Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

04 Δεκεμβρίου, 2018

ΘΥΤΕΣ KAI ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ -MHN ΓΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ


Όποιος κάνει προσπάθεια να συζητήσει με ¨μακεδονομάχους¨ (κακώς τους λέμε έτσι και συνδέεται η Μακεδονία με το κάθε κατακάθι που παίρνει τη σημαία), 

θα διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να σου απαντήσουν τι σημαίνει η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.
Δηλ.και η σερβική και η βουλγαρική και η αλβανική Μακεδονία είναι μία και ελληνικές;

Αν τώρα κάτσεις λίγο παραπάνω στη συζήτηση θα διαπιστώσεις ότι γενικά δεν το χουν. Πετάνε αετό. Το IQ είναι ραδικιού.
Δεν τους λες και τζιμάνια.
Είναι αγράμματοι και απαίδευτοι στο νου και τη σκέψη.
Και με αφορμή το Μακεδονικό απόκτησαν λόγο καφενειακό.


Είναι αγράμματοι κοινωνικά και κυρίως ιστορικά.
Δυσκολέυονται να κατανοήσουν ακόμη και απλές κουβεντούλες.
Πρέπει να επαναλάβεις πολλές φορές κάτι.
Διαπιστώνεις ότι παρασύρονται εύκολα από κάθε fake new.
Έχουν αποψαρα όμως. Άποψη επιφανειακή δίχως να ξέρουν το πώς και το γιατί.

Νομίζουν ότι ενεργούν για το καλό της χώρας τους, αλλά τόσα χρόνια σε ποια τρύπα ήταν χωμένοι και δεν έκαναν τίποτα;
Ίσα ίσα που έχουν τεραστιες ευθύνες για το χάλι της χώρας.

Ονομάζουν τους εαυτούς τους εθνικιστές για να μην πουν ότι είναι ναζιστές-φασίστες.
Φανατιζονται κιόλας. Φαντάζονται τους εαυτούς τους Τουρκοφαγους, Σλαβοφαγους κλπ.
Μόνο μη θίξεις την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτους σου λένε δεν τους τρώμε. Θα μας πεσουν βαρεις στο στομάχι.

Ονομάζουν τους εαυτούς τους χριστιανούς και κάνουν μεγάλους σταυρούς, αλλά αν ζούσε ο Χριστός θα τους έφτυνε στα μούτρα.
Γιατί μισούν. Έχουν μίσος και στο βλέμμα και στην καρδιά. Και κυρίως στο μυαλό.

Νιώθουν απειλή από τους πάντες, ενω οι ίδιοι αποτελουν απειλή για την ανθρωπότητα.
Η μεγαλύτερη απειλή είναι αυτοί.

Είναι αυτό που λέγαμε "λειτουργικά αναλφάβητοι."
Σύμφωνα με έρευνες το 45% των Ελλήνων άνω των 15 ετών είναι λειτουργικά αναλφάβητοι με υποεκπαίδευση και καμία τάση για ανάγνωση βιβλίων.
Δεν τους δελεάζουν τα βιβλία. Μόνο οι ψεύτικες ειδήσεις.
Είναι ικανοί για όλα τα παράλογα.
Μέσα από αυτό το 45% των αγράμματων, γεμάτων προκαταλήψεις ανθρώπων, προσπαθεί να βρει φωνή ο φασισμός με διάφορα τερτίπια και προσωπεία.
Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος. 
Μη γίνεις σαν αυτούς.

Δολοφονία Αλβανού εργάτη: Ο δράστης «δηλώνει χρυσαυγίτης» και «έχει τατουάζ τη σβάστικα» (Real fm) 

Για τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη της Κέρκυρας μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm - 3/12/2017) ο Κερκυραίος δημοσιογράφος Σπύρος Ζηνιάτης

Η δολοφονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη της Κέρκυρας διαπράχτηκε από χρυσαυγίτη,σύμφωνα με τις μαρτυρίες που μετέφερε στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm 3/12/2018) ο Κερκυραίος δημοσιογράφος, Σπύρος Ζηνιάτης. 
Ο Σπύρος Ζηνιάτης ανέφερε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, επρόκειτο για μια δολοφονία με«πολιτικό περιεχόμενο» που ο δράστης την διέπραξε μετά από διαφωνία του με το θύμα στο καφενείο του χωριού με αφορμή τον θάνατο του Κατσίφα.
Ο 63χρονος Αλβανός εργαζόταν πολλά χρόνια στην Κέρκυρα και δεν είχε προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά του, σε αντίθεση με τον 44χρονο Κερκυραίο δράστη, ο οποίος «δήλωνε χρυσαυγίτης» και  σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων φέρει τατουάζ με τη σβάστικα
Ο δημοσιογράφος Σπύρος Ζηνιάτης, τόνισε, επίσης, ότι ««μαρτυρίες των κατοίκων της Κέρκυρας τον φέρουν να ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές». Ωστόσο η ίδια η Χρυσή Αυγή στο νησί δηλώνει πως αγνοεί το συγκεκριμένο άτομο, τακτική, όμως, που όπως σημείωσε ο Κερκυραίος δημοσιογράφος, η Χρυσή Αυγή ακολούθησε και στην περίπτωση Ρουπακιά, δηλαδή του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, όταν αρχικά η ναζιστική συμμορία δήλωνε πως δεν τον γνώριζε… 
Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης εδώ 
***************
 
