φλωράκη).
Εδώ, στην Παύλιανη στην καρδιά της Ρούμελης, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, τιμάμε τους ήρωες του Κόμματος και της επαναστατικής πάλης.
Τον τιμημένο αντιστράτηγο του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή από τη Λιλαία Παρνασσίδας, τον ηρωικό αρχηγό του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, από τη Λαμία, τον αρχισυντάκτη του "Ριζοσπάστη" Τάκη Φίτσιο από την Υπάτη που εκτελέστηκε, τιμάμε τον Καλία και τους 33 Ελασίτες που σκοτώθηκαν σε ενέδρα εδώ στην Αγ. Τριάδα, μεταξύ των οποίων και Παυλιανίτες αντάρτες και τόσους άλλους χιλιάδες Ρουμελιώτες κομμουνιστές που έπεσαν στα πεδία των ένδοξων μαχών, εκτελέστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, έφυγαν από τη ζωή μετά από τόσες κακουχίες και βάσανα.
Τιμάμε τους ζώντες "ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες", που πορεύονται για δεκαετίες μέσα στους αγώνες του λαού μας, για τα καθημερινά προβλήματα του λαού μας, για το ανοιχτό μέλλον, για το νέο προοδευτικό μέλλον της ανθρωπότητας, το σοσιαλισμό και παλεύουν πλάι στο ΚΚΕ, πλάι στην ΚΝΕ ή μέσα από τις οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.
Τιμάμε τους λαϊκούς αγώνες στα μέρη που ο Άρης Βελουχιώτης και λίγοι ακόμα πρωτοπόροι κομμουνιστές, δημιούργησαν την πρώτη ένοπλη αντάρτικη ομάδα και μέσα από την άοκνη και πεισματική προσπάθεια, έδωσαν ελπίδα και θάρρος στο λαό για να παλέψει οργανωμένα και αποφασιστικά τους ξένους και ντόπιους κατακτητές την περίοδο 1940-1949.
Τιμάμε τους αγώνες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ στα ιστορικά μέρη που ο λαός έδωσε αποφασιστικές μάχες, όπως είναι ο Γοργοπόταμος, όπου ο ΕΛΑΣ με τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της επιχείρησης και καταξιώθηκε στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού.
Νιώθουμε περήφανοι για την τιμημένη 100χρονη Ιστορία του Κόμματός μας.
Από το 1918 ήταν συνεχής πάλη και αγώνας για να φέρει την εργατική τάξη στο προσκήνιο της Ιστορίας, συνεχής δράση για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας του μέλλοντος, της κομμουνιστικής.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες Σύντροφοι
Όλη η συζήτηση, η αντιπαράθεση που έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, δεν θέλουμε να αφήσει στο απυρόβλητο το νέο πακέτο σκληρών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση προχθές το οποίο με δύο λόγια προβλέπει νέα ληστεία στο λαϊκό εισόδημα και νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου και αφαίμαξης του εισοδήματος του εργαζόμενου λαού μας.
Γιατί αυτά τα μέτρα πρέπει μαζί με όλα τα υπόλοιπα να μπουν στο στόχαστρο της πάλης των εργαζομένων, του λαού, ο οποίος θα συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την επιβίωση του την ώρα που το κεφαλαίο θα απολαμβάνει νέα προκλητικά προνόμια.
Η συμφωνία που θα υπογραφεί στις Πρέσπες από την ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, για το όνομα της γειτονικής χώρας και η οποία έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ, δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών.
Κι ας πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα δηλώνει περήφανος γι αυτή τη συμφωνία και αυτή την ώρα μιλά στην ελληνική βουλή, εμείς του απαντάμε από εδώ, γιατί όπως ξέρετε το ΚΚΕ αποχώρησε απ’ αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας, χθες, ενώ κατήγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα, κατήγγειλε αυτή τη συμφωνία.
Ο κ. Τσίπρας νιώθει περήφανος γιατί η κυβέρνησή του, ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, υπηρετεί το στόχο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Δυτικά Βαλκάνια.
Προτιμήσαμε να είμαστε εδώ στην Παύλιανη, στη Φθιώτιδα, στη Ρούμελη, συνεχιστές των ηρωικών αγώνων του λαού μας, παρά να καθόμαστε εκεί, στα έδρανα της βουλής και να ψηφίζουμε τέτοιες αντιλαϊκές συμφωνίες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να χαιρετίσουν τη συμφωνία ήταν το State Deparment, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, δια στόματος Τουσκ.
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι περήφανοι γιατί ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ενός δολοφονικού οργανισμού, ο οποίος ευθύνεται και για το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων.
Είναι περήφανοι γιατί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν σφραγίσει με το αίμα των λαών 2 και 3 φορές τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι από κοντά η ΝΔ και τα άλλα κόμματα με τον καβγά τους για το ποιος και τι διαπραγματεύεται, συνεχίζουν να δείχνουν το “δέντρο” δηλαδή το όνομα της ΠΓΔΜ, κρύβοντας το “δάσος” δηλαδή τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια που όλοι τους ανεξαιρέτως υπηρετούν.
