Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

03 Ιουλίου, 2018

Η ΑΣΤΕΡΟΕΣΣΑ και Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ, ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ?!!


Κι ήταν όλοι τους εκεί… – Κοσμοσυρροή πλην Λακεδαιμονίων στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Όλος ο “καλός” αστικός κόσμος και το κακό συναπάντημα έδωσαν το “παρών” στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τζέφρι Πάιατ στην Πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία), για να τους κακομάθει με τα σοκολατάκια του και τις αβρότητές του.

Υπουργοί (βασικά το μισό υπουργικό συμβούλιο), βουλευτές της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρηματίες, ακόμα κι ο ανεπάγγελτος γιος του Κοκού με τη γυναίκα του, ή αλλιώς ο λεγόμενος “εθνικός κορμός”. Όλος ο “καλός” αστικός κόσμος και το κακό συναπάντημα έδωσαν το “παρών” στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τζέφρι Πάιατ στην Πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία), για να τους κακομάθει με τα σοκολατάκια του και τις αβρότητές του.

Πάρτε ανάσα για το προσκλητήριο και μετρήστε ποιο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων.

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ανάμεσά τους ο Πάνος Καμμένος με την σύζυγό του, ο Νίκος Παππάς, η Λυδία Κονιόρδου, η Ελενα Κουντουρά, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Νίκος Τόσκας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Χρήστος Σπίρτζης, και ο Γιώργος Βασιλειάδης.


Το παρών έδωσαν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Λεβέντης, η Ντόρα Μπακογιάννη και οι Αδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Βασίλης Κικίλιας, Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Δημήτρης Τσιόδρας και Δημήτρης Καμμένος, εκπρόσωποι της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων.


Στη δεξίωση παραβρέθηκαν ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αλλά και ο Παύλος Γλύξμπουργκ, με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ.




Κι ήταν όλοι τους εκεί, η Σοφία κι ο Σταμάτης,
Πάνος, Στάθης και Καιτούλα και ο χαλίφης της Βαγδάτης
Όμως δεν ήρθες εσύ, το χαμόγελό μου…

Ήταν όλοι πλην Λακεδαιμονίων. 
Πήγαν να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους και να γιορτάσουν τις καλύτερες σχέσεις που είχε ποτέ η χώρα μας με τα γεράκια των ΗΠΑ, αποτελώντας το μεντεσέ τους στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι να αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι ρόλοι.

ΗΜΑΡΤΟΝ☺Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ και ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ του, ΕΞΩΡΑΪΖΟΥΝ ΤΩΡΑ και ΤΑ "ΓΥΦΤΙΚΑ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ !!


Η ώρα των ξεχασμένων
με τα 700 χρόνια ζωής !

