Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

23 Δεκεμβρίου, 2018

ΙΤΑΛΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΣ, ΧΑΙΡΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ


Αντιδράσεις για τη φωτογραφία «πατριώτη» υπουργού της Ιταλίας, με έμπορο ναρκωτικών


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει για κάποιο περίεργο λόγο, η φωτογραφία που τραβήχτηκε χτες και απαθανατίζει έναν πολύ πατριώτη Ιταλό βουλευτή να χαιρετάει εγκάρδια έναν Ιταλό έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος είναι σίγουρα και αυτός πολύ πατριώτης.

Ο λόγος για τον Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος πήγε σε μάζωξη οπαδών της Μίλαν και οι οποίοι γιόρταζαν τα 50 χρόνια ύπαρξής τους από τότε που ξεκίνησαν να υποστηρίζουν την ποδοσφαιρική ομάδα. 
Εκεί, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το Σαλβίνι να κάνει μια πολύ εγκάρδια χειραψία με έναν Λούκα Λούτσι, ο οποίος απ’ όσο διαβάζουμε, καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών.
 Ο συγκεκριμένος, έφερνε ναρκωτικά στην περιοχή του Μιλάνο, και τα πουλούσε σε μικρότερους εμπόρους ναρκωτικών, πρακτική για την οποία καταδικάστηκε σε 18 ολόκληρους μήνες φυλάκισης.

Παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ιταλική αντιπολίτευση, ο Ματέο Σαλβίνι είχε έτοιμη την απάντηση για να υπερασπιστεί τις παρέες του, λέγοντας “Και εγώ ο ίδιος διερευνούμαι. Και εγώ είμαι ύποπτος μεταξύ υπόπτων”.

Ο Ματέο Σαλβίνι ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών στην Ιταλία τον Ιούνιο του 2018, πουλώντας άφθονο πατριωτισμό, προϊόν που καταναλώνεται αρκετά εύκολα στις μέρες μας και έκτοτε έχει ένα πλούσιο πολιτικό έργο πίσω του, καταφέρνοντας να υποβάλει σε ένα πολύμηνο μαρτύριο 600 ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Aquarius και τίποτα παραπάνω.

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΡΩΔΗΔΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΑΠ' ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

,,Πώς μπορείς να μην αγανακτείς; Πώς μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος τον ύπνο του δικαίου; Πώς μπορείς να λες “και τι μπορώ να κάνω εγώ;” Πώς μπορείς να μη βλέπεις το κεφαλάκι του δικού σου παιδιού μέσα στα σάβανα που κλαίει η Παλαιστίνια μάνα; Πώς μπορείς και δε βλέπεις το αίμα τους στα χέρια σου;



Οι συνεργάτες του Ηρώδη είναι μπροστά σας – Παλαιστίνη 2018: Οι ήρωες-μάρτυρες της κάθε Παρασκευής


Κάθε Παρασκευή οι φίλοι μου Παλαιστίνιοι ποστάρουν καπνούς και απελπισμένη έφοδο. Ηρωισμό και σφεντόνες. Θάνατο και σημαίες. 
Αυτά άλλωστε είναι και τα μόνα που τους μείνανε. Είναι η μέρα της διαδήλωσης της “Μεγάλης Επιστροφής”. Στα σύνορα της πολύπαθης Γάζας. Για μια πατρίδα που χάσανε. 
Για μια χώρα που υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Κι ελεύθεροι σκοπευτές και στοχευμένες βολές, με στόχο τα παιδιά. 
Κι εκείνοι ξαναπάνε.

Κι ύστερα το Σάββατο… κηδείες παιδιών κι εφήβων… ακρωτηριασμοί κι αναπηρίες… υπομονή κι επιμονή… Δεν έχουν άλλο δρόμο… μέχρι να τους “δεις” ακόμα κι εσύ …

Εσύ που τώρα γιορτάζεις τα Χριστούγεννα και λες ιστορίες για τον αρχαίο Ηρώδη. Αλλά δεν προλαβαίνεις να δεις τι γίνεται τώρα στην πατρίδα του Χριστού και πόσο βαρβαρότερος είναι ο νέος Ηρώδης. Τώρα που το Χριστό δεν τον κυνηγάνε πια μόνο οι στρατιώτες του Ηρώδη, αλλά και πολλοί άλλοι φασίστες υπάνθρωποι, τουρίστες που θέλουν να μάθουν να κυνηγάνε χριστούς. 
Μαζί με τα παιδάκια των Εβραίων που γίνονται από τα γεννοφάσκια τους “χριστοκυνηγοί” με Καλάζνικωφ. Παιδάκια που τραγουδάνε «Αύριο δεν έχει σχολείο στη Γάζα, γιατί δεν έχει άλλα παιδιά».

