Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

02 Ιουλίου, 2018

Ο ΔΡΟΜΟΣ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και Την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ:


Σε 24ωρη απεργία για την περιφέρεια και σε 4ωρη στάση εργασίας για την Αττική, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας, για τους επικουρικούς και συμβασιούχους, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, την Τρίτη 3 Ιούλη
Κάλεσμα συμμετοχής στην στάση εργασίας της Τρίτης 3 Ιούλη, απευθύνει και η ΕΙΝΑΠ, καλώντας παράλληλα και στη σύσκεψη που διοργανώνει στις 16.30 της Τρίτης το «ΣΕΝΕ Ευαγγελισμός»
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» συμμετέχοντας εκείνη την ημέρα στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Με την τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε, έπειτα από τη δημοσίευση των αρνητικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (βάσει των οποίων διακόπτονται οι συμβάσεις των επικουρικών συναδέλφων) και τις κινητοποιήσεις μας και παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας, το επικουρικό προσωπικό και οι συμβασιούχοι - πρώην εργολαβικοί των νοσοκομείων και των προνοιακών μονάδων, παραμένει σε κίνδυνο, καθώς:
Παρατείνεται για 5 μήνες η ομηρία τους και μάλιστα, με διακοπή κι έπειτα εκ νέου συμβάσεις "χτυπώντας" έτσι και το δικαίωμα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου,
  • Δεν προβλέπεται ειδική μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν σε νέο διαγωνισμό είτε για μόνιμο προσωπικό, είτε για επικουρικό προσωπικό.
  • Δεν γίνεται καμιά μνεία για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που βρίσκεται στον αέρα, καθότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζει στο 24μηνο απασχόλησης τις Συμβάσεις Έργου και Εργασίας. Ήδη σε πολλά νοσοκομεία έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι (πρώην εργολαβικοί π.χ. Άρτα κ.ά.).
  • Δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων (πρώην εργολαβικών).
Συνεχίζουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας απαιτώντας:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα μισθολογικά - εργασιακά - ασφαλιστικά.
Καμιά απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Εδώ και τώρα πληρωμή των δεδουλευμένων».
Εξάλλου συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική - πανυγειονομική απεργία στις 3 Ιούλη, για την περιφέρεια, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, θα πραγματοποιήσει εκείνη την ημέρα, συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο σαλόνι του νοσοκομείου.  (Διαβάστε στο συνημμένο*).
ΣΧΕΤΙΚΑ
*ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