Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

02 Αυγούστου, 2018

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ σ. - ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ:


Είπαν ότι απαιτούνταν 16.000 δασοπυροσβέστες για τα μέτωπα στην Αν. Αττική.
Το Φλεβάρη του 2017 το ΚΚΕ έφερε τροπολογία για μόνιμες προσλήψεις 4.000 δασοπυεροσβεστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανανέωσε 5μηνες συμβάσεις 2.000 πυροσβεστών και παράλληλα μετέφερε σημαντικό αριθμό πυροσβεστών να φυλάει τα αεροδρόμια της Fraport και το Μάη του 2018 δήλωνε ότι η Ελλάδα έχει τον καλύτερο μηχανσιμό δασοπυρόσβεσης στην Ευρώπη (τον είδατε).
Για κάθε ΜΙΑ ώρα πτήσης αεροσκάφους δασοπυρόσβεσης το ελληνικό κράτος πληρώνει (ενοικιάζει )320.000 ευρώ (τιμή του 2009)!!!
Δηλ. το ελλ. κράτος προτιμάει να μην κάνει προσλήψεις πυροσβεστών, δασολόγων, να μην αγοράζει αεροσκάφη, οχήματα κλπ που θα του κόστιζαν τελικά πιο λίγα και θα ήταν πιο αποτελεσματικά, και τελικά ΕΠΙΛΕΓΕΙ να πληρώνει ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ.
Εκτός από το γεγονός οτι ειδικοί λένε ότι δε σβήνει η φωτιά στο δάσος με εναέρια μέσα, αλλά με επίγειες δυνάμεις.
Πώς θα ζήσει (κερδοσκοπήσει) άλλωστε κι αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Στην Καλιφόρνια, που την ανάφερε σαν πρότυπο ο Τόσκας, τι γίνεται και κάθε χρόνο καίγονται; (ωραία πρότυπα έχουν)
Μετά τους νόμους του Σβατζενέιγκερ (του γνωστού) που έφερε τεράστιες μειώσεις σε δαπάνες πυρόσβεσης δεν υπάρχουν πλέον...πυροσβέστες. 
Αυτοί που βλέπετε είναι εθελοντές, δημοτικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι φυλακών οι οποίοι πληρώνονται προς 3ευρώ την ώρα για κάθε ώρα που θα βρεθούν σε πυρκαγιές.
Συνέπεια αυτού που βλέπουμε στις ΗΠΑ, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και αλλού είναι οι δραματικές μειώσεις των δαπανών στη δασοπυρόσβεση, η δημιουργία ιδιωτικής πυροσβεστικής κι όχι οι κλιματικές αλλαγές, οι εμπρησμοί, τα αυθαίρετα.
Απλά και κυνικά μας προετοιμάζουν για τα χειρότερα που έρχονται.

ΑΠ' ΤΗΝ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ:
Είστε όμως μερικοί που πάτε και χτίζετε τα αυθαίρετά σας και φτιάξετε ολόκληρες πόλεις σε μπαζωμένα ρέματα, σε δασικές εκτάσεις με χάρτες του 1821 που ανακάλυψαν τώρα οι ' ζαίοι, πάνω σε σεισμικά ρήγματα.
Όχι πείτε μου με προειδοποίηση για μποφόρ και ο άλλος δεν είχε ατομικό σχέδιο, δεν είχε ένα ντρόουν αδελφέ να πετάξει να του δείξει προς τα πού να διαφύγει.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα μεγάλο σεισμό τα επόμενα 20 χρόνια στην Αττική. Μην πείτε ότι δε σας το πα.
Και ένα μεγάλο τσουνάμι στις Κυκλάδες λόγω σεισμού.
Όχι, πείτε μου. Θα φταίει ο πρωθυπουργός που πήγατε και χτίσατε το αυθαιρετάκι σας πάνω στα ρήγματα;
Παραδειγματιστείτε λίγο από Εκάλη και Αστέρα Βουλιαγμένης και άλλα παρόμοια που δεν παθαίνουν τίποτα κ είναι παντός καιρού και δε θα τους πειράξουν ούτε ένα τσιμεντάκι από τις μάνδρες τους.
Υγ1: Ήδη κυκλοφόρησαν από δημοτικές αρχές χάρτες του Α ΠΠ που δείχνουν τη Θεσσαλονίκη πριν ένα αιώνα και βάλε και με σχόλιο: δείτε πόσοι χτίσανε στα μπαζωμένα ρέματα από τότε!!
Υγ2: Η συζήτηση για τα αυθαίρετα γίνεται για να μη μιλήσουμε για αυξήσεις του 0,035% στην πυροπροστασία, για να μη μιλήσουμε για τους πραγματικούς υπαίτιους που άφησαν τη φωτιά ανεξέλεγκτη να κάψει ζωντανούς ανθρώπους και να
προσθέσει εκατοντάδες άλλους στη λίστα της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης.
Υγ3: Φέρανε άρον άρον τον ΠΘ από τη Βοσνία και δεν του λέγανε τα καθέκαστα για νεκρούς κλπ γιατί φοβήθηκαν μη βγάλει έρπη. Είναι μόνο 44.,,
Απ' την σ. Katerina

Δες Περισσότερα Εδώ