Εσύ που βλέπεις σαν μια ακόμα είδηση την “τριμερή” Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ” για τα πετρέλαια και για του “αφέντη το φαΐ”. 
Εσύ που ίσως και να σε ικανοποιεί η κολεγιά μ’ έναν “ισχυρό παίχτη της περιοχής” κι η υλοποίηση των εντολών του μεγάλου αφεντικού. 
Αφού άλλωστε το κάνει ο ρεαλιστής καραγκιοζάκος σου, που παριστάνει τον αριστερό πρωθυπουργό: “Καλύτερα να τάχουμε καλά με τον ισχυρό”. 
Ρώτα τον: στην τριμερή συνάντηση, οι δύο ελληνοκυπριοδεξιοί του είπαν τίποτα του φασίστα για την Παλαιστίνη, για την αδικία, για το έγκλημα, για το καινούριο ολοκαύτωμα; 
Μπα. Τα χαμόγελά τους άλλα δείχνουν.

Εσύ που δεν απαντάς ποτέ στην ερώτηση: “Εσύ με ποιόν είσαι ρε;”. 
 Με τους Ρωμαίους ή με το Σπάρτακο; 
Με το Ρήγα Φεραίο και τον Παπαφλέσσα, ή με τους Τούρκους και το Πατριαρχείο;
 Με τους αντάρτες ή με τους Γερμανοτσολιάδες; 
Με το Ισραήλ ή με την Παλαιστίνη; 
Τι ήσουν ρε στην… προηγούμενη ζωή σου; 
Νοικοκύρης αδιάφορος και χέστης ή κουκουλοφόρος; Βλέπεις μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα;

Μίλα ρε… 
Πώς μπορείς να μην αγανακτείς; Πώς μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος τον ύπνο του δικαίου; Πώς μπορείς να λες “και τι μπορώ να κάνω εγώ;” Πώς μπορείς να μη βλέπεις το κεφαλάκι του δικού σου παιδιού μέσα στα σάβανα που κλαίει η Παλαιστίνια μάνα; Πώς μπορείς και δε βλέπεις το αίμα τους στα χέρια σου;
Μίλα ρε στο γιο σου και στην κόρη σου αν τολμάς… και πέστους αυτά τα “μοντέρνα” που τσαμπουνάς σ’ εμάς τους άλλους, τους “τρελούς” κι “ονειροπόλους”… Αυτούς που όπως λες παλεύουν για το “αδύνατο” και τη “δευτέρα παρουσία”… Πες στα παιδιά σου τι θα πει “ρεαλισμός”, “συσχετισμός” και “στρατηγική συμμαχία”. Τι είναι “προτεραιότητα”, “ίσες αποστάσεις” και τι “δύση και ανατολή”… Εξήγησέ τους “γιατί δεν γίνεται αλλιώς”…

Και στο τέλος πες τους ότι εσείς στην οικογένειά σας είσαστε καλοί χριστιανοί και καλά Χριστούγεννα… φιλάκι … 
Μην ξεχάσετε να βγάλετε στην πίτα κι ένα κομμάτι του Χριστού… που τον σκοτώνετε κάθε Παρασκευή…

Μάνος Δούκας

Υ.Γ. Δείτε τις φωτογραφίες με τη σειρά… είναι όλες του φίλου μου Ahmed Khaled Al Najjar… Οι πρώτες από την πορεία της μεγάλης επιστροφής… μετά από τις “προετοιμασίες” των Ισραηλινών… κι ύστερα απ’ τις κηδείες… Κι η τριμερής συνάντηση…











































ΤΑ "ΓΕΡΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΙ ΓΥΡΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ? -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ:


Η θέση του ΚΚ Νορβηγίας για τη ΝΑΤΟική άσκηση «Trident Juncture '18»
''Τα στρατιωτικά τους οχήματα κατέφθασαν στο Νότο και πήγαν οδικώς μέχρι το Τρόντχαϊμ, κάποια ακόμη βορειότερα στη Νορβηγία. Και πάλι πίσω.
Κομμάτι των ασκήσεων ήταν η λεγόμενη ολική άμυνα. Αυτό σημαίνει ότι ενέταξαν και πολίτες στις ασκήσεις τους. Μάθανε ακόμη και σε μικρά παιδιά πώς να αντιδρούν σε περίπτωση πολέμου. Ολα τα σπίτια έλαβαν λίστες με αναλώσιμα που έπρεπε να αγοράσουν για να επιβιώσουν. Περισσότερες από 500 αγωγές έγιναν από πολίτες μετά το τέλος της άσκησης. Οι άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν βλέποντας στρατιώτες τόσο κοντά τους, και όχι στην τηλεόραση.''
Για την ΝΑΤΟικη άσκηση που έγινε στην ΝΟΡΒΗΓΙΑ και το τι ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστες διαβάστε τι είπε στον Ριζοσπάστη το ΚΚ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ !

Ζητήθηκε από το ΚΚ Νορβηγίας, για το δισέλιδο του «Ριζοσπάστη» για τις Ενοπλες Δυνάμεις, να μας σχολιάσει το θέμα σχετικά με τη ΝΑΤΟική άσκηση «Trident Juncture '18» στη Νορβηγία. 
Το ΚΚ Νορβηγίας μάς παραχώρησε το κείμενο που ακολουθεί:
«Η στρατιωτική άσκηση του NATΟ "Trident Juncture" (TJ) επιτέλους τελείωσε στη Νορβηγία. Ηταν η μεγαλύτερη άσκηση του σχηματισμού τα τελευταία 20 χρόνια. Για το ΚΚ Νορβηγίας δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές εξελίξεις.