Πολλοί μπορεί να θυμούνται το “συνάδελφο” του Ρουπακιά, που έβγαινε με γυρισμένη πλάτη στην τότε εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Σκάι για να μας ενημερώσει ότι ο Ρουπακιάς ανήκε “στον αριστερό χώρο”, ενώ σε διάφορα λαθρόβια σάιτ διακινούνταν θεωρίες ότι είχε υπάρξει κνίτης. Η ιστορία τηρουμένων των αναλογιών φαίνεται να επαναλαμβάνεται στην περίπτωση του φόνου του Αλβανού εργάτη γης στη Λευκίμμη Petrit Zifle, καθώς δημοσιογράφος τοπικού δελτίου στην Κέρκυρα προχώρησε σε σύνδεση του δράστη με το ΚΚΕ. Την ελεεινή αυτή συκοφαντία κατήγγειλε άμεσα η ΤΕ του νησιού, καταδεικνύοντας τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, αλλά και τις ευθύνες των αστικών πολιτικών δυνάμεων για την αποθράσυνση των φασιστών:
Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle στη Λευκίμμη, από Κερκυραίο που προχώρησε στην πράξη αυτή -σύμφωνα με μαρτυρίες- από ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα. Ο φερόμενος ως δολοφόνος ήταν ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Η φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία του μορφώματος της Χρυσής Αυγής επιχειρεί με κάθε τρόπο να δηλητηριάσει τη νεολαία και τους εργαζόμενους και στην περιοχή της Λευκίμμης. Ιδεολογία σύμφυτη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας και που μοναδικούς εχθρούς βλέπει τους μετανάστες, τους αδύναμους και βέβαια τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές γιατί έτσι υπερασπίζονται τα αφεντικά, την εξουσία τους και τα κέρδη τους. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το ρόλο και τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Λευκίμμης αλλά και της ανοχής που έδειχναν απέναντί της «κινήματα» και πολιτικές δυνάμεις. Ήμασταν αυτοί που ανοίξαμε την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την παρουσία του Χρυσαυγίτη Βουλευτή στο Ποτάμι της Λευκίμμης, που τον καταγγείλαμε από το βήμα της συγκέντρωσης και που αρνηθήκαμε να τον νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας όταν οι διοργανωτές είπαν ότι «στον αγώνα τους δεν περισσεύει κανείς».
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ που με τις πολιτικές τους ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού. Με «πυγμή» αντιμετωπίζουν καθαρίστριες που τις καταδικάζουν σε 15 χρόνια αλλά η δίκη της Χρυσής Αυγής κρατάει για χρόνια. Είναι απολύτως απαράδεκτη η τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Ζηνιάτη σε χθεσινοβαραδυνή εκπομπή (03/12/2018) του τηλεοπτικού σταθμού Start, που επιχείρησε να συνδέσει τον φερόμενο ως δολοφόνο με το ΚΚΕ. Η προσπάθεια αυτή θυμίζει τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και έχει ως στόχο να εξισώσει τον φασισμό με τον σοσιαλισμό. Βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία όσοι προσπαθούν να σπιλώσουν το κόμμα που έδωσε και δίνει τη μάχη απέναντι στο φασισμό όχι με λόγια αλλά με έργα. Οι εργαζόμενοι του νησιού μας, οι άνεργοι, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την απομόνωση των φασιστών-ναζιστών από τους χώρους δουλειάς και κατοικίας, από σχολεία και σχολές, μέσα από το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, όπως έγινε πριν λίγες μόνο μέρες στα σχολεία της χώρας. Να βρεθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στη δράση, στον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας μας κόντρα στη μοιρολατρία και την απογοήτευση, στην παραπέρα μείωση των απαιτήσεων, στα ψίχουλα που ονομάζουνε “δίκαιη κατανομή” του πλούτου που παράγουμε. Καταδικάζουμε κάθε εγκληματική ενέργεια που αποτελεί προϊόν της φασιστικής έκφρασης της αστικής πολιτικής. Κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να απενοχοποιήσει το σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό και τα μορφώματά του. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με το ΚΚΕ για το δίκιο μας!

******************************

Ι. Καμπανέλλης: «Η αντικομμουνιστική υστερία έκαμε τον ναζισμό να ξεχνιέται, και κάποτε και να αθωώνεται»

Ο κίνδυνος είναι η αδιαφορία για τα αίτια που αναγεννούν τον ναζισμό και εν συνεχεία η απάθεια και η ανοχή για ένα φαινόμενο που μπορεί να εξελιχθεί σε μαζική διανοητική μόλυνση.

