Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

21 Σεπτεμβρίου, 2018

ΑΠΑΤΗ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ: ΤΑ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ" ΤΩΝ "ZAIΩΝ" ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


-Μπαίνουμε σε μακρά προεκλογική περίοδο, και, μη γελιέστε, θα ξαναδούμε όλα τα έργα που είχαμε δει στο πρόσφατο και πιο μακρινό παρελθόν.
Πιστεύω πως οι πιθανότητες να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά πρώτο κόμμα είναι ισχυρές, γιατί διαθέτει δυο πλεονεκτήματα:
α) Τη σφοδρή επιθυμία Ευρωπαίων και Αμερικάνων για την επανεκλογή του, μια που κάνει τη δουλειά τους καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και
β) το γεγονός πως απέναντί του έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ που τα έχει χαμένα, αφού, έχοντας ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει τη δουλειά της, έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς λόγο ύπαρξης, -γι’ αυτό άλλωστε λειτουργεί πολύ πιο καφρωδώς απ΄ό,τι είναι το φυσιολογικό της.
Τα πλεονεκτήματα αυτά όμως δεν αποτελούν εγγύηση για την επανεκλογή, έτσι θα επιστρατευθεί, έχει ήδη επιστρατευθεί , όλο το οπλοστάσιο της απάτης, στην οποία το κυβερνών κόμμα έχει αριστεύσει, και της συκοφαντίας, που στοχεύει κυρίως το ΚΚΕ, του οποίου οι υποστηρικτές θεωρούνται πολύτιμη δεξαμενή άντλησης ψήφων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα απάτης και συκοφαντίας είναι η όλη συζήτηση για την "αύξηση" του κατώτατου μισθού στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες . Η τροπολογία, που βαφτίζεται «αύξηση κατώτατου μισθού» αφορά τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ καθορισμού του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου και ΟΧΙ την ΑΥΞΗΣΗ τους. 
Τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ μόνο, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, καμμιά σχέση δεν έχει με την τω πάλαι ποτέ διαδικασία υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς είναι κομμένη και ραμμένη στις επιταγές της εκάστοτε κυβέρνησης.
 Ούτε καν η λέξη «ΑΥΞΗΣΗ» αναφέρεται μέσα στο νόμο αυτό. Αντιθέτως γίνεται λόγος για «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ» του κατώτατου μισθού αναλόγως των «επίκαιρων οικονομικών συνθηκών», που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να επικαλεσθούν τις «δυσμενείς οικονομικές συνθήκες» και όχι απλώς να μην υπάρξει αύξηση αλλά να υπάρξει και μείωση!
Φυσικά, άμεσα, και εν όψει των επερχόμενων εκλογών, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές και μια αυξησούλα θα δοθεί σίγουρα.
Αυτά σε ό,τι αφορά την απάτη του βαφτίζουμε το κρέας ψάρι.
Όσο για τη συκοφαντία, νομίζω διαβάσαμε όλοι πως «το ΚΚΕ αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της «αύξησης του κατώτατου μισθού»! Εχθρός των εργαζόμενων λοιπόν το ΚΚΕ! Τι κι αν έκανε συγκεκριμένη πρόταση για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, που αποτελούσε και πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πεθαμένο και θαμμένο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;
 Η κυβέρνηση αρνήθηκε τη συζήτηση της πρότασής του, -της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ δηλαδή πρότασης για ΑΥΞΗΣΗ.