Το ΚΚ Νορβηγίας θεωρεί ότι πρόκειται για φυσικό επακόλουθο της ΝΑΤΟικής πολιτικής για επέκταση στην Υφήλιο και λόγω των στόχων τους να εξασκηθούν για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η στρατηγική πρώτου πλήγματος του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια αναφέρεται στα δόγματά του: Δεν χρειάζεται να περιμένουν να τους χτυπήσουν, θα χτυπήσουν εκείνοι πρώτοι. Το ΝΑΤΟ είναι ο επιθετικός παίχτης. Το ΚΚ Νορβηγίας παλεύει για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ.

Η Νορβηγία, δυστυχώς, γεωγραφικά αποτελεί μία άριστη περιοχή για να διεξαχθεί πόλεμος ενάντια στη Ρωσία, όμως ταυτόχρονα η Νορβηγία είναι μία αρκετά μεγάλη χώρα. Εάν αναποδογυρίσει κανείς τη Νορβηγία έχοντας στο χάρτη το δάχτυλό του στο Οσλο, θα φτάσει μέχρι την Ιταλία. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εξασκηθούν, μεταξύ άλλων. Τα στρατιωτικά τους οχήματα κατέφθασαν στο Νότο και πήγαν οδικώς μέχρι το Τρόντχαϊμ, κάποια ακόμη βορειότερα στη Νορβηγία. Και πάλι πίσω.

Κομμάτι των ασκήσεων ήταν η λεγόμενη ολική άμυνα. Αυτό σημαίνει ότι ενέταξαν και πολίτες στις ασκήσεις τους. Μάθανε ακόμη και σε μικρά παιδιά πώς να αντιδρούν σε περίπτωση πολέμου. Ολα τα σπίτια έλαβαν λίστες με αναλώσιμα που έπρεπε να αγοράσουν για να επιβιώσουν. Περισσότερες από 500 αγωγές έγιναν από πολίτες μετά το τέλος της άσκησης. Οι άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν βλέποντας στρατιώτες τόσο κοντά τους, και όχι στην τηλεόραση.

Η Ρωσία προσκαλέστηκε να παρακολουθήσει τις ασκήσεις. Το ΚΚ της Νορβηγίας δεν θεωρεί πιθανό η Ρωσία να επιτεθεί στη Νορβηγία, και δεν το θεωρούσαμε πιθανό ούτε πριν, ούτε μετά την άσκηση, όμως η ολοκληρωτική επιθετικότητα του ΝΑΤΟ ενισχύει τον κίνδυνο πολέμου κοιτώντας ολόκληρο το κάδρο.

Το θλιβερό είναι η παθητικότητα που βλέπουμε στα κινήματα ειρήνης, εκείνα των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Το ΚΚ Νορβηγίας έχει εκκινήσει μία διαδικασία που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε μακρόχρονη αντίσταση στο ΝΑΤΟ μέσα στα κινήματα ειρήνης.

Η άσκηση "Trident Juncture" μάς επέτρεψε να συζητήσουμε για την ειρήνη, τον αφοπλισμό, την πολιτική για τα πυρηνικά όπλα και την ύπαρξη στρατιωτικών βάσεων πιο ανοιχτά και πιο εμπεριστατωμένα. Ακόμη και ο Τύπος και ηθοποιοί σατίρισαν τα "λάθη" του ΝΑΤΟ ή όταν προσπάθησαν να κουκουλώσουν τις πραγματικές επιδιώξεις με πέπλο μυστικότητας. Και αυτό είναι κάτι που βοηθάει στην περίπτωσή μας, καθώς ζούμε σε μία χώρα όπου το 75% του πληθυσμού θεωρεί το ΝΑΤΟ ως τη μόνη ουσιαστική άμυνα της Νορβηγίας. Το να κατηγορείται ο Πούτιν και η Ρωσία για καθετί που συμβαίνει, έχει γίνει ανέκδοτο.

Πρόκειται για μία καθημερινότητα για την οποία δεν μιλούν πολλοί άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τις έννοιες αυτές. Κοιτώντας τα γεγονότα σε ένα τοπικό επίπεδο, η άσκηση δεν είχε σοβαρές συνέπειες πέρα από υλικές και περιβαλλοντικές καταστροφές και οικονομικά βάρη. Κοιτώντας τη μεγαλύτερη εικόνα, ήταν μία άσκηση προκλητική και αποτέλεσε φόβητρο για τον πληθυσμό. Και βεβαίως, για εκείνους που ζουν δίπλα στις μόνιμες ΝΑΤΟικές βάσεις αυτό θα συνεχιστεί».

Από το 15ήμερο δισέλιδο για τους ένστολους, του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 22 - 23 Δεκέμβρη 2018.