Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

16 Ιουνίου, 2018

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 1928!!

Ρωσία: Μπάλα στα δίχτυα και απογείωση των ορίων συνταξιοδότησης
Από Κατιούσα
προσεύχονται... να Μην τους πάρουν ...χαμπάρι,,

Η συζήτηση είχε ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια για να προετοιμάσει το έδαφος, και είχε μάλιστα πρόσφατα αναζωπυρωθεί. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παρέμεναν ίδια από το 1928, στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες κι ήταν ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του σοβιετικού παρελθόντος. 
Σταδιακά τα όρια ηλικίας θα αυξάνονται, φτάνονται τα 66 για τους άνδρες και τα 63 για τις γυναίκες σε μια τάση εξίσωσης των δύο φύλων προς το χειρότερο. 
Κι η κατάλληλη σιτγμή γι’αυτή την απόφαση της κυβέρνησης Μεντβέντεφ ήταν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ που ήταν ο καλύτερος επικοινωνιακός αντιπερισπασμός. Φάτε θεάματα, με λιγότερο άρτο (παρότι σε μια προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι, η κυβέρνηση εξήγγειλε μικρές αυξήσεις στις συντάξεις, σε ετήσια βάση).

Το βασικό επιχείρημα γι’αυτή την απόφαση είναι πως το 1928 που είχαν καθοριστεί τα συγκεκριμένα όρια, το μέσο προσδόκιμο ζωής ήταν κατά πολύ χαμηλότερο. 
Αυτό είναι όμως το πρόσχημα, καθώς διαπράττεται μια διπλή λαθροχειρία. Αφενός τα όρια αυτά ίσχυαν σε όλη τη σοβιετική περίοδο, μολονότι το μέσο προσδόκιμο είχε ανέβει εντυπωσιακά στην ΕΣΣΔ. 
Αφετέρου η νίκη της αντεπανάστασης επέφερε ένα πισωγύρισμα με καταστροφικές συνέπειες κι όρους “γενοκτονίας”, μειώνοντας δραματικά το προσδόκιμο, το οποίο μόλις τα τελευταία χρόνια ανακάμπτει, χωρίς όμως αυτό ν’ανοίξει κάποια συζήτηση για πιθανή μείωση των ορίων ηλικίας.

Αυτά εξάλλου είναι απλά προσχήματα. Το βασικό είναι η απόδειξη για τη σχέση του συστήματος της εκμετάλλευσης με το βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα που αναλαμβάνει ο λαός. 
Ο ρωσικός καπιταλισμός καταργεί μια κατάκτηση του 1928. Αν οι λαοί δε βάλουν φρένο, με τη δική τους αντεπίθεση, η αντεπανάσταση θα μας πάει πολύ πιο πίσω, σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ - ΤΣΙΠΡΑ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:


Το σενάριο μάλλον είναι αυτό ..
1-Υπογράφεται μέσα στις επόμενες μέρες η συμφωνία μεταξύ των δυο πρωθυπουργών και ανάβει το πράσινο φως για άμεσες ενταξιακές διαδικασίες της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ
2- Φθινόπωρο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναγγέλλει πανηγυρικά την λήξη των μνημονίων και προκηρύσσει εκλογές ετσι ώστε η νέα κυβερνητική πλειοψηφία με νωπή εντολή να αποφασίσει και για την συμφωνία στο Σκοπιανό όταν αυτή έρθει στη Βουλή μετά την υποτιθέμενη θετική έκβαση στη γειτονική χώρα !
3- Εαν σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ και η συμφωνία έρθει για έγκριση στη Βουλή ο Κ.Μητσοτακης θα επικαλεστεί πως η συμφωνία έχει ήδη προχωρήσει αρκετά με την υπογραφή Τσιπρα -Ζαεφ ...οι ενταξιακές διαδικασίες σε ΝΑΤΟ και ΕΕ της γειτονικής χώρας έχουν διανύσει δρόμο ..η Ελλάδα έχει χάσει το όπλο του βέτο και η όποια καταψήφιση θα κάνει μόνιμο πλέον το υπάρχον καθεστώς στην γειτονική χώρα ..θα καταγγείλει την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πως τον έχει δεσμεύσει και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ..και θα φέρει την συμφωνία στη Βουλή προς ...ψήφιση ! 
Θα την ψηφίσει και η ΝΔ με τους εταίρους της στη νέα κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μια και είναι δικό του έργο και η συμφωνία θα περάσει με μια μεγάλη πλειοψηφία !
4- Αν σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ η νέα κυβέρνηση θα φέρει την συμφωνία στη βουλή και θα την ψηφίσει άνετα πλέον επικαλούμενη την νωπή έγκριση από το εκλογικό σώμα !
-Κι όλα καλά ...ανθηρά και ...ΝΑΤΟικα !