Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

15 Αυγούστου, 2018

ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ -ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ- ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΡΓΙΑ?!!


ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός της εργοδοσίας της Cosco δεν θα περάσουν

Με ανακοίνωσή του για την  τραμπούκικη επίθεση από το μηχανισμό των εργολάβων στον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στις προβλήτες της Cosco, το ΠΑΜΕ «καταγγέλλει την εργοδοσία της Cosco, που με εντολή της, μπράβοι και μαύροι μηχανισμοί άλλων εποχών επιτέθηκαν και χτύπησαν πισώπλατα μέρα μεσημέρι τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης, Μάρκο Μπεκρή, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των εργαζομένων». 
Και προσθέτει:
«Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν! Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν στο λιμάνι και κανέναν τόπο δουλειάς. Τέτοιες πρακτικές θα βρουν απέναντί τους συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, τους εργαζόμενους.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την πολιτική της έχει δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας και ξεσαλώνει. Καλούμε τους εργαζόμενους στην Cosco να δυναμώσουν το σωματείο τους, την ενότητά τους. Να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για αυξήσεις στους μισθούς, για συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τις βρώμικες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία προκειμένου να χτυπήσει αυτόν τον αγώνα, να σπάσει τη συλλογικότητα, να διαλύσει το σωματείο, το οποίο είναι κατάκτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρει στο πετσί του από τέτοιες μεθόδους και προβοκάτσιες και έχει τη δύναμη, την τόλμη και τη γνώση για να τα αντιμετωπίσει. Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στο σωματείο και τους εργαζόμενους».
Την τραμπούκικη επίθεση καταγγέλλουν επίσης, με ανακοινώσεις τους, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας, τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών», η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, ο σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο εργαζόμενων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ», η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.