Κατιούσα

Στις 2 του Δεκέμβρη 1922 γεννήθηκε στη Νάξο ο μεγάλος μας θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης, που αποκαλείται και «πατριάρχης» της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Ο Ι. Καμπανέλλης στην Κατοχή, το 1943, πιάστηκε από τους Γερμανούς και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν όπου παρέμεινε έως τις 5 του Μάη 1945. Την καθοριστική αυτή εμπειρία που θα επηρεάσει όλο το έργο του την κατέγραψε στο βιβλίο του «Μαουτχάουζεν», ενώ έχουν χιλιοτραγουδηθεί οι συγκλονιστικοί στίχοι του στο «Άσμα Ασμάτων», στον «Αντώνη», στον «Δραπέτη» στο «Άμα τελειώσει ο πόλεμος» που πρωτοτραγούδησε η Μαρία Φαραντούρη, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Το παρακάτω ανέκδοτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη δημοσιεύτηκε πριν από χρόνια στην Αυγή (εμείς το βρήκαμε εδώ) και γράφτηκε «μάλλον το 1993», σύμφωνα με την κόρη του που το παρέδωσε στην εφημερίδα.

Η φράση «σα να έχει γραφτεί σήμερα» που χρησιμοποιείται συχνά για να αναδείξει την επικαιρότητα κάποιων κειμένων, σε αυτή την περίπτωση βρίσκει την απόλυτη δικαίωση…


Είμαι ένας από τους επιζήσαντες κρατούμενους στο SS στρατόπεδο συγκεντρώσεως και εξοντώσεως του Μαουτχάουζεν. Ένας από εκείνους που τον Μάιο του 1945 κλαίγοντας και ελπίζοντας εφώναζαν ποτέ πια! Ήταν τότε που οι οπαδοί του ναζισμού έχασαν τον πόλεμο.

Ο ναζισμός όμως επέζησε. Κυρίως γιατί αιώνιες κοινωνικές πληγές αφέθηκαν αθεράπευτες. Και μένουν ακόμα! Και επιπλέον, γιατί η αντικομμουνιστική υστερία έκαμε τον ναζισμό να ξεχνιέται, και κάποτε και να αθωώνεται.

Μετά από 48 χρόνια αυτό που θέλω να φωνάξω είναι πάλι;

Φίλοι μου, θυμηθείτε: ο Αδόλφος Χίτλερ δεν έπεσε απ’ το διάστημα. Ούτε ήταν ένας και μόνος. Ήταν το διαμόρφωμα δεκάδων χιλιάδων αφανών χιτλερίσκων στη Γερμανία και την Αυστρία. Και όχι μόνο εκεί. Χιτλερίσκων διάσπαρτων σε μεγάλες και μικρές πόλεις, σε χώρους εργασίας, σε γειτονιές, σε συντροφιές, σε οικογένειες.

Και ο ναζισμός δεν ήταν ιδέα ενός και μόνου διεστραμμένου εγκεφάλου. Ήταν η συμπύκνωση της νοσηρής πολιτικής αντίληψης εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, φορέων του μικροβίου του ρατσισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας, της τελικής λύσης όλων των προβλημάτων με τη βία, τη φωτιά και το τσεκούρι.

Ο ναζισμός δεν άρχισε με τον Χίτλερ, γι’ αυτό και δεν τον πήρε μαζί του, δεν εμφανίστηκε μόνο στη Γερμανία, γι’ αυτό και δεν επανεμφανίζεται μόνο εκεί. Αλλά παντού όπου ουσιαστικά κοινωνικά προβλήματα τον τρέφουν. Και ο κίνδυνος τώρα δεν είναι η εμφάνιση ενός νέου Χίτλερ και η σπορά ενός άλλου μεγάλου πολέμου. Ο κίνδυνος είναι η αδιαφορία για τα αίτια που αναγεννούν τον ναζισμό και εν συνεχεία η απάθεια και η ανοχή για ένα φαινόμενο που μπορεί να εξελιχθεί σε μαζική διανοητική μόλυνση.

Οι μεγάλοι πόλεμοι δεν αρχίζουν στα πεδία των μαχών, ούτε οι ολέθριες πολιτικές ιδεολογίες ξεκινούν από μαζικές συγκεντρώσεις, σε πλατείες. Αρχίζουν ανύποπτα στους χώρους της καθημερινής μας ζωής, ξεκινούν ακόμη και μέσα απ’ το ίδιο μας το σπίτι. Εκεί φωλιάζουν όλα. Γι’ αυτό μόνο με την πίστη σε μια καθημερινή ζωή, που να μας χωράει όλους, απροκατάληπτη και δίκαιη προς όλους μπορούμε έστω και καθυστερημένα να πετύχουμε αυτό που τόσο προσδοκούσαμε τον Μάιο του 1945: ένα πραγματικό ποτέ πια.