«Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το πρόγραμμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, βάζοντας «πάγο» στα σενάρια περί «επαναδιαπραγμάτευσης» του μέτρου της μείωσης των συντάξεων από το 2019 που έχει ήδη ψηφιστεί. 
Μιλώντας στο «Ραδιόφωνο 247», ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι «απολύτως» προσηλωμένη στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας» για τη ρύθμιση του χρέους και για το καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας. 
«Από εκεί και πέρα, αν στη συνέχεια προκύψει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι πάνω από τους στόχους, ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που θα επιτρέψει τη μείωση της λιτότητας, την ελάφρυνση της λιτότητας, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στον καιρό του»,πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου, προσπάθησε να συντηρήσει ένα κλίμα αναμονής, δηλώνοντας στον «ΣΚΑΪ» πως τα ζητήματα που σχετίζονται με τη μείωση των συντάξεων «δεν είναι τελειωμένα».
Πάντως, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, φρόντισαν να περιορίσουν τις προσδοκίες περί ακύρωσης κάποιων μνημονιακών μέτρων.