Η συμφωνία δεν αποτελεί λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής και για έναν ακόμα λόγο.
Γιατί μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον όπως είναι οι συνταγματικές αλλαγές, αλλά και γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τις ανιστόρητες θέσεις περί “Μακεδονικού έθνους”, “Μακεδονικής γλώσσας”, που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού.
Για όλους αυτούς τους λόγους επαναλαμβάνουμε πως το ΚΚΕ δε θα ψηφίσει καμιά συμφωνία στη Βουλή, η οποία δίνει το “πράσινο φως” στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Κατακρίνουμε την κυβέρνηση γιατί στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει αναγορεύσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μας.
Την κατακρίνουμε για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί όσον αφορά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.
Κι ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος γιατί αποκοιμίζει το λαό, ο οποίος τώρα πρέπει να δει τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, τη φαγωμάρα που έχει ξεσπάσει, για το ποιος θα βάλει στο χέρι τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, ποιος θα ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ολάκερης της περιοχής
Να δει ότι η Τουρκία, παρά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της, υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα, διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα, δηλαδή με την ελληνική αστική τάξη.
Να δυναμώσει την πάλη του, μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζει ολόθερμα τις πολεμικές ενέργειες στην περιοχή, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤοϊκό στρατόπεδο.
Να δυναμώσει την πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να το διασφαλίσει.
Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει με πολλές τοποθετήσεις του ότι θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρόκειται να δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στην όποια αστική κυβέρνηση και στην εκμεταλλεύτρια τάξη που εκπροσωπεί.
Δυναμώνουμε την πάλη για την οριστική νίκη του λαού. Επιδιώκουμε έπαθλο της πάλης να είναι η εργατική – λαϊκή εξουσία, που θα εξασφαλίσει την ευημερία και την πραγματική ειρήνη για το λαό, θα ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Η θέση αυτή του ΚΚΕ είναι σε αρμονία με την 100χρονη ηρωική ιστορία του, που σήκωνε πάντα το λάβαρο του διεθνισμού της εργατικής τάξης και του γνήσιου εργατικού- λαϊκού πατριωτισμού.
Φίλες και Φίλοι
Αυτή τη χρονιά που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης, απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που ασφυκτιά βλέποντας τη ζωή και το μέλλον του εγκλωβισμένο στα στενά όρια μιας κοινωνίας που δεν έχει τίποτε νέο να δώσει.
Σε κάθε νέο που μπορεί σήμερα να βλέπει σαν μόνη λύση την επιλογή του μικρότερου κακού, το χαμήλωμα ακόμα περισσότερο των απαιτήσεων του, σε κάθε νέο που με δυσκολία δίνει θετική απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει κάτι σήμερα.
Σε όλους αυτούς τους νέους το ΚΚΕ έχει στόχο να στείλει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις που δεν συμβιβάζονται με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για εμάς οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας.
Ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ότι με την πάλη μας μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει και για την οποία έχουμε μεγάλες προσδοκίες.
Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε καλά ότι αυτά που παράγονται από τον μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων σε όλον τον κόσμο, αξίζει να είναι ο πλούτος που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών του και όχι ο θησαυρισμός και η χλιδή των παρασίτων-καπιταλιστών.
Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να τον βαδίσουμε μαζί.
Να δυναμώσουν με όλους τους τρόπους το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να δυναμώσει η καθημερινή μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών και κατοικίας για την ανάπτυξη αγώνων διεκδίκησης των δικαιωμάτων στη μόρφωση, τη δουλειά και συνολικά τη ζωή.
Να δυναμώσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ γιατί χωρίς να υπολογίζουν κόπους δίνουν μάχη για να συνδέεται ο καθημερινός αγώνας με την επαναστατική πάλη για την εργατική εξουσία, για την πραγματική εξουσία του λαού.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Βαδίζουμε με περηφάνια το δρόμο που απαιτείται για την ανατροπή του κόσμου των εκμεταλλευτών, τον δρόμο που βαδίζει 100 χρόνια το ηρωικό ΚΚΕ και στο πλευρό του για 50 χρόνια η ΚΝΕ.
Η καλύτερη τιμή στην Ιστορία μας είναι να ανταποκριθούμε, να κατοχυρώσουμε τους υψηλούς στόχους που θέτουμε για να δυναμώσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παντού.
Προς τιμήν των 100χρονων του κόμματος μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να αποκτήσει το κόμμα μας ακόμα πιο πλατιούς, ακόμα πιο γερούς δεσμούς με την εργατική τάξη, το λαό μας.
Βάζουμε ψηλά τον πήχη. Θα τα καταφέρουμε.
Ζήτω τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
ΚΚΕ ισχυρό είναι δύναμη για το λαό.
Στις βουλευτικές εκλογές - όποτε κι αν γίνουν - στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές του χρόνου, δυναμώστε παντού και εδώ στη Ρούμελη, τη Φθιώτιδα, σε όλη τη Στερεά, σε όλη την Ελλάδα, το ΚΚΕ».