Την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργεία του δήμου Πατρέων, ξεκίνησαν εργασίες ανάπλασης στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης, η οποία δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα επί Ενετοκρατίας !
Για πάρα πολλά χρόνια αυτή η ιστορική γειτονιά δίπλα από το κέντρο λειτουργούσε ως γκέτο, με τους κατοίκους της ( απόγονοι των τσιγγάνων που εγκατέστησαν εκεί οι Βενετοί ) να ζουν απομονωμένοι από το υπόλοιπο τμήμα της κοινωνίας.
Με την πάροδο των χρόνων άρχισε σιγά σιγά η ενσωμάτωση της γειτονιάς (΄΄Γύφτικα΄΄ συνηθίζουν να τη λένε από παλιά μέχρι και στις μέρες μας οι Πατρινοί) με την υπόλοιπη πόλη. Άλλωστε, το 1924 απέκτησαν και γείτονες, αφού δίπλα τους χτίστηκε ο πρώτος προσφυγικός συνοικισμός για τη στέγαση των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής.
Τα τσίγκινα παραπήγματα, τα πλινθόκτιστα μικρά σπιτάκια με τις ΄΄τούρκικες τουαλέτες΄΄ μαρτυρούν τις συνθήκες απόλυτης ένδειας που βιώνουν δεκάδες οικογένειες στην Αγία Αικατερίνη, δίχως όμως ποτέ να παραπονεθούν για την εικόνα εγκατάλειψης της γειτονιάς τους και να απαιτήσουν τη βελτίωση του επιπέδου ζωής τους.
Πρώτη φορά που ένιωσαν ισότιμοι δημότες, ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 όταν ο αείμνηστος δήμαρχος Θεόδ. Άννινος αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις κατοίκων της συνοικίας (άνδρες και γυναίκες) στον τομέα καθαριότητας του δήμου.
Επικρίθηκε για την επιλογή του αυτή από την αστική τάξη της πόλης ο φίλα προσκείμενος στο ΚΚΕ, Θ.Άννινος. Δεν πτοήθηκε όμως από τις ρατσιστικού τύπου επικρίσεις αφού, για πολλά χρόνια, συνέχιζε να προσλαμβάνει υπαλλήλους στην καθαριότητα από τα ΄΄Γύφτικα΄΄.
Για την επιλογή του δικαιώθηκε γιατί, πριν δώσει την ευκαιρία στη δουλειά και στο εισόδημα κάθε οικογένειας, η ακραία φτώχεια που επικρατούσε εκεί, είχε ως φυσικό επακόλουθο την έξαρση της παραβατικότητας. Όταν, όμως, μπήκαν στη δουλειά η Αγία Αικατερίνη έγινε φιλήσυχη και οι κάτοικοί της ανενόχλητοι γείτονες.
Έφαγαν ψωμί χάρη στον Άννινο γι αυτό και ο επί τέσσερις θητείες δήμαρχος Πατρέων, λατρεύτηκε εκεί όσο κανείς άλλος. Αλησμόνητες έχουν μείνει οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Άννινου στην ιστορική συνοικία , όπου κάθε φορά γνώριζε την αποθέωση !
Δεν ήταν μόνο ότι πρόσφερε δουλειά σε μια ολόκληρη γειτονιά, αλλά επιθυμία του ήταν να βελτιώσει και τις συνθήκες διαβίωσης. Αξέχαστη έμεινε μία ομιλία του προς τους κατοίκους όπου χαριτολογώντας τους είπε ΄΄εδώ θα γίνει το Μικρό Παρίσι΄΄ ! Η υπόσχεσή του τηρήθηκε με ανάπλαση που σχεδίασε ο ίδιος ως πολιτικός μηχανικός και για πρώτη φορά είδαν έργα από το δήμο.
Ο Άννινος αποχώρησε από τον δημαρχιακό θώκο το 1986. Έκτοτε λησμονήθηκε και η συνοικία παραμένοντας για χρόνια στα…αζήτητα.
Η συγκυρία το΄φερε 32 χρόνια μετά στο τιμόνι του δήμου να είναι ένας άλλος κομμουνιστής δήμαρχος, ο Κώστας Πελετίδης, ο οποίος φαίνεται πως έψαχνε την ευκαιρία ώστε να βάλει κι αυτός τη δική του σφραγίδα στα ξακουστά Γύφτικα.
Του παρουσιάστηκε τώρα η ευκαιρία με τις προσλήψεις εργαζομένων στο δήμο οκτάμηνης διάρκειας και δεν άφησε να πάει χαμένη.
Πριν μερικούς μήνες ζήτησε από τους συνεργάτες του να ετοιμάσουν σχέδιο ανάπλασης και να αναλάβουν συνεργεία της Αυτεπιστασίας ν΄αλλάξουν την εικόνα αυτής της συνοικίας. Οι εργασίες ξεκίνησαν και περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις σε σοκάκια και πεζοδρόμια, διαμόρφωση νέας πλατείας με πράσινο, παγκάκια και παιδική χαρά, πυκνό φωτισμό σε όλη τη γειτονιά, εργασίες ελαιοχρωματισμού κλπ. 
Αυτά μπορούν να γίνουν όταν η πολιτική ιδεολογία που πρεσβεύει ένας δήμαρχος έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του και δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε λευκούς και μελαμψούς .

και η Ανταμοιβή ;;
ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο
ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟΝ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλ 2018: