Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

01 Νοεμβρίου, 2018

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ !!


Mια ακόμα πλαστή προκήρυξη του ΚΚΕ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο


Ένεκα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και βεβαίως και του περιστατικού με τον νεκρό ομογενή στην Αλβανία, διάφορα μπλογκ και ομάδες του διαδικτύου κυκλοφορούν μια συγκεκριμένη φωτογραφία, υποτιθέμενης προκήρυξης του ΚΚΕ για το Αλβανικό μέτωπο. Οι πάσης φύσης απολογητές της Χούντας και των Ταγμάτων Ασφαλείας θεωρούν δε, ότι με την εν λόγω φωτογραφία τετραγώνισαν τον κύκλο, αλλά δυστυχώς το ψέμα και η διαστρέβλωση έχουν κοντά ποδάρια.



Καταρχήν οπουδήποτε έχει εμφανιστεί η εν λόγω προκήρυξη απουσιάζουν τελείως οι πηγές, χαρακτηριστικό γνώρισμα και ένδειξη ότι κάποιο υλικό ή έγγραφο αναπαράγεται διαστρεβλωμένο. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε μια πολυεπίπεδη ανάλυση της πλαστότητας αυτής της υποτιθέμενης προκήρυξης.


Συντακτική και γραφολογική ανάλυση


Πρώτο στοιχείο διαστρέβλωσης της παραπάνω προκήρυξης αποτελεί η χρήση τριών θαυμαστικών στο τέλος του κειμένου. Πρόκειται για ένα νεολογικό στοιχείο γραφής που δεν απαντάται πριν το 1980-1990 στο γραπτό λόγο, ιδιαίτερα τον γραπτό πολιτικό λόγο της εποχής. Συγκεκριμένα, η χρήση των τριών θαυμαστικών ουδέποτε απαντάται σε άλλα κείμενα ή έγγραφα της εποχής, από όπου και αν προέρχονται. Δεύτερο στοιχείο, που δείχνει ότι προφανώς η παραπάνω "προκήρυξη" αποτελεί κολλάζ και το κείμενο έχει προστεθεί σύγχρονα είναι το γεγονός ότι η γραμματοσειρά Times New Roman που το κείμενο χρησιμοποιεί απαντάται μόνο σε Βρετανικές εφημερίδες και βιβλία της εποχής και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις παράνομες κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, της εποχής ήταν άγνωστη παντελώς, δεν χρησιμοποιούταν δε στην πολυγράφηση κειμένων. Προφανώς λοιπόν, κάποιος απλώς πληκτρολόγησε το κείμενο σύγχρονα, στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Τρίτον, αν το κείμενο ακολουθούσε τη σύνταξη και τη γραμματική της εποχής θα ανάγραφε "άλλον Σαγγάριο" και όχι "άλλο". 


Το πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο


Ανατρέχοντας στα επίσημα κείμενα του ΚΚΕ, στον τόμο 5 και στις σελίδες 11-16 εντοπίσαμε το επίσημο κείμενο του ΚΚΕ για την υπόθεση του Αλβανικού μετώπου, αλλά και ευρύτερα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ένα σύνθετο και ενδιαφέρον κείμενο-μανιφέστο, το οποίο συντάχθηκε από την ΚΕ του ΚΚΕ, στις 07 Δεκέμβρη του 1940. Στη σελίδα 15 του κειμένου βλέπουμε τη φράση:

"Καλούμε τους πολεμιστές μας ν' αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ' τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο!" 

Όντως λοιπόν, η παραπάνω φράση που απομονώθηκε από το υπόλοιπο κείμενο εμφανίζεται σε ένα επίσημο κομματικό έγγραφο, όχι φυσικά με τον τρόπο που φαίνεται παραπάνω. Ωστόσο, απομονωμένη από το υπόλοιπο κείμενο, η φράση χάνει το νόημά της. 

Ας δούμε το πλήρες κείμενο:













Το παραπάνω κείμενο, παρά τις πολιτικές του αστοχίες στην ερμηνεία της φύσης του πολέμου εκφράζει ένα έντονο φιλειρηνικό κάλεσμα στον ελληνικό λαό, τον οποίο εξυμνεί για τη γενναιότητά του στην υπεράσπιση της χώρας. 
Η φράση: "Καλούμε τους πολεμιστές μας ν' αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ' τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο!"  
είναι εμφανές ότι η προτροπή του ΚΚΕ για άρνηση του στρατεύματος να μην πολεμήσει πέραν των συνόρων της χώρας του, επιβεβαιώνει την αντι-ιμπεριαλιστική, διεθνιστική του γραμμή. 
Το ΚΚΕ επιβεβαιώνει στο κείμενό του ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε τη φύση του ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος και καθώς οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν μεταξύ τους, μια εισβολή σε Αλβανικό έδαφος, θα "έδενε" την Ελλάδα στα σχέδια των τότε ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της Μεγάλης Βρετανίας. 

Δεν αποτελεί λοιπόν πρωτοτυπία ούτε μυστικό ότι τα κομμουνιστικά κόμματα νέου τύπου είναι αντι-ιμπεριαλιστικά και διεθνιστικά κόμματα, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών και των λαϊκών πατρίδων και πιστά στο μαρξισμό-λενινισμό στοχεύουν στη μετατροπή μιας ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην οποία εμπλέκεται η χώρα τους, σε ευκαιρία ανατροπής της δικής τους αστικής τάξης, "στρέφοντας τα όπλα προς τα μέσα". 

Τέλος, για όσους ψάχνουν στο ΚΚΕ "παράσημα πατριωτισμού" δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τους εκατοντάδες μαχητές και αξιωματικούς του Αλβανικού μετώπου, που υπήρξαν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και μετά την άνευ όρων παράδοση των αήττητων όπλων του ελληνικού στρατού, συνέχισαν μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ να αγωνίζονται για την απελευθέρωση του ελληνικού λαού και την κοινωνική δικαιοσύνη.