Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

12 Απριλίου, 2018

OI "ZAIOI" ΔΙΏΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΈΣ ΦΑΝΤΆΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΒΡΏΜΙΚΑ ΣΧΈΔΙΆ ΤΟΥΣ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του ο στρατιώτης, που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

Διώκεται επειδή ανέδειξε ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι που απειλούν με νέα επέμβαση στη Συρία και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. 
Τη στιγμή που σε διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται επίσημα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τιμωρείται ένας στρατιώτης, που, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε σχέδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας» 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



Στις 6 του Μάρτη το ΚΚΕ έκανε ένα μεγάλο αντιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη και τα παιδιά της ΚΝΕ στο τέλος της πορείας και μπροστά στο Αμερικάνικο Προξενείο σου 'δειξαν μ' ένα θεατρικό δρώμενο μια εικόνα !
Μια εικόνα που 'στελνε μήνυμα στο λαό θέλοντας να προλάβει μην γίνει πραγματικότητα !
Να μην θρηνήσει ο λαός μας θύματα συμμετέχοντας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της περιοχής !
Μάλλον δεν σ' άγγιξε και τόσο πολύ ! Δεν σε 'πεισε !
Κι όμως η πραγματικότητα είναι πολύ κοντά όταν η χώρα μας ''κοιμάται '' πάνω στο μπαρούτι !
Είναι πολύ κοντά όταν ολόκληρη η χώρα με συναίνεση της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων έχει γίνει ένα τεράστιο ΝΑΤΟικο στρατόπεδο !
Είναι ώρα ν' αντιδράσεις και να διαδηλώσεις ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια !
Είναι η ώρα να διαδηλώσεις ενάντια στις Αμερικάνικες βάσεις του θανάτου !
Το ΚΚΕ , οι Επιτροπές Ειρήνης , το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ είναι κάθε μέρα στο δρόμο !
Να είσαι και συ εκεί ! Να είμαστε όλοι εκεί ! Το οφείλουμε στα παιδιά μας !



ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Συμφωνία για παροχή νέων λιμανιών και αεροδρομίων σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Από τη συνεδρίαση της ΕπιτροπήςΑπό τη συνεδρίαση της Επιτροπής
Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι πολεμικές προετοιμασίες για την επέμβαση στη Συρία, συνεδρίασε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας - ΗΠΑ, («High Level Consultative Commitee», HLCC) με αρμοδιότητα τα θέματα «αμυντικής συνεργασίας». Ως «απτό δείγμα της πολιτικής βούλησης για περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας», η συνεδρίαση κατέληξε σε συμφωνία για κατασκευή προβλήτας και λιμενικών εκαταστάσεων για το ΝΑΤΟ, αλλά και μιας ακόμη αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μετατρέποντας  ακόμα παραπάνω την χώρα σε ευρωατλαντικό ορμητήριο, στο φόντο των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών διαγκωνισμών και αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Της αμερικανικής αντιπροσωπείας ηγήθηκαν ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ Τόμας Γκόφους και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα Τζόναθαν Κοέν. Στην επίσκεψή τους στο υπουργείο Άμυνας συνοδεύονταν από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, τον Αμερικανό Ακόλουθο Άμυνας και άλλα στελέχη.
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, ενώ παραβρέθηκε και ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «από πλευράς ΗΠΑ επισημάνθηκε η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και τα εντυπωσιακά επιτεύγματα στην ελληνοαμερικανική συνεργασία που παρέχουν περαιτέρω δυνατότητες για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο και ως απτό δείγμα της πολιτικής βούλησης για περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για Μνημόνιο Κατανόησης για προβλήτα ΝΑΤΟ και εγκαταστάσεις ναυτικής υποστήριξης, καθώς και Τεχνική Διευθέτηση για ανάπτυξη αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ».
Σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Πρεσβεία αναφέρει ότι: «Εκφράσαμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για τη δέσμευση της Ελλάδας στη διμερή μας σχέση μέσω της φιλοξενίας της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, μιας πλατφόρμας κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων για την άμυνα και ασφάλεια στην περιοχή».
Επίσης, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ ευχαρίστησαν την ελληνική κυβέρνηση  «καθώς συνεχίζει να εκπληρώνει τη δέσμευσή της προς το ΝΑΤΟ και επενδύει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για άμυνα ετησίως».
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα όπως η επέκταση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών με έμφαση στους τομείς των Ειδικών Δυνάμεων και της αεροναυτικής συνεργασίας προς επιτήρηση της Ανατολικής Μεσογείου, η στάθμευση αμερικανικών drones με προτιμητέα - τουλάχιστον σε αυτή τη φάση - βάση τους τη Λάρισα (όπου λέγεται ότι έχουν εγκατασταθεί ήδη τα πρώτα 2 τέτοια αεροσκάφη), η παραχώρηση στρατιωτικού υλικού από τους Αμερικανούς, η αναβάθμιση των ελληνικών F16.

ΌΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΠΑΡΆΣΙΤΑ ΔΊΝΕΙΣ ΓΗ και ΎΔΩΡ



Με φόντο τη Συρία και την επιχειρησιακή αξιοποίηση της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επέμβασης συνεδριάζει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας - ΗΠΑ.

Το «παρών» δίνει και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, κάτι που αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς και στην παροχή διευκολύνσεων μέσω των ΝΑΤΟικών βάσεων.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συζήτησης θα είναι και η στάθμευση αμερικανικών μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών στη Λάρισα.



















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο


Φώτο αρχείου
Σε ανακοίνωση για τις πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία το Γραφείο Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία, απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας κ.ά., δεν έχουν καμία σχέση με τα προσχήματα που επικαλούνται για μια ακόμη φορά, όπως τόσες φορές στο παρελθόν.
Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς, που θα πληρώσουν με τη ζωή και τον ξεριζωμό τους αυτούς τους σχεδιασμούς.
Μ’ ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό κάνει όταν αναβαθμίζει και επεκτείνει τις ξένες βάσεις στην Ελλάδα, όταν συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν "πρόβα πολέμου".
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά».