Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

31 Οκτωβρίου, 2018

ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ? -ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ "ΕΦΙΑΛΤΗ" ΤΟΥΣ !!


Οχτώ μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και οι διαβουλεύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται μεταξύ παρατάξεων και υποψηφίων που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι το πρωτόγνωρο.
Συσκέψεις, συναντήσεις, διαγγέλματα, ανακοινώσεις, ρεπορτάζ που ενημερώνουν για νέες υποψηφιότητες, συνδυασμούς παρατάξεων σε όλες τις πιθανές εκδοχές, υποψήφιοι που τη μια μέρα είναι σε ένα σχήμα και την επόμενη σε κάποιο άλλο και τέλος πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι.
Κοινή συνισταμένη όλων είναι μία: πώς θα απαλλαγεί η Πόλη από τη Δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης και από τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη!!!
Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που ακόμα ξαφνιάζονται με την ευκολία που οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ενώνονται ενάντια στον κοινό τους εχθρό.
Ας μην ψάχνουν να βρουν τι τους χωρίζει, αλλά να σκεφτούν τι τους ενώνει.
- Τους ενώνουν οι πολιτικές τους. Γιατί, μπορεί στην κεντρική πολιτική να βρίσκουν κάποια θέματα για να συγκρουστούν, όμως ο πυρήνας των πολιτικών τους είναι ίδιος. Μαζί ψήφισαν το Γ΄ μνημόνιο, κοινή αντίληψη έχουν για την «ανάπτυξη» που θα φέρει κέρδη για τους λίγους, για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το ξεζούμισμα του λαού με τη φορολογία, την τυφλή υποταγή στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και άλλα πολλά.

- Τους ενώνει ο φόβος της αμφισβήτησης των πολιτικών τους. Γιατί το έργο που έχει πράξει όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική αρχή, την οποία αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του πατραϊκού λαού, έγινε με όρους σύγκρουσης και απειθαρχίας στις εφαρμοζόμενες πολιτικές των κομμάτων τους.
Το να καταργούνται στην πράξη κάποιες από τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, και ταυτόχρονα οι λαϊκές οικογένειες να στηρίζονται, να ανακουφίζονται από τις συνέπειες των πολιτικών τους είναι πολύ κακό παράδειγμα. Μπορεί να βρει μιμητές σε άλλους Δήμους, άλλα και γενικότερα, να δείξει τον δρόμο για την ανατροπή των πολιτικών τους που τις παρουσιάζουν ως μονόδρομο αναγκαιότητα κτλ.

- Τους ενώνει η αγωνία ότι η Πάτρα, ο τρίτος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, δε θα συμμετάσχει στο «πάρτι της ανάπτυξης».
Η Πάτρα, ένας τεράστιος Δήμος, δεν θα ξεπουλήσει τις εκτάσεις φιλέτα, αλλά θα τα κάνει πάρκα, δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό και τα απορρίμματα αλλά θα μειώνει τα ανταποδοτικά τέλη για τον λαό και θα τα αυξάνει για το μεγάλο κεφάλαιο, δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα για να κονομάνε οι λίγοι και να πληρώνουν οι πολλοί!!
Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η αγωνία τους, που αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, καλούν μεγαλοεπιχειρηματίες να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι απέναντι στον Κ. Πελετίδη.
Δηλαδή θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θέλουν να δημιουργήσουν έναν τοπικό Τραμπ ή Μπερλουσκόνι για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού!!!
Αρά καθόλου τυχαίο δεν είναι που οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο λειτούργησαν ως μια, με κοινή στάση και ανακοινώσεις σε πολλά κορυφαία ζητήματα που αφορούν την πόλη.
Το βασικό επιχείρημά τους για την κοινή στάση τους άλλα και για τις πιθανές συνεργασίες των παρατάξεών τους είναι ότι για το καλό της Πόλης αφήνουν εκτός Δημοτικού συμβουλίου τις κομματικές τους ταυτότητες!!
Δηλαδή το πρωί είναι μέλη, στελέχη, υποστηριχτές των κομμάτων τους που εφάρμοσαν ή εφαρμόζουν τις γνωστές αντιλαϊκές πολιτικές και το απόγευμα, στο Δημοτικό συμβούλιο, είναι «ανεξάρτητοι» και δεν ξέρουν τίποτα γι‘ αυτές… Και όλα αυτά για το καλό της Πόλης, βέβαια!!!

Τους ενώνουν οι πολιτικές τους, μας ενώνουν οι ανάγκες μας.
Από την πρώτη στιγμή που η Λαϊκή Συσπείρωση ανέλαβε τη διοίκηση της Πόλης τόνισε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ανακουφίσει τον λαό που δοκιμάζεται σκληρά από τις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές.
Και αυτό έκανε με έργα, αποφάσεις και πράξεις .

Ελεύθεροι χώροι, πάρκα ,γήπεδα , παιδικοί σταθμοί χωρίς τροφεία , παρεμβάσεις σε σχολεία ,παιδικές χαρές ,δημοτικά κτήρια, η τιμολογιακή πολιτική στα ανταποδοτικά τέλη ,στη ΔΕΥΑΠ , η αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς, τα χρέη προς τον Δήμο ,για κανένα λαϊκό σπίτι με κομμένο νερό, είναι ελάχιστα από αυτά που θα μπορούσαν να αναφερθούν για την πολιτική του Δήμου.

Κάθε καλόπιστος δημότης αυτής της Πόλης που πιστεύει ότι στη δεύτερη δεκαετία του 21ο αιώνα είναι δικαίωμα του ίδιου και της οικογένειάς του να ζει και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του, βρήκε στη Δημοτική αρχή της Πάτρας έναν αποφασισμένο σύμμαχο.
Ο λόγος λοιπόν που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Πόλης μας υποστηρίζει ή δείχνει συμπάθεια στη Δημοτική αρχή είναι γιατί είδε κάτι μικρό η μεγαλύτερο να αλλάζει προς το καλύτερο στην καθημερινότητά του στον αγώνα να καλύψει τις ανάγκες του.
Η ενότητα του λαού, το κοινό συμφέρον της πλειοψηφίας μπορεί να βάλει ένα στοπ στα σχέδια να γίνει ο Δήμος Πατρέων φορέας αντιλαϊκών πολιτικών.
Όσοι το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν στο πλάι της Δημοτικής αρχής, όσοι την υποστηρίζουν, αλλά και όσοι, και είναι πάρα πολλοί, διαμόρφωσαν θετική γνώμη κατά τη διάρκεια της θητείας της να συμπορευτούμε μαζί της, και όχι μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές για να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας!!!

Εκπαιδευτικός



ΟΙ «ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟϋΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συνεννοήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους άλλους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» αναφορικά με την τελική διαμόρφωση των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, γύρω από τον οποίο πέφτουν «βροχή» οι προτάσεις αναφορικά με την εφαρμογή του ενός ή του άλλου ισοδύναμου αντιλαϊκού μέτρου, με κοινό παρονομαστή την επίτευξη των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 
Οι «εκκρεμότητες» συζητήθηκαν στο τέλος της περασμένης βδομάδας από την Ομάδα Εργασίας του Γιούρογκρουπ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται «έκτακτη» συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 19 Νοέμβρη ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή, που προγραμματίζεται για τις 21 Νοέμβρη.
Η πλευρά των ευρωπαϊκών «θεσμών», χωρίς την επιβολή του μέτρου για τις συντάξεις αλλά και με παράλληλη εφαρμογή των λεγόμενων «αντιμέτρων», που διαφημίζει η κυβέρνηση, εκτιμά τα πλεονάσματα του 2019 στο επίπεδο του 3,25% του ΑΕΠ, δηλαδή χαμηλότερα από το στόχο (3,5%), γεγονός που μεταφράζεται σε πρόσθετες «εναλλακτικές» αντιλαϊκές παρεμβάσεις της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε πέρα από την επίτευξη του στόχου για το πλεόνασμα, να δημιουργηθεί και ένα πρόσθετο «μαξιλάρι ασφαλείας».
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη
Στα εξεταζόμενα αντιλαϊκά σενάρια βρίσκεται και αυτό της μερικής περικοπής των συντάξεων σε συνδυασμό με τη «μερική» εφαρμογή του προνομοθετημένου μέτρου για την κατακρεούργηση του αφορολόγητου ορίου, προκειμένου να συμπληρωθεί το «δημοσιονομικό κενό» του 2019. Σε κάθε περίπτωση, η ολοκληρωτική εφαρμογή του μέτρου για το αφορολόγητο ξεκινά από το 2020.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η δυνατότητα «αναβολής» του προνομοθετημένου μέτρου, με τη συνοδευτική ρήτρα ενεργοποίησης σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Σε κάθε περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από πηγές, το μέτρο για τις συντάξεις δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά να ανασταλεί, προκειμένου να επιστρατευθεί «αν χρειαστεί», καθώς, όπως λένε, οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν στην πορεία προς το χειρότερο και έτσι να καταστεί επιβεβλημένη η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».
Ως μια ακόμη «εναλλακτική», που οδηγεί στο ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, εξετάζεται η περαιτέρω συμπίεση κρατικών κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, μέχρι και από το «πακέτο» των λεγόμενων «αντιμέτρων» που διαφημίζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού, το συνολικό πακέτο με τα «αντίμετρα» εμφανίζεται στα 766 εκατ. ευρώ, ενώ τις προάλλες «ανακάλυψαν» αίφνης «δημοσιονομικό κενό»της τάξης των 500 εκατ., η κάλυψη του οποίου προϋποθέτει και νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ουσιαστικά θα πρόκειται για περαιτέρω κλιμάκωση, σε συνέχεια των αντιλαϊκών παρεμβάσεων που ήδη ενσωματώνονται στο προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή μόλις πριν από ένα μήνα. Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση μη εφαρμογής του μέτρου για τις συντάξεις, το σύνολο των κοινωνικών παροχών (μαζί με τα κονδύλια για τις συντάξεις) θα καρατομηθεί στα 30,7 δισ. ευρώ, από 32,6 δισ. φέτος.
Ανεξάρτητα από τα νέα «δημοσιονομικά κενά» που ανακάλυψαν, στο όνομα της «μη περικοπής» των συντάξεων ήδη μεταξύ άλλων καρατομούνται:
-- Το επίδομα στέγασης φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Συμπιέζεται στα 200 εκατ. ευρώ (από 600 εκατ.), με «εξοικονομήσεις» για το κρατικό ταμείο ύψους 400 εκατ. ευρώ.
-- Η επιδότηση για αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων από φτωχούς ασφαλισμένους. Από 260 εκατ. ευρώ, όπως προβλεπόταν, εξαλείφεται πλήρως, με «εξοικονόμηση» 260 εκατ. ευρώ.
-- Η σχεδιαζόμενη «επέκταση» του προγράμματος σχολικών γευμάτων. Επίσης μηδενίζεται, με πρόσθετες «εξοικονομήσεις» ύψους 190 εκατ. ευρώ.
-- Το πρόγραμμα δημιουργίας νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης/νηπιαγωγείων,ύψους 140 εκατ., που επίσης καταργείται.
Την ίδια ώρα, το «πακέτο» με τα «αντίμετρα» περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Μεταξύ των προωθούμενων διατάξεων δεσπόζουν η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη κατά τέσσερις μονάδες, από το 29% στο 25% σε βάθος τετραετίας, αρχής γενομένης από το 2019, και η κρατική επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς έως 25 ετών, σε ορίζοντα διετίας, 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20, η οποία με τη σειρά της συνδυάζεται με τη διαμόρφωση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους εργαζόμενους.
«Κολιγιές» για «κόκκινα» δάνεια
Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αναλαμβάνει επιχειρηματική δράση και στο ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων στην ελληνική οικονομία. Οπως ανακοίνωσε χτες, θα τοποθετήσει 25 εκατ. ευρώ στο πακέτο «κόκκινων» δανείων, που μεταβιβάστηκε το Μάρτη φέτος από την Alpha Bank στην εταιρεία διαχείρισης «B2Holdings».
«H συναλλαγή αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα στην εξυγίανση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», τονίζει η EBRD, σημειώνοντας ότι το μεγάλο ύψος μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί συστημικό κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ενώ η «επιτυχής μείωσή τους αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προς την απελευθέρωση κεφαλαίων για νέο δανεισμό που θα στηρίζει την ελληνική οικονομία».
Μαζικές κατασχέσεις σε λαϊκές οικογένειες
Σε 1.643.500 έφτασαν το 2017 οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που βρίσκονταν επ' απειλή κατασχέσεων (κι ενώ ο συνολικός αριθμός των «οφειλετών» έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια), όπως υπενθύμισε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γ. Πιτσιλής, σε εκδήλωση παρουσίασης έκθεσης του «Συνηγόρου του Πολίτη» για τις «κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο».
Μάλιστα, όπως είπε, «ποσά κάτω των 500 ευρώ δεν επιδιώκουμε να τα εισπράξουμε μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων, το κάνουμε περισσότερο με τηλεφωνικές ειδοποιήσεις», ενώ αναφορικά με κατασχέσεις ακόμη και εισοδημάτων που προστατεύονται από τη νομοθεσία (προνοιακά επιδόματα κ.ά.) έκανε λόγο για «προσπάθειες» της ΑΑΔΕ που αφορούν στην «αποδέσμευση» των ποσών που έχουν το «ακατάσχετο»...
Απ' τον Ριζοσπάστη